$
הייטק והון סיכון

חברת Alike גייסה 5 מיליון דולר בהובלת פיטנגו

החברה הפועלת בתחום הרפואה הדיגיטלית מעסיקה כיום 8 עובדים בתל אביב ומתכוונת להרחיב את מצבת העובדים ל-15

מאיר אורבך 15:0012.05.20
חברת הסטארט-אפ אלייק (Alike), הפועלת בתחום הרפואה הדיגיטלית, גייסה 5 מיליון דולר בהובלת הקרן הרפואית של פיטנגו. החברה מעסיקה כיום 8 עובדים בתל אביב ומתכוונת להרחיב את מצבת העובדים לכ-15. אלייק אינה מפרטת הרבה על פעילותה ופועלת עדיין במצב חשאי (Stealth Mode), טוענת שהיא מאפשרת ניצול של המשאב הכי פחות מנוצל במערכת הבריאות, החולה עצמו, אשר יוכל כעת לנהל את בריאותו שלו על סמך תובנות מהמערכת.  

 

מייסדי החברה כוללים את אמנון ברלב שכנשיא צ'ק פוינט היה אחראי על כלל עסקי צ'ק פוינט, תחת הנהגתו גדלו מכירות החברה לכ-2 מיליארד דולר. פרופ' ורדה שלו היא רופאת משפחה ממובילי הרפואה הדיגיטלית בישראל, מומחית במדיקל אינפורמטיקס, מקימת מכון המחקר והחדשנות של מכבי שירותי בריאות ואוהד צדוק, מומחה בהנדסת אלגוריתמיקה.

פרופ' ורדה שלו ואמנון בר לב, מייסדי Alike פרופ' ורדה שלו ואמנון בר לב, מייסדי Alike צילום: Alike

 

אמנון ברלב, מייסד שותף באלייק ומנכ"ל החברה: "אחרי שנתיים בפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת"א בהן העמקתי בחיבור בין עולמות ה-IT והרפואה, חברתי לשני אנשים עם תשוקה אמיתית להפוך את העולם טוב יותר, וחזון משותף לשנות את עולם הרפואה באמצעות העולם הטכנולוגי, תוך התמקדות עיקרית בחולה עצמו". פרופ' ורדה שלו, מייסדת שותפה ומנהלת רפואית של אלייק, הוסיפה: "העיתוי שבו מהפכת המידע מגיעה לעולם הרפואה מייצר כר אפשרויות נרחב לשיפור הבריאות של כולנו".

 

ד"ר גיא זיקיאל שותף מנהל בקרן פיטנגו ד"ר גיא זיקיאל שותף מנהל בקרן פיטנגו צילום: יורם רשף

 

"אלייק מעצימה את המטופל ומתרגמת דאטה מורכב שלו למידע שיכול לסייע לו בנקודת הזמן האישית שלו. בחרנו להשקיע בחברה גם בגלל הפתרון הייחודי, במיוחד בתקופה שבה צריך לנהל ידע רב ומורכב ולא פחות מכך, בגלל הרקורד המרשים של היזמים", סיכם ד"ר גיא איזיקיאל, שותף מנהל בקרן הרפואית של פיטנגו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x