$
שווקי חו"ל

ראש בראש: ורינט מחפשת מנוע צמיחה שימנע מנייס לקחת את הבכורה

ורינט סיימה את 2010 עם רווחיות תפעולית גבוהה מזו של נייס אך לפי התחזיות, נייס תיקח את הבכורה בתחום פתרונות הניטור לתחום הבטחוני והאזרחי

ניר צליק 07:5607.04.11
תשעה חודשים אחרי ששבה להיסחר בנאסד"ק, פרסמה אמש ורינט, מתחרתה של נייסבפתרונות הניטור לתחום הביטחוני והאזרחי, את דו"חותיה ל־2010 ולרבעון הרביעי. החברה שנמצאת בשליטת קומברססיימה את 2010 עם צמיחה נמוכה של 3.3% בהכנסות לכ־727 מיליון דולר, ורווח נקי של 11.4 מיליון דולר לעומת 2 מיליון דולר ב־2009.

עם זאת, יש לזכור כי בשנה הקודמת חלק מהכנסות החברה נבעו מחוזים שעליהם חתמה בעבר, בעקבות השינוי בהכרה בהכנסות שעשתה החברה על רקע הבדיקה החשבונאית שערכה החברה־האם קומברס, כך שייתכן שהצמיחה השנה היתה יותר משמעותית מזו המשתקפת בדו"חות.

 

את הרבעון הרביעי חתמה ורינט עם עלייה של 8.2% בהכנסות ל־187 מיליון דולר, ורווח נקי של 9.5 מיליון דולר לעומת הפסד של 22.3 מיליון דולר ברבעון המקביל.

 

ורינט צופה צמיחה של 7%–8% בהכנסות ב־2011, לרמה של 778–785 מיליון דולר. מדובר בתוצאות טובות, אלא שבהשוואה למתחרה נייס, שיעורי הצמיחה אינם כה מרשימים. נייס רשמה צמיחה של 18.1% בהכנסותיה ב־2010 ל־695 מיליון דולר, כאשר ב־2011 צופה נייס צמיחה של 11.5%–15% להכנסות של 775–800 מיליון דולר. הרווח הנקי ב־2010 עלה ל־48.7 מיליון דולר לעומת 42.8 מיליון דולר אשתקד.

 

לא מאמינה ברכישות

 

בעוד שנייס חוותה צמיחה משמעותית בפעילותה בתחום המערכות הביטחוניות, ורינט חוותה קיפאון ואף ירידה בהכנסותיה באותו תחום.

 

מה דעתך על מניית ורינט:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

עם זאת, יש לזכור כי הכנסותיה של ורינט בתחום עומדות על 316 מיליון דולר לעומת 166 מיליון דולר בנייס, כך שהיכולת של נייס לצמוח גבוהה יותר. דניאל מירון, אנליסט RBC, שותפו האסטרטגי של תמיר פישמן, אומר כי "צריך לזכור שיש חוזים היסטוריים בהכנסות 2009, ככה שקשה לדעת אם הסטגנציה היא אמיתית או שיש צמיחה שלא ניכרת בגללם".

 

את העלייה המשמעותית ביותר בהכנסותיה ב־2011 חייבת נייס לתחום ניטור ואיתור ההונאות הפיננסיות בבנקים, שאליו בחרה ורינט באופן מודע שלא להיכנס. לתחום זה נכנסה נייס על ידי רכישת אקטימייז בכ־280 מיליון דולר בשנת 2007.

אחת השאלות החשובות בהקשר של ורינט היא מדוע החברה לא ביצעה במהלך 2010 רכישות משמעותיות במטרה להשיב את שיעורי הצמיחה למספרים דו־ספרתיים, והאם היא יכולה לבצע רכישות כעת, למרות החוב שרובץ על מאזנה ושליטת החברה־האם קומברס.

 

מצד אחד, בקופת החברה יש 170 מיליון דולר, שיאפשרו לחברה לחזק את הפעילות הביטחונית, או להיכנס לתחום חדש. מנגד, על צווארה של ורינט חוב של 583 מיליון דולר, כתוצאה מרכישת וויטנס האמריקאית בשנת 2007 בתמורה ל־950 מיליון דולר. המשמעות היא כי למרות שבקופתה של ורינט יש לכאורה די מזומן, היא תתקשה לבצע רכישה משמעותית. מנגד, היא יכולה לבצע רכישה במניות, אלא שאפשרות זו תלויה בהחלטה של קומברס להסכים לדילול אחזקותיה בחברה־הבת.

