$
חדשות טכנולוגיה

עליבאבא תשתף פעולה עם ענקיות האינטרנט הרוסיות

חברת המסחר המקוון הסינית חתמה על הסכמים עם Mail.ru וכן MegaFon, ספקית הסלולר הגדולה במדינה; אלה יאפשרו לה פלטפורמת מסחר מקוון עבור השוק דובר הרוסית

רפאל קאהאן 14:5711.09.18
עליבאבא חתמה היום (ג') על הסכמי שת"פ אסטרטגיים עם מספר חברות רוסיות, זאת במהלך כינוס הפורום הכלכלי המזרחי שמתקיים בימים אלה בוולדיווסטוק שברוסיה. בין החברות שעליבאבא חתמה מולן נמנות ענקית האינטרנט Mail.ru וכן MegaFon, ספקית הסלולר הגדולה במדינה.

 

 

 

ההסכמים יאפשרו לעליבאבא להקים פלטפורמת מסחר מקוון עבור השוק דובר הרוסית. בנוסף המהלך יאפשר להקים מיזם משותף שמשלב בתוכו מסחר אלקטרוני ומדיה חברתית, בדומה להתנהלות של חברות האינטרנט בסין. מערכת התשלומים תתבסס על Mir, פלטפורמת התשלומים של המדינה - כתחליף לפייפאל, אפל פיי או גוגל פיי. במקביל היא תתמוך בכרטיסי ויזה ומסטרקארד.

 

 

 

עלי אקספרס רוסיה, הזרוע הרוסית של עליבאבא, תחזיק כ-48% במיזם והחברות הרוסיות כ-52%. Mail.ru חולשת על כ-100 מיליון משתמשים שיקבלו גישה ישירה לפלטפורמה החדשה. בנוסף המהלך צפוי למשוך משתמשים מכל המדינות דוברות הרוסית.

 

המיזם החדש מסמל את הידוק הקשר בין סין לרוסיה בעיקר בתחום הכלכלי. זאת ככל הנראה כתגובת נגד למדיניותו הכלכלית של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ. רוסיה וסין עומדות בפני 73 שיתופי פעולה כלכליים בהיקף של כ-100 מיליארד דולר - כאשר שבעה מהם כבר נחתמו במהלך הכינוס בשווי של כ-4.3 מיליארד דולר.

 

המדינות גם מהדקות את שיתוף הפעולה בתחומי המחקר והפיתוח בעזרת הסכם שנחתם בין קרן ההשקעות רוסיה-סין ובין קבוצת ההשקעות הסינית Tus-Holdings המתמחה במדע וטכנולוגיה. ההסכם יאפשר הקמה של מיזמים משותפים בתחומים האלה. בשלב הראשון יוקם במוסקבה פארק חדשנות סיני-רוסי בהשקעה של כ-100 מיליון דולר וכן קרן הון-סיכון בהיקף דומה למימון של סטארט-אפים.

 

 

 

עבור סין מיזמים אלה מאפשרים לה להיפתח לשווקים חדשים ולהשתלט עליהם בקלות. השווקים האמריקאיים הפכו לקשים מאוד לחדירה עקב מדיניות המיסוי והמכסים שמכבידה על מוצרים המיובאים מסין. עבור רוסיה זו דרך לעקוף את משטר הסנקציות שהושת עליה לאחר ההשתלטות שלה על חצי האי קרים ומעורבותה במלחמה עם אוקראינה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x