$
בורסת ת"א

פרסום ראשון

משפחת ורטהיימר השלימה מכירת להבים לפראט אנד וויטני

הצדדים התגברו על המחלוקות שצצו ברגע האחרון - והשלימו אמש את העסקה במסגרתה רוכשת החברה האמריקאית מידי משפחת ורטהיימר את מניותיה בלהבים תמורת מאות מיליוני שקלים

גולן חזני 07:2608.07.14

משפחת ורטהיימר השלימה אמש את העסקה למכירת להבים טכנולוגיות לפראט אנד וויטני. כך נודע ל"כלכליסט". השלמת העיסקה התבצעה במועד האפשרי האחרון.

 

כפי שפורסם ב"כלכליסט ביום חמישי האחרון, חילוקי דעות של הרגע האחרון איימו על השלמת העסקה; ואולם בסוף השבוע נפתרו המחלוקות והעסקה מושלמת.

 

החברה האמריקאית רוכשת מידי משפחת ורטהיימר את מניותיה בחברה (51%) תמורת מאות מיליוני שקלים. הסכום המדויק לא נמסר.

 

להבים הוקמה בנהריה בשנת 1968 על ידי חברת ישקר, אז של סטף ורטהיימר. החברה צמחה מלהיות ספקית של חיל האוויר לספקית של חברות ציוד תעופתי רבות ברחבי העולם. בשנת 1995 החלה להבים מנהריה את המסע שלה אל השוק העולמי. החברה יצרה שותפות בינלאומית עם חברת פראט אנד וויטני – שתי החברות הקימו חברה בינלאומית שריכזה תחתיה את המפעל מנהריה וכן מפעל דומה של פראט אנד וויטני בקולומבוס, ג'ורג'יה שבארה"ב.

 

סטף ורטהיימר סטף ורטהיימר צילום: אביגיל עוזי

 

תמורת המפעל הישראלי קיבל ורטהיימר 51% מהחברה הבינלאומית החדשה, ואילו פראט אנד וויטני קיבלה את ה-49% הנותרים. ההיגיון של העסקה הוסבר בכך ששני המפעלים החזיקו טכנולוגיות שונות למוצרים דומים, וכי למעשה המפעל האמריקאי תרם לישראלים ידע כיצד לייצר חלקים זהים באמצעות מתכות שונות ובכך להגדיל את מגוון המוצרים.

 

ב-1998 התרחבה השותפות למפעל נוסף בשיאן שבסין וב-1999 מפעל נוסף באזור תעשייה תפן בישראל. כיום מייצרת החברה להבים למנועים, קומפרסורים וטורבינות. בין לקוחותיה של להבים ניתן למנות את רולס רויס, סמסונג וג'נרל אלקטריק

 

במאי 2013 מכרה משפחת ורטהיימר 20% נוספים מחברת ישקר למשקיע וורן באפט ב-2 מיליארד דולר, לפי שווי חברה של 10 מיליארד דולר. ב־5 במאי 2006 רכשה ברקשייר האת'ווי של באפט 80% מישקר ב-4 מיליארד דולר במזומן, על פי שווי שוק של 5 מיליארד דולר וללא חברת "ישקר להבים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x