$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": הצעות הרכישה היו נמוכות; גאון: מכירת אייס דיפו ירדה מהפרק

משפחת גאון דרשה 120 מיליון שקל עבור חלקה בשליטה על אייס, אך ההצעות לא עלו על 40 מיליון שקל. גיל אדמוני מועמד לתפקיד מנכ"ל החברה

גולן חזני 07:1320.09.11

משפחת גאון, בעלת השליטה באייס אוטו דיפו(לצד שלמה זבידה), זנחה בשלב זה את התוכניות למכירת חלקה ברשת הקמעונאית אייס דיפו שנקלעה לקשיים, לאחר שההצעות שקיבלה עבור חלקה היו נמוכות במיוחד - כך נודע ל"כלכליסט". החברה תתרכז בשלב זה בניסיונות ההבראה, ותחזור לביצוע תוכנית ההתייעלות שעליה שקדה לפני שהחלה במהלך המכירה.

 

ביוני האחרון שכרה גאון סחר את שירותיו של בנק ההשקעות פועלים שוקי הון מקבוצת הפועלים, כדי שירכז עבורה את ההצעות למכירת חלקה ברשת. ל"כלכליסט" נודע כי המחיר שדרשה גאון עבור המניות שברשותה עמד על 120 מיליון שקל - אולם ההצעות שקיבלה עמדו על לא יותר מ־40 מיליון שקל. בין הגופים שביקשו לרכוש את מניות גאון סחר באייס היו נגב קרמיקה, ניופאן, יבואנית טושיבה, המשביר לצרכן, קבוצה בראשות איש העסקים ציון גינת, לשעבר מנכ"ל דלק אירופה, קבוצה נוספת בראשות מנכ"ל קיקה לשעבר, צחי פישביין, וכן קבוצה של גיא אדרי והאחים רן וגל בלינקיס -שביצעו לפני מספר שנים את האקזיט ברשת AM-PM שייסדו.

 

 

מלבד המחיר שדרשה גאון, הרתיעה את הרוכשים הפוטנציאליים גם העובדה ששלמה זבידה, המחזיק ב־50% נוספים ממניות השליטה, אינו מעוניין למכור את חלקו בחברה.

 

אייס מספקת פתרונות לעיצוב הבית ואחזקתו תחת זכיינות של רשת ACE האמריקאית, ומחזיקה ברשת אוטו דיפו לאביזרי רכב וברשת מוצרי הספא נרות בשינקין. בנוסף היא מחזיקה ברוזנפלד, המפעילה חנות אחת בפתח תקווה.

 

‏במסגרת תהליך ההתייעלות, פיטרה החברה עד כה כבר יותר ממאה עובדים, כשתהליך ההתייעלות כולל בין היתר את איחוד מטות ההנהלה של 37 סניפי אייס עשה זאת בעצמך ו־17 סניפי רשת אוטו דיפו, המספקת אביזרים ושירותים לרכב.

 

ל"כלכליסט" נודע כי החברה מצויה בשלבים סופיים למינוי מנכ"ל במקומו של ליעד כהן שהתפטר מתפקידו בחודש מאי, בעקבות כניסתה של החברה לקשיים, ולאחר שנה ושלושה חודשים בלבד שכיהן בתפקיד. אחד המועמדים המובילים לתפקיד המנכ"ל הוא גיל אדמוני, ששימש עד לאחרונה כמנכ"ל דלתא שיווק, ובעבר מנכ"ל הד ארצי ורשת טאואר רקורדס, וסמנכ"ל השיווק ביס.

 

בסוף אוקטובר אמורה אייס לשלם למחזיקי האג"ח שלה 32 מיליון שקל מתוך סך של 150 מיליון שקל - ההתחייבות הכוללת שלה למחזיקי האג"ח. לא ברור אם החברה תוכל לעמוד בפירעון התשלום. בסוף אוגוסט הזרימו בעלי השליטה, גאון סחר וזבידה, 10 מיליון שקל כל אחד בהנפקת זכויות שהעלתה את אחזקותיהם בחברה מ־42% כל אחד ל־44.8% כל אחד, אולם החברה סבלה בסוף הרבעון השני מגירעון בהון של 13 מיליון שקל, כך שגם הזרמה זו לא הבטיחה בהכרח את פירעון החוב.

 

בשנה וחצי האחרונות הגיעו הפסדיה המצטברים של אייס לכ־40 מיליון שקל, כאשר תחום המוצרים לבית עומד בלב הבעיה. ההפסדים הובילו את אייס כאמור, לגירעון בהון, כאשר ההתחייבויות השוטפות מסתכמות בכ־354 מיליון שקל, מתוכם כ־280 מיליון שקל לבנקים, לעומת מזומנים והשקעות לטווח קצר בסך 55 מיליון שקל. בדוחות ציינה אייס כי הגיעה להסכמה עם הבנקים שלא להעמיד לפירעון מיידי את האשראי שהעניקו לה, בכפוף להזרמת הון הבעלים.

 

כבר ברבעון הראשון דיווחה אייס כי בעקבות המשך ההרעה בפעילות, לא תעמוד החברה־הבת של אייס דיפו, רשת השיווק למוצרי בית אייס, בשתיים מהתחייבויותיה לבנקים המממנים, הבינלאומי, לאומי והפועלים: הון עצמי מינימלי של 5 מיליון שקל, הגדל מדי רבעון ב־12% מסך המאזן; ו־EBITDA (רווח לפני ריבית, מס, פחת והפחתות) מצטבר של 10 מיליון שקל החל ברבעון השלישי של 2010 ועד הרבעון השני של 2011.

 

מגאון אחזקות לא נמסרה תגובה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x