$
מוסף השקעות נובמבר 2012

"הדפסת הכסף של ארצות הברית משפיעה גם עליכם"

פרופ' רואץ': "בן ברננקי טוען שמדינות אחרות לא צריכות להיות מודאגות מממדיניות ההקלה הכמותית, כי היא תבריא את כלכלת ארצות הברית וכתוצאה מכך תוביל לשיפור בצמיחה הגלובלית, שממנה ייהנו כולם, כולל כלכלות פתוחות כמו ישראל"

עומרי כהן ואורי פסובסקי 08:4421.11.12

ישראל רחוקה מאוד מארצות הברית, אבל האם ישנה השפעה שאנחנו יכולים לחוות, ככלכלה קטנה ומוטת יצוא, ממדיניות הצפת השוק בנזילות וביקושים מלאכותיים שנוקט הבנק המרכזי של ארצות הברית? רואץ' מאמין שכן.

 

"יש הרבה דיונים וויכוחים על הנושא הזה", הוא אומר. "היה לאחרונה דיון

בנושא בכנס של קרן המטבע הבינלאומית (IMF) בטוקיו, שבו התייחסו לכך שני נגידים של בנקים מרכזיים והציגו שתי נקודות מבט. יו"ר הבנק המרכזי בן ברננקי אמר שמדינות אחרות לא צריכות להיות מודאגות מממדיניות ההקלה הכמותית, כי היא תבריא את כלכלת ארצות הברית וכתוצאה מכך תוביל לשיפור בצמיחה הגלובלית, שממנה ייהנו כולם, כולל כלכלות פתוחות כמו ישראל.

 

"את הגישה ההפוכה הציג נגיד הבנק היפני המרכזי מאסאאקי שיראקאווה. הוא טען שאין לנו הבנה טובה של ההשפעה הבינלאומית של מדיניות ההקלה הכמותית בכלכלות שלכודות במלכודת נזילות, כמו יפן וארצות הברית. הוא חושב שיש סיבה להאמין - אף שקשה מאוד לעקוב אחר זרימת הכספים - שנזילות שמוזרקת לשוק, ולא נספגת על ידי הכלכלה האמיתית, חייבת לזרום בסופו של דבר לאנשהו. הזרימה הזו יכולה, בתנאים מסוימים, לערער את היציבות בשוקי הון זרים. לא מעט קובעי מדיניות במדינות המתפתחות העלו חששות בנושא.

 

"לי אישית יש יותר סימפטיה לנקודת המבט של שיראקאווה מאשר לזו של ברננקי. כי בנוגע למדיניות ההקלה הכמותית, הנגיד ברננקי למעשה אומר לעולם את מה שהאמריקאים תמיד אמרו. זו גישה יהירה שאומרת 'אנחנו נדאג לעניינינו, וכל השאר יצטרכו להתמודד עם זה אחר כך'".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x