$
בורסת ת"א

בלעדי - ראיון העבודה של בעלי השליטה החדשים באסים: "ננהל טוב יותר"

ניב אהרוני וצבי איציק סירבו לחשוף באסיפת בעלי האג"ח מי בעלי המניות של נץ בונד'ס שרכשה את השליטה באסים מידי עדי קייזמן, והודו כי טרם ראו את הנכסים של החברה שרכשו

סיון איזסקו 13:3501.09.09

יותר מ־75% מבעלי איגרות החוב של חברת אסים השקעותהתכנסו אתמול במשרדי הנאמן כדי להעמיד את סדרת אג"ח א' לפירעון מיידי. הרקע לכך הוא תחושה קשה שמלווה את בעלי האג"ח של אסים השקעות. החברה שהוחזקה עד לשבוע שעבר באמצעות איי.די.או(ADO) שבשליטת עדי קייזמן, נמכרה בן לילה לחברת נץ בונדסשמנוהלת על ידי ניב אהרוני וצבי איציק.

מה דעתך על מניית חג'ג' נדלן:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

העמדת החוב לפירעון מיידי תיכנס לתוקף בתוך 30 יום, כאשר בתקופה זו החברה תנסה לשכנע את בעלי האג"ח לבטל את הדרישה. במהלך האסיפה הודיעו בעלי האג"ח למנכ"לים המשותפים בנץ בונדס שאסיפה זו מהווה מבחינתם ראיון עבודה לשניהם. איציק ואהרוני התבקשו לספר על עברם ועל בעלי המניות שהם מייצגים, כל זאת כדי שבעלי האג"ח יוכלו להחליט אם הם מעוניינים שהשניים ייקחו את המושכות בחברה.

 

 

נוסף על כך החליטו אתמול בעלי האג"ח למנות את עו"ד אופיר נאור ממשרד נאור גרשט, המשמש כיועץ המשפטי של בעלי האג"ח, כדי שיבחן את האפשרויות המשפטיות העומדות לרשותם להגשת תביעות אישיות נגד קייזמן בגין מה שהם מגדירים כניהול משא ומתן בחוסר תום לב. זאת לאור טענותיהם כי קייזמן ניהל עמם משא ומתן להסדר חוב ובמקביל ניהל מו"מ למכירת השליטה מבלי לעדכן על כך. יתרה מזאת טענו אתמול מנהלי השקעות שלקחו חלק בהסדר כי קייזמן חזר ואמר שאין בכוונתו למכור את השליטה באסים השקעות בשנים הקרובות.

 

"על קייזמן שמעתי לראשונה לפני שבוע"

 

במהלך האסיפה חשפו אהרוני ואיציק כי הם כלל לא מכירים את הנכסים של אסים השקעות שאותה הם רכשו. אהרוני: "את השם עדי קייזמן שמעתי לראשונה רק לפני שבוע כשפגשנו את החברה. באנו כדי לבחון מה אפשר לעשות כדי לעזור לאסים. רכשנו את השליטה בחברה, אבל עוד לא ראינו את הנכסים שלה אלא רק את המאזנים שלה. עכשיו אנחנו רוצים שתיתנו לנו 30 יום ללכת ולראות בעיניים את הנכסים של החברה שקנינו בשביל לבדוק אם המאזן משקף את המציאות".

 

מדוע רכשתם חברה בלי לבדוק אותה? האם זה לא חוסר אחריות כלפי בעלי המניות של נץ בונדס?

אהרוני: "מבחינתנו, לא לקחנו סיכון".

 

עוד ביקשו בעלי האג"ח מאיציק ואהרוני לספר על עברם. אלה סירבו תחילה לחשוף פרטים, עובדה שהגבירה את החששות בקרב בעלי האג"ח. כמו כן שאלו בעלי אג"ח מיהם בעלי השליטה של נץ בונדס, אולם גם על כך סירבו השניים לספק תשובות מלאות.

 

איציק: "אני יכול רק להתחייב שבעלי השליטה הם לא עבריינים ולא יושבים בכלא. בעלי המניות ביקשו לא להיחשף. אני יכול רק לומר שנץ ה.א.ד.ר, השולטת בנץ בונדס הבורסאית, מוחזקת ב־50% על ידי תושבי חוץ — 25% על ידי שלמה איליה ו־25% על ידי משה דמרי". בדיקה ברשם החברות מעלה כי בעלת המניות הגדולה ביותר בנץ ה.א.ד.ר היא חברת harlington 2 שמאוגדת בצרפת, מוחזקת בנאמנות ומחזיקה ב־30% מהחברה.

