$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": זיסר העדיף לרכוש מניות במקום לשלם את החוב לבנק הפועלים

השוק לא האמין לצפירת ההרגעה של מוטי זיסר והאג"ח של אלביט הדמיה קרסו בעוד 11%. זיסר רכש לאחרונה מניות של החברה ב־8 מיליון שקל

ענת ציפקין ורחלי בינדמן 07:0325.05.11

המשקיעים בשוק ההון עדיין לא מאמינים למוטי זיסר. מניית אלביט הדמיהעלתה אתמול ב־1.4% לאחר ששלשום קרסה ב־17.6%, אך הדרמה האמיתית התרחשה בשוק איגרות החוב.

 

האג"ח של החברה נפלו אתמול בשיעור חד של 5%–11% תוך ריכוז מחזורי מסחר גבוהים במיוחד, וזאת חרף "צפירת ההרגעה" ששיגרה החברה אתמול בבוקר באמצעות דיווח לבורסה. החברה הבהירה כי לא חל שינוי בעסקיה ובפעילותה, וכי אין קשר בין הסכם ההלוואה לזמן ארוך בינה לבין בנק הפועלים, לבין המחלוקת שקיימת, לכאורה, בין הבנק לבין בעלי השליטה באלביט הדמיה (אירופה ישראל ומוטי זיסר).

 

 

חברות הדירוג מעלות ומידרוג מדרגות את האג"ח של אלביט הדמיה בדירוגים מקבילים של A ו־A2, בהתאמה. למרות הירידות האחרונות, שתי החברות טרם הודיעו על שינוי הדירוגים. ממידרוג נמסר אתמול כי "אנחנו עוקבים אחר

מה דעתך על מניית אלביט הדמיה:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

הדיווחים ובודקים אותם", ואילו ממעלות נמסר "אנחנו עוקבים באופן שוטף אחרי החברה וכשיהיה לנו מידע חדש - נעדכן".

 

כל זאת, כשברקע חשיפת "כלכליסט" על סכסוך שנתגלע בין בנק הפועלים ומוטי זיסר, בעל השליטה בחברה, לאחר שזיסר לא עמד בתשלומי הקרן על חוב גדול של החברה הפרטית שלו, אירופה ישראל, שמחזיקה באלביט.

 

אלא שכעת נודע ל"כלכליסט" גם הטריגר שהביא את הבנק לאיים על זיסר לנקוט צעדים משפטיים כנגדו. לפני כשבועיים דיווחה אלביט הדמיה על עסקאות בעלי עניין שבוצעו בנייר שלה. מהדיווח עלה כי מאז מרץ מבצעת אירופה ישראל רכישות של מניות אלביט בהיקף כולל של כ־2.3 מיליון דולר (8 מיליון שקל).

 

בבנק זעמו על כך שבעוד שזיסר לא עומד בתשלומי הקרן לחוב כולל של כ־980 מיליון שקל לבנק, בהיקף של כ־100 מיליון שקל שהיתה אמורה להיות משולמת במרץ, הוא ממשיך להוציא כספים לצורך רכישת מניות של אלביט וזאת במקום להשתמש בהם לפירעון החוב כלפיו. מאלביט הדמיה נמסר בתגובה: "החברה לא מגיבה לעסקיים הפרטיים של בעליה".

 

אולם בשוק ההון חושבים אחרת. גורמים בשוק ההון הסבירו ל"כלכליסט" כי אם מה שפורסם בתקשורת אכן נכון, הרי שקיים חשש שהמניות של אלביט הדמיה, שניתנו לפועלים כבטוחה להלוואה שהעניק לזיסר, עלולות לעבור לידי הבנק.

 

במקרה הקיצוני ביותר, כאשר ערך המניות ממשיך להישחק, הבנק אף עשוי להשתלט על אלביט הדמיה. "במצב הזה הפועלים ידאג בראש ובראשונה לעצמו, ואם יצטרך, לא יהסס לחלוב את אלביט הדמיה". להערכתם, יכול להיות

תרחיש לא סביר, אולם אפשרי, שכשבעל שליטה בחברה נקלע לקשיים הוא מבקש למשוך מהחברה דיבידנד. "במצב כזה, אף שלא חל שום שינוי עסקי במצבה של החברה, בעלי האג"ח של אלביט הדמיה חוששים שקופת המזומנים של אלביט הדמיה תגיע לייעוד שאינו עדיף מבחינתם".

 

אותם גורמים דיברו על חשש נוסף, "כדור שלג שייצא משליטה, במיוחד לאור התשואות הגבוהות שמגלמות האג"ח של אלביט הדמיה". להערכתם, החברה שאחזקתה העיקרית היא בחברת הנדל"ן פלאזה סנטרס, לא תוכל להתגלגל בטווח הארוך עם אג"ח הנסחרות בתשואות כל כך גבוהות. "אלביט תצטרך למצוא פתרון למצב, אולי לממש נכסים, שזה מהלך לא פשוט היום", אומרים בשוק. "כל מימוש יתפרש במצב הזה כחיובי, כולל מהלך נוסף של רכישה עצמית של אג"ח".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x