$
בורסת ת"א

מקורבי דוד אדרי מגיבים: "זה אבסורד לטעון שאדרי הריץ מק"מים"

מקורבי סוחר הנוסטרו לשעבר של פסגות מספרים שאין לו טענות נגד הפרקליטות או רשות ני"ע. "לאדרי יש הערכה עצמית גבוהה וממש לא אכפת לו מה חושבים עליו. הוא ידבר בביהמ"ש"

רחלי בינדמן 10:4819.01.11

מקורבי דוד אדרי, סוחר הנוסטרו לשעבר של בית ההשקעות פסגות, שצפוי לעמוד לדין בחשד להרצת ניירות ערך, מגיבים לראשונה ל"כלכליסט".

 

"לא צריך להיות גאון כדי להבין שזה אבסורד לטעון שאדרי הריץ מק"מים", אומרים המקורבים. על פי ממצאי חקירת רשות ני"ע שהועברו לפרקליטות, אדרי רכש לחשבונותיו הפרטיים 472 מיליון שקל ערך נקוב מק"מ מסוג 1219 (בכ־460 מיליון שקל) במסגרת גיוס שביצעה המדינה.

 

יום למחרת הקנייה, ב־3 בדצמבר 2008, החל אדרי לפעול בחשבון הנוסטרו של פסגות במטרה להעלות את שער המק"מ. לאחר שלכאורה הצליח להעלות את שער המק"מ מ־97.58 אגורות ל־98.63 אגורות, הוא החל למכור את המק"מ שהחזיק בחשבונו הפרטי, מה שהוביל לירידת שער הנייר. 

 

רק לאחר שמכר 395.6 מיליון שקל ערך נקוב מכספו הפרטי, החל לבצע מכירות של המק"מ בחשבון הנוסטרו, וזאת כמובן בשיעורים נמוכים מאלו שמכר עבור עצמו. את הסכומים הגבוהים שעמם סחר בחשבונו הפרטי קיבל אדרי כמסגרת אשראי מהבנק הבינלאומי, שהעניק לו הלוואה של 460 מיליון שקל בתמורה לביטחונות של 2% בלבד מהסכום.

 

"כל בר־דעת שמבין קצת בשוק ההון יודע מה קרה ב־24 בדצמבר 2008. בנק ישראל פרסם תוכנית מוניטרית להסדרת הנזילות במשק, תוכנית שהובילה לבסוף להורדת הריבית על המק"מ ב־0.75%. אלא אם כן מישהו טוען שלאדרי היו קשרים עם בנק ישראל, קשה מאוד לטעון כנגדו שהוא אחראי להעלאת מחיר המק"מ", מציינים המקורבים.

"אדרי חי את חייו"

 

אדרי הסביר זאת לפרקליטות?

מקורבים לאדרי: "כל מה שהיה לו לומר, הוא אמר בחקירה. יש רק זירה אחת שהוא ידבר על מצבו והיא בית המשפט. בכל מקרה אין לו טענות נגד הפרקליטות או הרשות. הוא חי את חייו. כמובן שהוא היה מעדיף שזה לא יקרה לו, אבל הוא מתמודד עם המצב הקיים. בכל מקרה, לאדרי יש הערכה עצמית גבוהה ואמונה בעצמו וממש לא אכפת לו מה אחרים חושבים עליו".

 

מלבד ההאשמות החמורות נגד אדרי ביחס לחשבונותיו הפרטיים שבהם פעל, לכאורה, במצבים המסוימים אף נגד האינטרס של פסגות, עומדות נגדו האשמות חמורות נוספות. כך, ממצאי החקירה מתייחסים גם למכרזי החלף שמבצעת המדינה באג"ח ממשלתיות כדרך למיחזור חוב.

 

הפרקליטות מאשימה את אדרי בכך שבמכרז החלף שהתקיים ב־2007 ביצע אדרי פעילות תרמיתית בחשבון הנוסטרו של פסגות כדי להשפיע מלאכותית על יחסי ההמרה בין הניירות המונפקים והנאספים במכרז החלף, וזאת תוך גריפת רווח משמעותי על חשבון המדינה.

 

כך, טוענת הפרקליטות, ההשפעה המלאכותית על שערי ניירות הערך במכרז העניקה לחשבון הנוסטרו של פסגות יתרון בלתי הוגן על המשתתפים האחרים במכרז, כיוון שאדרי ושי בן דוד, סוחר שעבד עם אדרי, ידעו שמדובר בשערים מלאכותיים ויכלו להגיש הצעות אטרקטיביות יותר כדי לזכות במכרז.

 

אחת העבירות הנוספות המיוחסות לאדרי ולבן דוד היא תרמית בשערי אג"ח קונצרניות בשוק. הפרקליטות סבורה כי השניים השפיעו על מחיר האג"ח של דלק נדל"ן. למעשה, האחזקה הגבוהה ביותר בחשבון הנוסטרו של פסגות באג"ח קונצרניות היתה של דלק נדל"ן, בשיעור של 110 מיליון ערך נקוב נכון לסוף דצמבר 2008.

 

"ניסה לצמצם חשיפה"

 

הפרקליטות טוענת כי על רקע הירידות החדות במחיר האג"ח בעקבות המשבר הפיננסי, ביקש אדרי לצמצם את החשיפה לנייר. על כן, פנה לאיליק רוז'נסקי, מנכ"ל דלק נדל"ן באותה התקופה, ודרש כי יקנה מהנוסטרו של פסגות כמות משמעותית של האג"ח במחיר הגבוה ממחירו בשוק באותה עת.

 

מכתבי השימוע עולה כי דלק נדל"ן ואדרי סיכמו על רכישה של 20 מיליון שקל ערך נקוב אג"ח לפי מחיר של 25 אגורות לאיגרת, בעוד ששווי השוק של האיגרת עמד על 17 אגורות בלבד. אדרי, לטענת הפרקליטות, חשש שדלק נדל"ן תבטל ברגע האחרון את העסקה על רקע פערי המחירים, ולכן פעל להעלאת שער האג"ח בבורסה כך שביום העסקה מול דלק נדל"ן עמד שער האג"ח כבר על 24.54 אגורות.

 

אם לא די בכך, טוענת הפרקליטות, כי בעל כורחו נדרש אדרי על ידי ועדת השקעות הנוסטרו של פסגות לצמצם בחצי את אחזקותיה באג"ח של דלק נדל"ן - מהלך שלא רצה לבצע כיוון שחשש שתוריד את שער האג"ח ותוביל להפסדים. ולכן אדרי ובן דוד פעלו להעלאת שערי האג"ח, כך שהם הצליחו לצמצם את החשיפה תוך שמירה על מחירי אג"ח גבוהים יחסית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x