סגור
בניין משרד האוצר ירושלים חדש
מטה משרד האוצר בירושלים (עמית שאבי)

הלחץ על ישראל חותך את השקל: הדולר מטפס ל-3.55 שקלים, היורו קופץ ל-4.03

לאחר ההודעה כי האיחוד האירופי ידון בהסדרי הסחר שלו עם ישראל: הדולר מטפס ב 1% מול השקל, היורו מזנק ב-1.4%; בשווקים העולמיים הדולר מאבד גובה - יורד ב-0.5% מול סל המטבעות המובילים 

נסיגה לאחור בשקל, על רקע הלחץ הבינלאומי הגובר על ישראל: הדולר מתחק ב-1%, נסחר סביב 3.55 שקלים, היורו קופץ ב-1.4% ל-4.03 שקלים.
המטבע האמריקאי מאבד גובה בשווקים העולמיים: הדולר אינדקס (מול ששת המטבעות המובילים) יורד ב-0.6% ל-99.5 נקודות; היורו עולה ב-0.5% ל-1.134 דולר; הפאונד עולה ב-0.1% לאחר נתוני האינפלציה בממלכה (ראו בהמשך), ל-1.341 דולר.
וענייני השוק המקומי: האיחוד האירופי צפוי לקיים דיון על ביטול אפשרי של ההסכם המסדיר את היחסים בינו לבין ישראל - ובכלל זה הסדרי הסחר. זאת לנוכח הטענה להפרה של סעיפי זכויות האדם במלחמה בעזה.
במקביל שר החוץ הבריטי דיוויד לאמי הודיע אתמל על הפסקת המו"מ עם ישראל לכינון הסכם סחר חופשי חדש.
הגוש האירופי הוא שותף הסחר הגדול ביותר של ישראל והיה אחראי ב־2024 על 32% מכלל היצוא מהמדינה, בהובלת מיכון וכימיקלים. בשנה שעברה הגיע היקף היבוא של האיחוד האירופי מישראל ל־15.9 מיליארד יורו לעומת יצוא אירופי לישראל בהיקף של 26.7 מיליארד יורו.
עוד ברקע, בחזית הגיאופוליטית: דיווח ב-CNN לפיו למודיעין האמריקאי הגיע מידע כי ישראל עושה הכנות למתקפה אווירית אפשרית על מתקנים גרעיניים באיראן - כולל תרגילים אוויריים. הדיווח דוחף את מחירי הנפט בעולם ביותר מ-1.5%.

בשווקים העולמיים

"הודעת מודי'ס בסופ"ש על הורדת דירוג לארה"ב דחפה למעלה את תשואות אג"ח ארה"ב והורידה למטה את הדולר האמריקאי", אמר וסילי סרבריאקוב (Vassili Serebriakov), אסטרטג מט"ח של UBS.
התשואות מחקו את העליות וחזרו אחורה והדולר נשאר למטה. זה משקף את העמדה הנוכחית בשוק, של יציאה מהדולר - ואני לא חושב שיש שינוי בעמדה הזו", הוסיף סרבריאקוב (Vassili Serebriakov), אסטרטג מט"ח של UBS.
האינפלציה בבריטניה מטפסת – ומעל התחזיות: מדד המחירים של אפריל עלה ב-1.2% בחישוב חודשי, התחזיות היו לעלייה של 1.1%, לאחר שבמרץ עמדה על 0.3%.
ובכך מתחזקת האינפלציה השנתית בממלכה ל-3.5%, התחזיות היו לעלייה מתונה יותר של 3.3% - באפריל עמדה האינפלציה השנתית על 2.6%.
אינפלציית הליבה (בנטרול אנרגיה, משקאות אלכוהוליים ומוצרי טבק) עלתה ב-1.4% בחישוב חודשי, התחזיות היו לעלייה של 1.2%, במרץ העלייה עמדה על 0.5%. אינפלציית הליבה השנתית בבריטניה עמדה באפריל על 3.8%, התחזיות היו ל-3.6%, במרץ עמדה אינפלציית הליבה השנתית על 3.4%.