$
שווקי חו"ל

ביל גרוס: "ארה"ב במצב פיננסי חמור מיוון"

מנהל קרן האג"ח הגדולה בעולם העריך כי החוב ה"אמיתי" של ארה"ב מתקרב ל-100 טריליון דולר

סוכנויות הידיעות 10:4814.06.11

ביל גרוס אמר היום (ג') בראיון ל-CNBC כי "אם מחשבים את הסכום הדרוש לכיסוי ערבויות עתידיות בתכניות רווחה, ארצות הברית למעשה במצב פיננסי חמור יותר משל יוון ומדינות אירופיות אחרות מוכות חובות".

 

לדבריו, "אמנם החוב של המדינה עומד על כ-14.3 טריליון דולר, אך הוא אינו

כולל את הסכום שהוקצה לתכניות ביטוח הבריאות שעומד קרוב ל-50 טריליון דולר, על פי נתוני הממשל. כמו כן, לממשל חובות נוספים בשל תכניות הנלוות לחילוץ של המערכת הפיננסית לאחר המשבר הכלכלי של 2008 ו-2009".

 

גרוס העריך כי בסך הכל מתקרב החוב הלאומי ל-100 טריליון דולר, וחוב כזה ממקם את המדינה בעמדה פיסקאלית לא מאוזנת שלדבריו לא תאפשר מציאת פיתרון בין לילה. "אי אפשר להפחית זאת בתוך שנה או שנתיים", אומר גרוס. "זה גבוה מהחובות של יוון, וגבוה יותר מרוב המדינות המפותחות. יש לנו בעיה ועלינו להתגבר עליה במהירות".

 

"מדוע שמשקיע לא ירכוש אג"ח של קנדה עם מאזן טוב יותר או אוסטרליה עם מאזן טוב יותר בריבית גבוהה באחוז אחד, שניים או שלושה? זה פשוט לא הגיוני". להערכת גרוס, במידה ובעיית החובות היוונית תתפוצץ למשבר שלם, האג"ח הגרמני, ולא האמריקאי יהפוך למקלט הבטוח המועדף על המשקיעים העולמיים.

 

גרוס פרסם לפני מספר ימים את העדכון החודשי שלו למשקיעים ובו הוא מסביר שאין ביקושים לאיגרות החוב של ממשלת ארה"ב אחרי שתוכנית ההרחבה הכמותית תסתיים. במסגרת המאמר מסביר מנהל קרן האג"ח הגדולה בעולם פימקו כי המדינות המפותחות מותירות את שיעורי הריבית נמוכים כדי לא להכריז על חדלות פירעון. "משקיעים האג"ח הם צפרדעים שמבושלות בעודן בחיים", תאר גרוס את המצב שנוצר בשל משך הזמן שבו שיעורי הריבית הריאלית הם שליליים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x