בלעדי
קרן קדמה במגעים מתקדמים לרכישת 50% מרשת המסעדות שומשום מידי תומר אלון
הקרן תזרים כמה עשרות מיליוני שקלים לתוך החברה, שהוקמה ב־2014 ומונה כיום 24 סניפים, וסכום דומה שיועבר כאקזיט לאלון המייסד. העסקה כוללת תשלומים עתידיים מותנים ואופציות לרכישת מניות נוספות
רשתות ההסעדה ממשיכות למשוך את קרנות ההשקעה הישראליות. לכלכליסט נודע כי קרן קדמה מנהלת מו"מ מתקדם מאוד לרכישת 50% מרשת המסעדות שומשום (שוםSUM) מידי תומר אלון, מייסד הרשת. קדמה תזרים כמה עשרות מיליוני שקלים לתוך החברה וסכום דומה כאקזיט לאלון. העסקה כוללת תשלומים עתידיים מותנים וכן אופציות לרכישת מניות נוספות.
רשת "שומשום בר בריאות" הוקמה בידי אלון ב־2014 וכוללת כיום 24 סניפים בערי גוש דן כשעד סוף 2026 הרשת צפויה לעלות ל־30 סניפים. ההון שיוזרם על ידי קדמה ישמש להתרחבות מאגר הסניפים של החברה. לשומשום יש גם מפעל בחולון שבו היא מייצרת חלק ממוצרי התפריט. את העסקה מטעם רשת קדמה הוביל שותף צעיר, ניר צרפתי.
תחום ההסעדה היה בשנתיים האחרונות על הכוונת של לא מעט משקיעים פיננסיים. העסקה הגדולה ביותר היא ההשקעה של 200 מיליון שקל של בנק לאומי באמצעות לאומי פרטנרס ברשת ג'פניקה לאוכל יפני. בדצמבר האחרון השקיעו לאומי פרטנרס ומור בית השקעות 120 מיליון שקל ברשת ההסעדה מימי־נונו לפי שווי של 520 מיליון שקל. בנוסף רכשה גרין לנטרן של ריצ'י האנטר, דניאל בן רעי ויוסף עליאש 50% מרשת ביסקוטי תמורת 250 מיליון שקל. קבוצת משקיעים רכשה לפני שנה שליש ממסעדות קיסו לפי שווי 350 מיליון שקל.
לקרן קדמה שמנוהלת בידי גלעד הלוי, גלעד שביט ואורי עינן. פורטפוליו החזקות גדול, בהן כתר פלסטיק, קבוצת זריחה, יקבי כרמל וחברת המחשוב והסלולר סי דאטה. באוגוסט מכרה הקרן את החזקותיה (69.9%) מולטי ריטייל תמורת כ־166 מיליון שקל, חברת הפלסטיק פלס פיט ורכשה ביחד עם קובי פרידריך את חברת התאורה געש לד, שנקלעה לחובות.





























