$
בורסת ת"א

"ההשקעה של חברות זרות בישראל עשויה לגדול ב-2014"

עו"ד שרון אמיר, שייצג את וויז בעסקת הרכישה של גוגל: "חברות אמריקאיות מחזיקות כסף מחוץ לארה"ב, ישראל ממשיכה להיות מקור משיכה"

גולן חזני 18:1319.11.13
"מספר העסקאות שבהן נרכשת חברה ישראלית על ידי חברה זרה, כמו גם היקפן הכספי, לא צפוי להשתנות בשנת 2014, ואולי אף לגדול לעומת 2013. הסיבה לכך היא שבעוד חברות אמריקאיות מחזיקות כסף רב מחוץ לגבולות ארה"ב ומחפשות שימושים לכספים אלה מבלי להחזירם לארה"ב, ישראל ממשיכה להוות מקור משיכה למשקיעים זרים, בעיקר בתחומי הטכנולוגיה". 
כך אמר היום עו"ד שרון אמיר, שותף בכיר במשרד נשיץ ברנדס ושות׳ המוביל את תחום המיזוגים והרכישות במשרד, שייצג את בעלי המניות של וויז ברכישה של גוגלושבשנה האחרונה ייצג לקוחות בעסקאות מיזוגים ורכישות בהיקף של כ-3 מיליארד דולר. אמיר אמר את הדברים בכנס מיזוגים ורכישות שקיימו נשיץ ברנדס, KPMG ומשרד עורכי הדין האמריקאי דיוויס פולק. בין הדוברים בכנס היה ויקרם פנדיט, מנכ"ל סיטי גרופ לשעבר, עורכי הדין ממשרד דיוויס פולק שליוו את טוויטר בהנפקתה, ג'וזף מנדלבאום, מנכ"ל חברת פריון, גל הבר, מנכ"ל חברת פלוס 500 ואחרים.

  

עו"ד אמיר ציין כי "בניגוד לשנים האחרונות, בשנת 2014 אנו צפויים לראות יותר עסקאות מיזוגים ורכישות שבהן תמורת הרכישה תשולם במניות החברה הרוכשת במקום במזומן, וזאת בעיקר לאור העלייה המשמעותית במחירי המניות בבורסות המובילות בעולם, ורצונן של החברות הרוכשות לנצל את מחירן העולה של המניות ולהשתמש בהן כמטבע רכישה. מדובר ברכישות אסטרטגיות של חברות ציבוריות רב-לאומיות, שכן קרנות פרייבט אקוויטי ימשיכו לבצע רכישות במזומן".

 

בכנס דיבר גם עו"ד טוביה גפן, שותף המוביל את תחום שוק ההון הבינלאומי בנשיץ ברנדס ושות', שאמר כי "מצעד החברות הישראליות להנפקות וגיוסים בוול סטריט ובלונדון צפוי להימשך לתוך 2014. חלון הגיוסים בוול סטריט התרחב מאוד בשנה האחרונה, דבר שפתח את דלת ההנפקות הראשוניות (IPO) גם לחברות ישראליות עם הכנסות שנתיות של 50-75 מיליון דולר ורווחים ראשוניים".

 

גפן הוסיף כי "מעבר לחברות הייטק פרטיות שהיסטורית היוו מועמדות טבעיות להנפקה בארה"ב, רשימת החברות המתעניינות התרחבה לאחרונה וכוללת גם לא מעט חברות ציבוריות שנסחרות כבר בבורסה בתל אביב ומעוניינות להנפיק גם בוול סטריט, מתוך תקוה שהשוק האמריקאי ייתן להן שווי שוק יותר אטרקטיבי ונזילות גבוהה יותר מזו המוצעת להן בשוק המקומי. כל עוד חלון ההזדמנויות יישאר פתוח, יתרבו גם גיוסי ההמשך והצעות המכר של חברות ישראליות שנסחרות כבר שנים בנאסד"ק על פי המודל ההיסטורי – מגייסים כשאפשר".

 

עו"ד שרון אמיר עו"ד שרון אמיר צילום: אייל פרידמן

 

עו"ד מייקל קפלן, שותף וראש מחלקת שוק ההון הגלובאלי במשרד דיוויס פולק, שליוו את טוויטר בהנפקתה ציין כי "זו הייתה השנה הטובה ביותר להנפקות ראשונות מאז המשבר הפיננסי בארה"ב. השוק האמריקאי היה חזק בכל הסקטורים – מטכנולוגיה, ביוטכנולוגיה, מדעי החיים, ועד למגזרים תעשייתיים ופיננסיים. דוגמה לכך ניתן לראות בסקטור הטכנולוגיה, את ההנפקה של טויטר שאותה לוינו, כמו גם בתחום המדעים עם ההנפקה של קמהדע, ובימים אלו אנו עובדים על ההנפקה של הילטון. השוק האירופאי היה שקט כמעט כל השנה, אך לאחרונה החל להראות סימני חיים. דוגמה לכך, ניתן לראות בהנפקת רשות הדואר המלכותית של בריטניה, שליווינו לאחרונה. כאשר כל המרכזים הפיננסיים השונים במצב טוב, זה זמן מצוין לשקול לבצע הנפקה לציבור".

מה דעתך על מניית GOOGLE:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

אהוד לב, שותף טכנולוגיה ב- KPMG אמר בכנס כי "בחודשיים האחרונים אנו רואים למעלה מ- 25 הנפקות ראשונות של חברות טכנולוגיה ומדעי החיים, מדובר במספר שיא לתקופה האחרונה, שמצביע על התיאבון של וול סטריט לחברות בצמיחה גבוהה. מלבד שוק ההנפקות הראשונות, נרשמה עלייה בגיוסים של חברות small-cap בערוצים אלטרנטיביים, כדוגמת גיוסי PIPE ו-direct offerings (מכירה ישירה למשקיעים ספציפיים). גם גיוסי הון של SPAC (חברות מדף שמגייסות למטרת רכישה עתידית) נמצאים בעלייה, ואפילו מיזוגים במהופך (reverse merging) - כדוגמת המיזוג של פריון וקונדואיט שצפוי להיסגר בינואר הקרוב, עלו לעומת הרבעונים הקודמים. החברות הישראליות שמחפשות לגייס, כלולות בקבוצה זו של חברות small-cap ואנחנו מאמינים שכל חברה יכולה למצוא את ערוץ הגיוס המתאים לה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x