 

מנכ"ל קומברס צ'ארלס בודריק עומד גם בראש דירקטוריון ורינט. שני הכובעים השונים יכולים ליצור אצלו ניגוד עניינים ולכאורה אפילו העדפה של האינטרס של בעלי מניות קומברס, לפחות כל עוד לא ידוע אם קומברס מתכוונת להחזיק בורינט או להיפרד ממנה. קומברס מצידה עושה מאמץ לגייס מזומנים, כאשר היא כבר מכרה כ־10% ממניותיה בורינט.

קומברס אף שכרה לפני מספר חודשים את גולדמן זאקס כבנקאי מייעץ, כאשר מכירת ורינט או קומברס עצמה תלויה בגובה ההצעות שאותן היא תקבל. העובדה כי עד כה החברה לא הצליחה לבצע את המכירה מאותתת שההצעות שקיבלה עד כה לא מספקות אותה.

 

"קומברס משקיעה בורינט"

 

אחת האפשרויות שקומברס עשויה לבחון, אם המכירה אכן לא תבשיל, היא מכירת עוד אחזקות של החברה־הבת ורינט בשוק הפתוח. לחלופין, קומברס יכולה לבצע חלוקה של דיבידנד בעין של מניות ורינט למחזיקי מניות קומברס, כאשר קומברס מחזיקה בכ־56.4% ממניות ורינט, ששווי השוק שלהן כיום עומד על כ־760 מיליון דולר.

 

בשיחת הוועידה שקיימה ורינט אחרי פרסום הדו"חות התייחס מנכ"ל החברה דן בודנר למכירה אפשרית נוספת של מניות בידי קומברס ואמר כי "לורינט וקומברס אין סינרגיה תפעולית, כך שקומברס למעשה משקיעה בורינט". עם זאת, לדברי בודנר, "אנחנו לא יודעים על כוונה של קומברס למכור עוד מניות שלנו".

 

כל עוד אין החלטה האם למכור את האחזקות בורינט קומברס תתקשה לאפשר לחברה־הבת לבצע רכישה משמעותית בטווח הקרוב, כיוון שרכישה כזו תקטין את הסיכוי שורינט אכן תימכר.

 

לפיכך, מנוע הצמיחה המשמעותי שנותר לורינט הוא מרכזי השירות, שלהם היא מוכרת מערכות לניתוח אינטראקציות. תחום זה רשם צמיחה של 9.5% בהכנסות ב־2010 ל־411 מיליון דולר. מנוע צמיחה נוסף של ורינט הוא שיפור היעילות התפעולית בחברה. עם זאת, תחומים אלו לא צפויים להוביל את החברה לצמיחה הדו־ספרתית המקווה. אחת ההערכות היא כי בסופו של דבר נייס תוכל להיות זאת שתרכוש את ורינט. נכון לסוף 2010 לנייס יש בקופת מזומנים כ־663 מיליון דולר, ללא חוב, והסינרגיה בין שתי החברות גבוהה.

 

נייס ידועה באסטרטגיית רכישות אגרסיבית, אך עם זאת, בסוף הרבעון האחרון הכריזה החברה על תוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של כ־100 מיליון דולר, כאשר ייתכן שהיוזמה תמנע ממנה לבצע רכישה משמעותית בטווח הקרוב.

 

בחודשים הקרובים, אחרי שנים של בדיקות חשבונאיות צפויה קומברס להשלים את הגשת דו"חותיה ל־2010, כאשר אחרי המהלך היא תשוב ככל הנראה להיסחר ברשימה הראשית בנאסד"ק. ההחלטה לגבי עתיד ורינט תתקבל במקביל לתהליך זה. מירון אומר כי "על הנייר מכירת החברה לנייס עושה שכל, אבל בינתיים אלו דיבורים בעלמא".

 

בסופו של דבר, ההחלטה לגבי רכישות עתידיות של ורינט או כניסה לתחומים חדשים תלויות בהחלטות שיתקבלו בחברה־האם קומברס לגבי עתיד אחזקתה בחברה. בחודשים הקרובים יתברר לאן פניה של ורינט מועדות.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x