$
בורסת ת"א

פרסום ראשון

UBS העלה את שווי מאגר הגז לווייתן ב-14% - ל-7.7 מיליארד דולר

זאת לאחר שבג"ץ דחה השבוע את הדרישה להחזיר את סוגיית יצוא הגז לכנסת. UBS: "צינור גז בין ישראל לטורקיה עשוי לשמש שער לייצוא גז למדינות נוספות באירופה"

שי סלינס 09:3424.10.13

 

 יצחק תשובה יצחק תשובה צילום: עמית שעל

 

בנק ההשקעות השוויצרי UBS העלה הבוקר (ה') את שווי מאגר הגז הטבעי לווייתן ב-14% ל-7.7 מיליארד דולר, וזאת על רקע החלטת בג"ץ מוקדם יותר השבוע לדחות את הדרישה להחזיר את נושא יצוא הגז לכנסת.

 

בנוסף הוריד הבנק את ההמלצה לקבוצת דלק ל"נייטרלי" מ"קניה", תוך כדי העלאת מחיר היעד של המניה ל-1,265 שקלים - גבוה ב-3% ממחיר הפתיחה של המניה היום בשוק.

 

"אנחנו מאמינים כי ההחלטה של בית המשפט העליון בישראל תספק גמישות לשותפות במאגר לצירוף שותפות חדשות בפרויקט ייצוא הגז מישראל", כתב רוני בירון מ-UBS. "סביר להניח שהמשא ומתן עם וודסייד האוסטרלית יתחדש בקרוב", הוסיף.

 

בנוסף מתייחסים ב-UBS לפתרון האפשרי של ייצוא הגז מהמאגר על ידי הנחת צנרת בין ישראל לטורקיה. "חיבור המאגר על ידי הצבת מתקן LNG יכול לפתוח את הדרך לייצוא הגז למדינות נוספות באירופה דרך טורקיה".

 

השיטה המסורתית ואולי הקלה מכולן ליצוא גז מישראל היא מתיחת צנרת הולכה למדינות שכנות. במשרדי ראש הממשלה, החוץ והאנרגיה רואים בפעולה זו מהלך אסטרטגי שיחזק את מעמדה של ישראל בכלל ואת הקשרים בין המדינות בפרט. מדובר בפעולה קלה ומהירה יחסית כיוון שצנרת הגז הישראלית בים המלח רחוקה כמה עשרות ק"מ מצנרת הגז הירדנית, וחיבור שכזה יכול להתבצע בתוך חצי שנה ובהשקעה נמוכה יחסית של 150 עד 200 מיליון שקל.

 

מה דעתך על מניית ניו-מד אנרג יהש:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

כפי שנחשף ב"כלכליסט" לפני מספר ימים, 3 מספנות ענק קוריאניות מתחרות על הזכות לבנות מתקן יצוא גז ימי מעל מאגר לווייתן. על פי הערכות בענף האנרגיה, התכנון הראשוני של הפרויקט, שהקמתו תימשך 40 חודשים מיום קבלת האישורים ועלותו מוערכת ב־5 מיליארד דולר, מעיד על מתקן שיוכל לייצא בין 5 ל־7 מיליארד מ"ק (BCM) גז בשנה, זאת מתוך מכסת ייצוא כוללת של כ־360 מיליארד מ"ק. יצוין שהעלות אינה כוללת סכום דומה לפיתוח המאגר עצמו (קידוחים) וחיבור צנרת לחופי ישראל. 

 

השותפות בקידוח לווייתן הן רציואשר מחזיקה ב-15%, נובל אנרג'י שמחזיקה 39.66% ולדלק קידוחים  ואבנרשתיהן בבעלות איש העסקים יצחק תשובה, שמחזיקות יחדיו 45.34% מהשותפות.

x