 

אחד ממנהלי ההשקעות הוותיקים שנכחו באסיפה אמר כי "הגורל של החברה בידיים שלנו. אין שום סיבה שניתן להם לנהל את החברה. היה לנו סיפור דומה לפני כמה שנים בחברת וורלד גרופ ספנות שהוחזקה על ידי צביקה בארינבוים. הוא מכר את השליטה והיום אנחנו מצטערים שלא העמדנו בזמנו את החוב לפירעון מיידי, שכן באותה התקופה עוד היו לה נכסים שאפשרו פירעון מלא של החוב. היום החברה נקראת וורלד גרופ קפיטל, ואנחנו מנהלים איתה מאבק משפטי למינוי מפרק אחרי שהחברה הודיעה שהיא לא תוכל לעמוד בהתחייבויותיה".

 

אהרוני התריע בפני בעלי האג"ח: "אל תחזרו על הטעויות שלכם. את קייזמן דחקתם לפינה. יכול להיות שהמשא ומתן שלכם עם קייזמן היה מוגזם ולכן הוא התפוצץ. אל תמשיכו בקו הזה כי במלחמה שני הצדדים מפסידים".

עדי קייזמן עדי קייזמן צילום: דרור כץ

 

בשלב זה הסכימו איציק ואהרוני להתחייב לפרוטוקול כי במהלך החודש הקרוב לא ימשכו דמי ניהול, לא ימכרו נכסים, לא יבריחו ולא ישעבדו נכסים. כמו כן הסכימו להודיע על התחייבות זאת בדיווח מיידי לבורסה בניסיון להרגיע את חששם של בעלי האג"ח.

 

איציק: "אנחנו לא באים לעשות מחטף ולרוקן את החברה מנכסיה. אנחנו מוכנים להתחייב לא לגעת בנכסי החברה במשך 30 יום שבמהלכם רק נבחן את החברה". למרות התחייבויות אלו בעלי האג"ח לא הרגישו כי הם יכולים לסמוך על שני המנהלים והחליטו כאמור על העמדת החוב לפירעון מיידי.

 

מהי התמורה הנכונה?

 

סוגיה נוספת שעלתה באסיפה היא התמורה שתקבל איי.די.או. בעוד קייזמן אמר בראיון ל"כלכליסט" כי התמורה ממכירת השליטה הנה 13 מיליון שקל עם אופציה לאפסייד, הרי שמנהלי נץ בונדס טענו באסיפה כי הם רכשו את השליטה תמורת סכום מינימלי של 5 מיליון שקל עם אופציה לאפסייד.

 

בעלי האג"ח הביעו חשש גם בנוגע לחוזה שנחתם בין נץ בונדס לאסים בטענה כי ככל שההון העצמי של אסים יהיה קטן יותר, כך תקטן התמורה לאיי.די.או. על כן הביעו המשקיעים חשש כי לבעלי השליטה החדשים יהיה אינטרס להציג בשנים הקרובות הון עצמי נמוך ככל הניתן. אהרוני הדגיש כי "לאור האופן שבו נוהלה אסים עד כה, אין לי כל ספק שאני אנהל את החברה בצורה טובה יותר".

 

מדוע מיהרתם לרכוש את החברה יממה לפני שהסדר החוב מובא לאישור ולפני שהספקתם לבדוק את הנכסים?

אהרוני: "לא יודע מה לענות לך".

 

איי.די.או: "אנו מצרים על כך שאופיר נאור, שהיה מאדריכלי הסכם ההסדר בין אסים למחזיקי האג"ח, מתכחש לעובדה שישנם סעיפים בחוזה המתירים לקייזמן למכור את החברה בכל עת. צר לנו שנאור משתמש בסיסמאות שלא יאות לעולם העסקי. פעלנו ונפעל תמיד על פי החוק. כפי שהודענו בעבר, המחיר משקף את ערך השוק והוא יותאם לביצועי החברה בשלוש השנים הקרובות. כמו כן איי.די.או תמנה נציג מטעמה שיהיה חבר בדירקטוריון ויעמוד מקרוב על האינטרסים שלה. איי.די.או סבורה כי גלום פוטנציאל גדול באסים, וכי בעתיד, כשהשוק יתייצב, מחיר המכירה יעלה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x