$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

ראש רשות המאגר הביומטרי עובר לענקית ההימורים 888

גון קמני, שיסיים את תפקידו כראש הרשות לניהול המאגר הביומטרי בשבועות הקרובים, יהיה אחראי ככל הנראה לאבטחת המידע בחברת ההימורים המקוונים. בשבועות הקרובים צפוי שר הפנים אריה דרעי להכריע אם ובאיזו מתכונת יפעל המאגר בעתיד

עומר כביר 06:5226.09.16

ראש הרשות לניהול המאגר הביומטרי גון קמני, אשר כהונתו תסתיים בשבועות הקרובים, עתיד להתמנות לסגן נשיא ענקית ההימורים המקוונים 888, ככל הנראה בתחום אבטחת המידע.

 

קמני, שמוביל את פיילוט המאגר הביומטרי יותר מחמש שנים, עוד מימי הקמתו, והיה הפנים הציבוריות שלו, הודיע בתחילת החודש במפתיע על פרישתו מהתפקיד. זאת דווקא בתקופה שבה פעילות המאגר מגיעה לאחד הצמתים החשובים ביותר שלה: סיום הפיילוט וקבלת ההחלטה הסופית בדבר עתידו של המאגר. קמני צפוי לעזוב את תפקידו רק כאשר ימונה מחליף.

 

גון קמני גון קמני צילום: מיקי אלון

 

888, שנוסדה ב־1997 על ידי האחים אבי ואהרון שקד והאחים שי ורון בן־יצחק, נחשבת לאחת מחברות ההימורים המקוונים הגדולות בעולם, וב־2015 היו הכנסותיה 462.1 מיליון דולר. מבחינת קמני מדובר במעבר חד מעבודה עבור גוף ממשלתי רשמי לחברה פרטית שמייצרת את רווחיה מפעילות בתחום בעל מוניטין בעייתי.

 

אף שלא נמסרה הסיבה לפרישתו, קמני הודיע עליה שבועות ספורים לפני שראש הממשלה אישר את המדיניות הלאומית ליישומים ביומטריים, שבין השאר מתנגדת להכללת טביעות אצבע במאגרים ביומטריים. את גיבוש המדיניות הוביל הממונה על יישומים ביומטריים במשרד ראש הממשלה רם ולצר, שבשנה האחרונה התעמת עם קמני על הסוגיה. אישור המדיניות הוא ניצחון מובהק לוולצר, התומך במאגר שמכיל תמונות פנים בלבד.

 

המדיניות הלאומית מספקת קווי פעילות, הנחיות והמלצות לפעילותם של מאגרים ויישומים ביומטריים ממשלתיים ואינה עוסקת דווקא במאגר הביומטרי השנוי במחלוקת. הסדרת הפעילות שלו מתנהלת בהליך נפרד, ובשבועות הקרובים עתיד שר הפנים אריה דרעי להכריע אם פעילותו תימשך ובאיזו מתכונת — טביעות אצבע או תמונות פנים בלבד.

 

קמני מונה ב־2011 להוביל את הקמת המאגר הביומטרי ואת ניהול הפיילוט על היבטיו השונים. בתקופתו הוקמו מתקני המאגר והחלו הפעולות לאיסוף טביעות האצבע ותמונות הפנים של אזרחים שבחרו להשתתף בפיילוט. כמו כן הוא הוביל מהלכים שכללו הפעלת לחצים על מקבלי ההחלטות כדי להפוך את פעילות המאגר לקבועה ואת ההצטרפות אליו לחובה.

 

בהובלתו סבל הפיילוט מכשלים רבים, ובהם מכרז בעייתי ורצוף מחדלים לבחירת מערכת השוואה ביומטרית, שהובילו לדו"ח נוקב של מבקר המדינה. נוסף על כך, קמני ספג לא פעם ביקורת קשה על אופן התנהלותו, שלדברי מתנגדי המאגר כללה סילופים, עיוותים והאשמות לא מבוססות כלפיהם. לא פעם התעמתו הצדדים, ובאחד המקרים, בעת דיון בוועדת כנסת על הארכת פיילוט המאגר הביומטרי, כינה קמני את מתנגדי המאגר שדיברו בדיון, ובראשם פרופ' אלי ביהם, ראש מרכז הסייבר בטכניון ולשעבר דקאן הפקולטה למדעי המחשב במוסד, "קבוצה שקוראת לעצמה מומחים".

 

מגון קמני ומהרשות לניהול המאגר הביומטרי לא נמסרה תגובה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x