$
השורה התחתונה

השורה התחתונה

תודה על החילוץ, נתראה בביהמ"ש

AIG שוקלת להצטרף לתביעת בעל מניות שלפיה החילוץ שקיבלה מהממשל גרם לה הפסדים

ניר צליק 07:5209.01.13

חברת הביטוח AIG, שחולצה בשיאו של משבר הסאב־פריים ב־2008 על ידי הממשל האמריקאי, שוקלת כעת לתבוע את הממשל האמריקאי, כך לפי "הניו יורק טיימס". דירקטוריון החברה שזכתה לחילוץ בגובה של 182 מיליארד דולר, צפוי להתכנס ביום רביעי ולהכריע האם להצטרף לבעל מניות בחברה בתביעה ייצוגית בהיקף של 25 מיליארד דולר כנגד הממשל.

 

לפי התביעה, החילוץ שהעניק הממשל לענקית הביטוח, והנתח מהחברה שקיבל הממשל, 92%, יחד עם קבלת השליטה בחברה ושיעורי הריבית הגבוהים שדרש מהחבר עבור הלוואות שהעניק לה, הובילו להפסד עצום לבעלי המניות. התביעה הוגשה על בסיס התיקון החמישי לחוקת ארצות הברית, הגורס כי למדינה אסור לקחת רכוש פרטי מאזרחי ארצות הברית, אלא אם זה לשימוש ציבורי, ובפיצוי הולם.

 

גרינברג, לשעבר מנכ"ל AIG גרינברג, לשעבר מנכ"ל AIG צילום: בלומברג

 

חוששת מתביעה נגדה

התביעה עצמה הוגשה בשנת 2011 על ידי מוריס גרינברג, מנכ"ל החברה הקודם, שנשאר בעל אחזקות משמעותיות בחברה. מאז הגשת התביעה ניסה גרינברג לגרום לחברה להצטרף לתביעה, במטרה ללחוץ על הממשל האמריקאי לחתום על הסכם פשרה עם התובעים. גרינברג עזב את החברה בשנת 2005, אחרי שהתגלו כשלים בדו"חות הכספיים שלה.

 

דירקטוריון החברה מצוי למעשה במלכוד, מאחר שאם הוא לא יצטרף לתביעה, גרינברג יוכל לתקוף את ההחלטה מאוחר יותר. בנוסף, במקרה שהתביעה של גרינברג תתקבל ומחזיקי המניות שהצטרפו אליה אכן יפוצו, עשויה AIG להיתבע על ידי מחזיקי מניות של החברה בטענה שהצטרפות לתביעה היתה עשויה לסייע לחברה לקבל פיצוי מהממשל האמריקאי. מנגד, הצטרפות AIG לתביעה עשויה לגרום לחברה להיתפס ככפוית טובה כלפי הממשל האמריקאי, שהציל אותה בשיאו של המשבר הכלכלי החריף.

 

באסיפת שתתקיים ביום רביעי צפוי גרינברג להופיע בפני הדירקטוריון. לאחר מכן ינסו נציגי הבנק הפדרלי של ניו יורק ונציגי משרד האוצר לשכנע את דירקטוריון החברה מדוע החילוץ היה מוצדק. בעבר התלוננו אנשי הממשל והבנק הפדרלי כי כחלק מהתביעה עורכי הדין של גרינברג דרשו הממשל כ־16 מיליון דפי מסמכים הנוגעים לחילוץ.

 

הרווחים לממשל

כדי להחזיר את החוב לממשל, מכרה AIG מאז 2010 כמה חטיבות וביצעה כמה הנפקות איגרות חוב, כאשר בסופו של דבר, רשם הממשל האמריקאי רווח של כ־25 מיליארד דולר מחילוץ החברה. לטענת גרינברג, הממשל הרוויח ריבית של 14% על ההלוואה שנתן ל־AIG. בנוסף לכך, הוא טוען כי נתח המניות שלקח לעצמו הממשל דילל משמעותית את חלקו גרינברג בחברה.

 

התביעה עצמה הוגשה בשתי מדינות, ניו יורק ווושינגטון, כאשר זו שהוגשה בניו יורק נדחתה, ואילו בוושינגטון היא עדיין מתנהלת.

 

השורה התחתונה: AIG חוששת כי אם לא תצטרף לתביעה נגד הממשל, היא עשויה להיות חשופה לתביעות מצד מחזיקי המניות. מנגד, הצטרפות לתביעה עשויה לפגוע בתדמיתה
בטל שלח
    לכל התגובות
    x