תדהר השלימה הנפקה: גייסה 1.7 מיליארד שקל לפי שווי של 8 מיליארד שקל
לאחר שהתפשרה על שווי היעד, קבוצת הנדל”ן תדהר השלימה את ההנפקה הגדולה ביותר בבורסה מאז 2010; מצטרפת כחברה ה-14 השנה על רקע התאוששות שוק ההנפקות, ומציגה צמיחה בהכנסות וברווחים בשנת 2025
קבוצת הנדל”ן תדהר השלימה את הנפקתה הראשונית בבורסה בתל אביב וגייסה 1.7 מיליארד שקל לפי שווי חברה של 6.5 מיליארד שקל לפני הכסף, כש-1.5 מיליארד שקל נכנסו לקופתה. זאת לאחר שהתפשרה במעט על תג השווי הראשוני שאיתו יצאה לדרך, 7.5-7 מיליארד שקל. בעקבות ההנפקה תחל החברה להיסחר לפי שווי של 8.06 מיליארד שקל אחרי הכסף. מדובר בהנפקה הראשונית הגדולה ביותר שבוצעה בבורסה בתל אביב מאז הנפקת קבוצת עזריאלי בשנת 2010, אז גייסה הקבוצה כ-2 מיליארד שקל לפי שווי של 10.8 מיליארד שקל. ההנפקה של תדהר הופכת אותה גם לחברה ה-14 שמצטרפת לבורסה מתחילת השנה, נתון המשקף את ההתעוררות בשוק ההנפקות המקומי.
בשנת 2025 הצטרפו לבורסה 21 חברות, לאחר שב-2024 הנפיקו חמש חברות בלבד. בקצב הזה 2026 תעקוף את השנה שקדמה לה בגזרת ההנפקות. תדהר, שבשליטת גיל גבע, אריה בכר ומארק ויסמן, היא אחת מקבוצות הנדל”ן הגדולות בישראל ופועלת בארבעה תחומים מרכזיים, ייזום למגורים, ייזום נכסים מניבים, ביצוע עבודות קבלנות ונדל”ן מניב. לפי נתוני התשקיף שפרסמה החברה לקראת ההנפקה, הכנסותיה בשנת 2025 הסתכמו ב-2.9 מיליארד שקל, לעומת 2.68 מיליארד שקל בשנת 2024. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות עמד על 202 מיליון שקל, לעומת 180 מיליון שקל שנה קודם לכן. הרווח הנקי המתואם הסתכם ב-238 מיליון שקל, לאחר 223 מיליון שקל בשנת 2024.
ההון העצמי של הקבוצה עמד על כ-2.9 מיליארד שקל. את החברה מנהל אורי לוין, לשעבר מנכ”ל בנק דיסקונט, שהצטרף לתדהר בשנת 2023. מינויו נתפס כאחד המהלכים שסימנו את היערכות הקבוצה להפיכתה לחברה ציבורית.





























