$
בורסת ת"א

"אין את מי להביא לעסקה עם סקיילקס מלבד האצ'יסון"

מנכ"ל סקיילקס, יהל שחר, ביקש לשכנע את בעלי האג"ח הארוכות של החברה לתמוך במכירת השליטה בהאצ'יסון. מחזיק אג"ח: "הפיצוי המקסימלי שנוכל לקבל נמוך מסך הדיבידנדים שחילקה החברה לסאני"

לירוי פרי 06:5519.06.12

אסיפת איגרות החוב הארוכות (סדרות ז'–ט') של סקיילקס שבשליטת אילן בן־דב, שהתקיימה אתמול בצהריים במרכז תל אביב, ריכזה אליה עשרות גורמים הפועלים בשוק ההון המקומי. אולם האסיפה התמלא מפה לפה, כשבין המשתתפים ניתן היה למצוא עורכי דין מתחום הסדרי החוב, בהם גיא גיסין ואופיר נאור, כמו גם מספר בלתי מבוטל של נציגי הגופים המוסדיים המחזיקים באג"ח של סקיילקס, ובראשם פסגות. מטעם סקיילקס הגיעו יהל שחר, מנכ"ל החברה, היועצים המשפטיים של החברה ויוסי ארד, מנכ"ל טאו, החברה־האחות, שמכהן כיועץ לסקיילקס.

מה דעתך על מניית פרטנר:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

כינוס האסיפה הגיע ברקע לדחיית אסיפת האג"ח של הסדרות הקצרות, נוכח תשלום הקרן והריבית הקרוב עבורן בסוף החודש. פירעון החוב הקרוב העלה את החששות בקרב בעלי האג"ח הארוכות מהעדפת נושים, שהתעצמה לאור היעדר הביטחונות בסדרות אלו.

 

מנכ"ל סקיילקס, יהל שחר, ביקש להקטין את הלהבות באומרו לבעלי האג"ח, כי "פרטנר (החברה־הבת - ל"פ) חברה חזקה מאוד ויש לה מדיניות דיבידנד שהיא לא סטתה ממנו. השנה היא עדיין לא חילקה, אך יש לבחון זאת ברמה השנתית. כשבוחנים את פרטנר, צריך להפריד בין הרווח החשבונאי לבין התזרים שהוא הרבה יותר חזק".

 

אל מול דברים אלו עמדו דברי הביקורת מצד עו"ד אופיר נאור, שאינו נושא תפקיד רשמי בקרב בעלי האג"ח, אך עשוי לייצגם בהמשך הדיונים מול החברה. לדבריו, "הכיסוי הביטוחי של הדירקטורים הוא עד 25 מיליון דולר. משמע, שאם יימצא כשל בקרב הדירקטורים, זה הפיצוי המקסימלי שנוכל לקבל. זה הרבה פחות מסך הדיבידנד שחילקה החברה לסאני (החברה־האם - ל"פ), ובטח שזה נמוך מסך התשלומים לאג"ח הקצרות עד למועד שבו יחלו להיפרע הארוכות".

 

שחר מכהן גם כמנכ"ל החברה־האם, סאני, מה שהעלה כצפוי תלונות מצד המשתתפים בדבר ניגוד עניינים אפשרי. בתגובה אמר שחר: "אני לא מרגיש בניגוד אינטרסים ויש לנו היועצים המשפטיים שלנו. אני כמובן לא משתתף בעסקאות בעלי עניין, שבהן אני עלול להיות חשוף לניגוד עניינים כזה או אחר".

 

עוד נשאל שחר על שווייה האמיתי של פעילות זיכיון מכשירי הסלולר של סמסונג, שבמסגרת עסקת האצ'יסון אמור להימכר מסקיילקס לסאני לפי שווי של כ־400 מיליון שקל – כ־30%–50% פחות מהשווי שלפיו נוהלו לאחרונה מגעים להכנסת שותף לפעילות. "כל עוד לא תינתן הערכת שווי - אין מה לדון על זה", השיב שחר. "אם תינתן הערכת שווי גבוהה יותר, אני מאמין שיבוצעו התאמות על ידי מנגנון earn out, שמאפשר העברת רווחים עתידית בהתאם לשווי שייקבע".

 

את פערי השווי הסביר שחר בכך, שכל העסקאות שעלו על הפרק דיברו על מכירת נתח של 20% או יותר מהחברה, ולכן הן משקפות סיכון שונה לגמרי ממצב של מכירת מלוא הפעילות. בנוסף, בכל המשאים ומתנים האלו היו התאמות למצבים של אי־ודאות, כמו שינוי ברווחיות או גמר זיכיון ב־2013. זה משנה את התמונה".

 

שחר ניסה לשכנע את המחזיקים לתמוך במכירת השליטה בסקיילקס להאצ'יסון, שתלווה בתספורת לבעלי האג"ח: "הבסיס לכל הפירמידה זה פרטנר. אם יהיה לה בעל מניות או שותף חזק, אז שאר החברות שמעליה ייהנו. בנסיבות הנוכחיות להאצ'יסון יש חוב והיא רואה כאן הזדמנות. אני לא חושב שאפשר להביא עסקה אחרת, ואני לא חושב שאפשר להביא מישהו אחר לעסקה כזאת מלבד האצ'יסון, בטח ובטח שמדובר בתנאים כאלו. האצ'יסון היא חברה עם הכנסות של 50 מיליארד דולר בשנה ואף פעם לא הכריזה על פשיטת רגל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x