סגור
מכונית חשמלית שיאומי SU7
מכונית חשמלית שיאומי SU7 (צילום: Xiaomi)

החשמלית של שיאומי ממוקמת אחרונה בסקר איכות בסין: מובילה בשיא התקלות

סקר רבעוני של הרגולטור הסיני דירג 29 רכבים חשמליים לפי תלונות בעלים: ה-SU 7 של שיאומי קיבלה את הציון הגרוע ביותר (239 נקודות), בזמן שדגמים של GAC, LANTU ואוויטה הובילו את הדירוג; גם מותגי פרימיום כמו מרצדס וב.מ.וו דורגו מתחת לממוצע

החשמלית של שיאומי ה- 7 SU סובלת ממספר התקלות הגדול ביותר מתוך עשרות רכבים חשמליים אשר משווקים בסין, כך עולה מסקר רבעוני של CAQN – או china automobile quality network, ארגון ממשלתי סיני שעוסק ברגולציה ובקרת איכות. עשרות הדגמים שהשתתפו בסקר דורגו לפי תלונותיהם של בעלי הרכב במספר קטגוריות: סיכונים מפגמי ייצור, אמינות, בטיחות וגם ציון איכות סביבה.
הסקר מבוסס על 29 דגמים משפחתיים שמשווקים בסין. חלקם גם מוכרים לישראלים, אם כי בגרסאות שתקפות לשוק הרכב הישראלי. הציונים נעים בין 149 נקודות, הציון הטוב ביותר, כלומר כמה שפחות "נקודות רעות" ועד 239 נקודות, שקיבל הרכב של שיאומי. המדד שמפרסם הארגון קובע גם ציון חציוני של 183 נקודות, שנחשב לממוצע הקטגוריה, כלומר כל רכב שקיבל ציון יותר נמוך מ-183 הוא במצב טוב יותר מממוצע התקלות ומי שקיבל ציון יותר גבוה הוא במצב פחות טוב מהממוצע.
הדגם שקיבל את הציון הטוב ביותר ברשימה הוא haobo gt של GAC הסינית, שמכוניותיה אינן מיובאות כיום לישראל – עם 149 נקודות, כלומר הציון הטוב ביותר. במקום השני נמצא דגם ששמו הוא CHASING LIGHT של LANTU .CHASING LIGHT אינה משווקת בישראל, אך LANTU מוכרת בישראל כ-VOYAH של דונגפנג. במקום השלישי עם 153 נקודות נמצאת מכונית המנהלים אוויטה 12. גם המותג אוויטה אינו מוכר בישראל מכיוון שהוא משווק במערב (וגם בישראל השנה) תחת השם "אוואטר". ה-12 אינה מיועדת לשווקי יצוא. במקום הרביעי נמצאת צ'אנגאן קיוואן 07 המשפחתית ובמקום החמישי נמצאת מכונית ששמה הוא enjoy world (כלומר תהנו מהעולם) של יצרנית הרכב סטלאטו.
במורד הטבלה, אך עדיין במקומות טובים יותר מציון האיכות הממוצע לקטגוריה ניתן את שיאופנג 7 P, המוכרת בישראל כאקספנג P7 במקום התשיעי עם ציון של 171 נקודות. הונגצ'י 7 EH המשווקת בישראל קיבלה ציון של 182 נקודות, נקודה אחת פחות מסימן הממוצע של הקטגוריה – בו מחזיקה 9 ET של NIO, מכונית מנהלים שאינה משווקת בישראל ואת 8 E של ג'ילי גלקסי שגם אינה משווקת בישראל.
מקום אחד מתחת לממוצע ניתן למצוא את מכונית המנהלים של זיקר - 001 עם 185 נקודות. באופן מעניין, זהו גם הציון שקיבלה מכונית הספורט של לוטוס.
מתחתיה, עם ציון פחות טוב של 186 נקודות נמצאת דווקא מרצדס EQE ואחריה 10 Z של לינק אנד קו, שאינה משווקת בישראל. במקום יותר נמוך נמצאת מכונית חשמלית המשווקת בישראל – האן של BYD עם 194 נקודות – ציון שמשותף גם לב.מ.וו 5I החשמלית אשר מיוצרת לשוק הסיני באמצעות שיתוף פעולה בין ב.מ.וו ובריליאנס. יתר הדגמים (שאינם מוכרים בישראל) הנמצאים במקומות הנמוכים וכוללים את פייפאן 7 ושינגטו שינג'ויאן ES – הנמצאת מקום אחד לפני הסוף, כלומר לפני החשמלית של שיאומי.