$
חדשות טכנולוגיה

"החלטה סופית על עתיד המאגר הביומטרי לא תתקבל לפני סיום הפיילוט בסוף דצמבר"

כך לדברי ח"כ ניסן סלומינסקי, יו"ר ועדת הכנסת שמפקחת על פעילות המאגר, זאת לאחר ששר הפנים, אריה דרעי, טרם העביר לוועדה את החלטתו לגבי עתיד המאגר. אם לא תתקבל כל החלטה, המאגר ייאלץ להפסיק את פעילות עם תום תקופת הפיילוט

עומר כביר 09:5602.11.16

"החלטה סופית על עתיד המאגר הביומטרי לא תתקבל לפני מועד סיום הפיילוט בסוף דצמבר" – כך העריך יו"ר ועדת הכנסת המשותפת שמפקחת על פעילות המאגר הביומטרי, ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי), בדיון שנערך הבוקר.בתום הדיון אשרה הוועדה לשנמך את האיכות המינימלית של טביעות האצבע השמורות במאגר.

 

לדברי סלומינסקי, פחות מחודשיים לפני סיום פיילוט המאגר הביומטרי, שר הפנים, אריה דרעי, עדיין לא העביר לוועדה את החלטתו לגבי עתיד המאגר השנוי במחלוקת. "אנחנו נקיים דיון גם אם בסוף הם לא יביאו לנו חוות דעת", הוא הוסיף. "האחריות היא עלינו. אנחנו נקבל החלטה ונעביר אותה למליאה".

 

עם זאת, הוא ציין שלאור הזמן הקצר שנותר עד סוף הפיילוט, וסוגיות מהותיות שהכנסת צפויה לעסוק בהן בתקופה זו, ובראשן אישור תקציב המדינה, החלטה סופית לא תתקבל בכל מקרה לפני סוף השנה. אם אכן לא תתקבל כל החלטה, המאגר ייאלץ להפסיק את פעילותו באופן מיידי עם תום תקופת הפיילוט. מנגד, ייתכן שתתקבל החלטה להאריך את הפיילוט פעם נוספת.

 

תחנה של פיילוט המאגר הביומטרי בראשון לציון תחנה של פיילוט המאגר הביומטרי בראשון לציון צילום: עמית שעל

 

במקרה זה, תהיה זו הפעם השלישית שבה מוארך הפיילוט – אחרי שכבר הוארך פעמיים בתשעה חודשים בעקבות חילופי שרים במשרד הפנים. בכל מקרה, לא ניתן יהיה להאריך את הפיילוט מעבר לסוף יוני 2017, שכן חוק המאגר הביומטרי קובע לפיילוט תקופת הערכה מקסימלית של שנתיים.

 

דיון הוועדה כונס על מנת לאשר את בקשת משרד הפנים לבצע שני שינויים מהותיים באופן עבודת הפיילוט: שנמוך איכות טביעות האצבע ששמורות במאגר, וביטול החובה לבצע בדיקות התחזות ברשות האוכלוסין, שתוחלף במודל סטטיסטי שפיתחה הלמ"ס.

 

בפתח הדיון מתחו ח"כים ביקורת על כך ששינויים מהותיים כאלו מובאים לאישור רק בשבועות האחרונים של הפיילוט, ולאחר שהמאגר פעיל כבר כשלוש שנים וחצי. נציגת משרד הפנים הסבירה בתגובה שהתיקון הונח בסתיו 2015, וההליך התעכב בגלל התחלפות שר הפנים ולאחר שבדיון הקודם בנושא, לפני כמה שבועות, לא התקיימה לבסוף הצבעה.

 

 

בנוגע לטביעות האצבע, הסבירו נציגי רשות האוכלוסין שמבדיקות שערכו עלה שהורדת איכות טביעות האצבע לא תפגע בפעילות ואמינות המאגר, ומנגד תאפשר לספק לאזרחים שירות טוב יותר עם פחות עיכובים.

 

דורון שקמוני מהתנועה לזכויות דיגיטליות ציין, מנגד, שהתקן שסביבו נסוב הדיון מתייחס רק להשוואות אחד לאחד, ולא להשוואות אחד מול רבים. לכן הוא לא רלוונטי בכל הנוגע להשוואת טביעת אצבע מול המאגר הביומטרי. "זה כמו בקשה לאשר בלמים למשאית על בסיס תקן של בלמים לאופניים", הוא אמר.

 

יורם אורן, יועץ חיצוני לרשות האוכלוסין בפרויקט התעודות החכמות, השיב: "בהיעדר תקן אחר, שהוא טוב ונוח באותה מידה, כל העולם אימץ את זה לשימוש בביומטריה, ולא רק לצורכי אחד לאחד".

 

בתום הדיון אישרו חברי הוועדה את שני השינויים המדוברים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x