סגור

בלעדי
חברי מושב רגבה מוכרים את חברת המטבחים, ועושים אקזיט

המושב מוכר את הרשת לקבוצת משקיעים בראשות יוני גדיש ומיקי ברקוביץ' ב-60 מיליון שקל; "רגבה לא מצויה במשבר - מדובר בחברה עם תשתית טובה שנמכרת בגלל עניין בין דורי"

רשת מטבחי רגבה נמכרת לקבוצת ההשקעות "IDFI". בימים האחרונים נסגרה העסקת למכירת הרשת ומפעל החברה מידי נציגי 140 המשפחות במושב רגבה שמחזיקות במניות החברה דרך חברת האחזקות של המושב. היקף העסקה הוא כ־55־65 מיליון שקל. חלק מהסכום יושקע בחברה, חלקו בנטילת התחייבויות של רגבה ושיפור קווי היצור.


3 צפייה בגלריה
מושב שיתופי רגבה
מושב שיתופי רגבה
מושב רגבה
(צילום: דורון גולן )
בראש קבוצת המשקיעים הרוכשת עומדים יוני גדיש ומיקי ברקוביץ', לצד ארבעה משקיעים נוספים. עבור השניים זו השקעה שלישית משותפת, אחרי קאר טו־גו (היום בבעלות שגריר) וסאן־קאר להשכרת רכב וליסינג. ברכישה מצטרף לשניים מי ששימש עד לאחרונה מנכ"ל חברת האלומיניום קליל, אריה (ריצ'י) ריכטמן. הוא ישמש כיו"ר החברה. גדיש ישמש מנכ"ל באופן זמני עד לגיוסו של מנכ"ל מקצועי לרגבה במקומו של זאב בכר שפרש לאחרונה.
"רגבה היא לא חברה שמצויה במשבר אלא חברה עם תשתית טובה שנמכרת בגלל עניין בין דורי", אמר ברקוביץ', "אנחנו מזהים חברה חזקה שמובילה שוק, גם מבחינת נתח השוק וגם המותג".

3 צפייה בגלריה
מימין : יוני גדיש ו מיקי ברקוביץ
מימין : יוני גדיש ו מיקי ברקוביץ
יוני גדיש ומיקי ברקוביץ'
(צילום: Talinka)
ריכטמן אמר: "אני נרגש להצטרף היום למשפחת מטבחי רגבה. מצאתי ברגבה מסורת לצד חדשנות. עובדים מחויבים הנמצאים בחברה עשרות שנים, אוהבים את מקום עבודתם ומגיעים אליו כל בוקר בשמחה".
"דור שלם של בני 50 עזב את המושב"
מטבחי רגבה מעסיקה 264 עובדים. 100 מהם עובדי יצור המאוגדים בהסתדרות. 23 בלבד הם חברי המושב, כאשר 16 מהם פנסיונרים. עובדה זו ממחישה יותר מכל את הסיבה למכירת המפעל", אמר לכלכליסט דוד זיו יו"ר חברת האחזקות של עסקי המושב, "רגבה עסקים" ומי שהוביל את תהליך המכירה, "דור שלם של בני 50 עזבו את המושב ובאין דור המשך הברירה היחידה היא למכור למרות שחלקם חזר אבל נשאר במקצועות שונים בחוץ".
רגבה הוא מושב שיתופי שהופרט ב-2002. אמצעי הייצור של חברי המושב שליד נהריה משותפים אבל המסגרת הכלכלית המשפחית היא פרטית.
רגבה יצאה בתהליך למכירה ושכרה את שירותיה של בנקאית ההשקעות של פירמת בידיאו, תמר בן דור. 6 קבוצות התענינו ברכישה, חלקן אותרו ע"י זיו עצמו ושי זנגי מנהל העסקים של המושב. על הבחירה בברקוביץ' וגדות אמר זיו: "חיפשנו קבוצה שתכיר בערכים שלנו, הם התאימו לנו מבחינת הרצינות וההמשכיות. חשוב לנו להשאיר את המותג והמפעל מזוהה עם המושב".
3 צפייה בגלריה
מושב רגבה 3
מושב רגבה 3
מושב רגבה
(צילום: wikipedia)
הרוכשים התחיבו להשאיר את המפעל ברגבה במשך 25 שנה, ולא יפטרו עובדים. המושב ימשיך להשכיר את המבנה של המפעל לחברה. הרוכשים לוקחים על עצמם כחלק מהעסקה את כל ההתחיבויות של המפעל. קבוצות אחרות ביקשו בחלקן לרכוש רק את פעילות המפעל.
ב-2012 ביקשה נגב קרמיקה לרכוש את החברה אבל הצדדים לא הגיעו להסכמות. ב-2018 החליטה הנהלת החברה לשנות אסטרטגיה ולצמצם את מספר הסניפים מ-12 ברחבי ערים שונות, לשש אולמות תצוגה גדולים, מתוך כוונה להציג חוויית קניה ללקוח. כיום מונה הרשת סניפים בתל אביב, ראשל"צ, ירושלים, רעננה באר שבע וחיפה.
תחום המטבחים עבר משברים בעשור הקודם וחברות פשטו רגל. רובו של השוק מצוי בידי נגרים פרטיים ולא רשתות. רגבה צלחה את המשברים כחברה שפונה בעיקר לפלח שוק המבוסס יותר. "התחום של מטבחי יוקרה של מעל 80 אלף שקל, מצוי בשליטה של יבואניות ואין סיבה שרגבה לא תשתלב בו ותהפוך שחקן משמעותי. יחד עם זאת נייצר גם מטבחים לפלח אחר של כ-30 אלף שקל", אמר גדות, התעשייה הזו מצויה בתנופה והעיסקה שלנו באה לנצל יחד עם המושב הזדמנות כדי להוביל את החברה לצמיחה".