במחשב עם מדונה: 14 חודשי מאסר לצעיר שפרץ לקבצים של הכוכבת
ביהמ"ש גזר גם קנס של 15 אלף שקל על עדי לדרמן שהודה והורשע כי חדר למחשבים של מדונה ואנשיה, גנב את יצירותיה וסחר בהן; עוה"ד שייצגה אותו מסרה: "מדובר באספן מאוד להוט ונלהב שהלך רחוק מדי ולא דמיין לעצמו שייעצר"
14 חודשי מאסר בפועל וקנס של 15 אלף שקל נגזרו היום (ה') על עדי לדרמן, שהודה והורשע כי חדר למחשבים של הזמרת מדונה ושל אנשיה, גנב את יצירותיה וסחר בהן. "אין מדובר רק במי שחדר למחשב ופגע בפרטיות של אחרים, אלא גם במי שעשה שימוש בתוצרים של עבירות אלה כשהוא מנסה לגזול את פרי עמלם של אחרים, בעלי זכויות היוצרים", נכתב בגזר הדין.
- אישום: פרץ למחשבים של מדונה וסחר ביצירותיה
- הותר לפרסום שמו של החשוד בפריצה למחשב של מדונה ובסחר בשיריה
- "מדונה מקווה שהפגיעה בה טופלה ושהעבריין ייענש"
לדרמן, המיוצג על ידי עו"ד אפרת נחמני בר מהסנגוריה הציבורית, הודה במיוחס לו במסגרת הסדר טיעון שנחתם עמו בשורה של עבירות של חדירה למחשב שלא כדין, פגיעה בפרטיות והפרת זכויות יוצרים.
במסגרת גזר הדין, הורה שופט בית משפט השלום בתל אביב, צחי עוזיאל, על השמדת כל חומרי המחשב שנתפסו אצל לדרמן וכן אסר על הפצת עותקים מהם.
נציגי התביעה, עוה"ד סטיב בוארון ודורין בן ציון, הגיעו להסדר טיעון בעניינו, בין היתר בשל נסיבות רפואיות אישיות של הנאשם, הרצון להימנע מהרחבת מעגל הנחשפים למידע פרטי של נפגעי העבירה שנלקח ממחשביהם, שבהליך הוכחות היה מוצג בביהמ"ש, וכן קשיים ראייתיים נוספים.
בבקשתה מבית המשפט לקבל את הסדר הטיעון, ציינה עו"ד נחמני בר כי מדובר ב"אספן מאוד להוט ונלהב שהלך רחוק מדי. המטרה לרגע לא הייתה פגיעה בפרטיות או גרימת נזק. באמת מדובר בלהט אספנות. האדם שעומד היום בבית המשפט הוא אדם שבור שלא דמיין שהוא ימצא את עצמו מאבד את השם שלו והופך להיות הנאשם, ולא דמיין שהוא יהיה עצור. מדובר באדם שכל יום מאחורי סורג ובריח הוא כנצח נצחים".
הסנגורית ציינה עוד כי לפרשה נלוותה התעניינות תקשורתית "שזה סוג של פרסום שכרוך בו אות קלון". לדבריה, למרות המחיר הכבד והעובדה שלא הייתה לו כוונה לפגוע בפרטיות מדובר במי ששיתף פעולה באופן מלא מהרגע הראשון, הודה ולקח אחריות מלאה על מעשיו.
"הערכים החברתיים המוגנים שנפגעו כתוצאה ממעשיו של הנאשם משתרעים על פני תחומים רבים", ציין השופט עוזיאל בגזר הדין. "כאשר ראוי להדגיש את הפגיעה בפרטיות מעצם הכניסה לחומרי מחשב, הכוללים תכנים אישיים, מקצועיים וסודיים. הקלות בביצוע עבירות מהסוג הנידון על ידי מי שניחן בכישורים בתחום, דוגמת הנאשם, והקושי לחשוף את העבירות ואת העבריין, מחייבים תגובה עונשית הולמת בעלת מסר מרתי ובלתי מתפשר".
לפי גזר הדין, אין מדובר רק במי שחדר למחשב ופגע בפרטיות של אחרים "אלא גרם במי שעשה שימוש בתוצרים של עבירות אלה, והוסיף ופגע בערך חברתי נוסף, שעניינו פגיעה בזכויות יוצרים של אחר על דרך של העתקה ומכירה, כאשר בהתנהגות זו הוא מנסה לגזול את פרי עמלם של אחרים, בעלי זכויות היוצרים".
לדרמן, בן ה-39, נעצר בינואר האחרון על ידי יחידת הסייבר הארצית בלהב 433 שפתחה בחקירה בעקבות תלונה של בא כוחה של מדונה בישראל, עו"ד תמיר אפורי, שותף בכיר בגילת ברקת ושות' מקבוצת ריינהולד כהן. לפי התלונה, במשך כמה שנים סבלה הזמרת הבינלאומית מכך שיצירותיה וחומרים פרטיים שלה דולפים לרשת. בין השאר נטען כי גם אלבומה האחרון נגנב, כמו גם יומן הפגישות שלה.
בשיתוף פעולה שבין המשטרה לבין ה-FBI נעצר לדרמן. לאחר שחרורו נעצר פעם נוספת לאחר שנטען כי המשיך במעשיו. כתב האישום שהוגש בעניינו מפרט כיצד חדר בשיטתיות לחומרי מחשב וחשבונות דוא"ל של עשרות אנשים בתעשיית הבידור, בעיקר בארה"ב, ובהם למעלה מעשרה אנשים הקשורים לזמרת מדונה, ומכר גרסאות מוקדמות של אלבומה האחרון. "הנאשם מכר עותקים מפרים של היצירות תמורת סכומים הנעים בין עשרות דולרים ועד ל-1,000 דולר ויותר", נכתב בכתב האישום.
התיק נוהל על ידי עורכי הדין סטיב בוארון ודורין בן ציון מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, בסיועו של ד"ר חיים ויסמונסקי, ראש תחום משפט וטכנולוגיה בפרקליטות.