$
המדריך

מדריך כלכליסט

מוכנים לקלוז אפ? כל הטיפים לצלם הסמארטפון החובב

לא צריך ציוד משוכלל ושפע אפליקציות בשביל לשפר את איכות התמונות שמצלמים בסמארטפון, מספיק לדבוק בכמה כללים והרגלים בסיסיים והתמונות שלכם ישתפרו פלאים

רפאל קאהאן 22:1714.04.16

עלייתן של הרשתות החברתיות, ובמיוחד אלה מוטות הצילום, הביאה לאינפלציה של תמונות שמקורן בסמארטפון. אבל אם נודה על האמת, רוב הצלמים החובבים הללו לא יגיעו בקרוב לשער של נשיונל ג'אוגרפיק. מירב התפוקה כוללת צילומים של החתול אוכל קורנפלקס או של מנת הדגל בחומוסייה השכונתית. ובעיקר – רוב התמונות סובלות מאותן רעות חולות: תאורה קלוקלת, מיקוד מטושטש או סתם חוסר הבנה בסיסי בקומפוזיציה.

 

אם כל המושגים האלה נראים לכם שמורים לצלמים מקצועיים תתפלאו לגלות שמדובר בכללי אצבע שקל מאוד ליישם. הורינו ידעו אותם כי בתקופת מצלמות הפילם אי אפשר היה לבזבז תמונות, כך שמינימום מחשבה הושקעה לפני הלחיצה על הכפתור. אבל בעידן בו הסמארטפון הפך למצלמה העיקרית שלנו, ויש שיאמרו שהמכשיר שלהם הוא ראשית כל מצלמה ורק אחר כך טלפון, ניכר שעבור רוב המצלמים מדובר בניג'וס. תתפלאו כמה קל ליישם את הכללים האלה בסמארטפון שמגיע לרוב עם כלים מובנים שאתם לא מנצלים.

 

כלל ראשון: שמרו על העדשה נקייה

הסמארטפון נוטה לבלות הרבה בכיסים, בתיקים או אפילו צמוד לנו ליד ולפנים. אלה מקומות שנוטים לגרום להצטברות של חלקיקים על גבי העדשה. הלכלוך מונע מהאור להיכנס לחיישן מבעד למצלמה, במיוחד שמדובר בחיישן לא גדול במיוחד. אז עשו לעצמכם הרגל פשוט, העבירו ניגוב קל על העדשה בעזרת ממחטה לניגוב משקפיים. התמונות שלכם רק ייהנו מכך. 

 

 צילום: pixabay

 

כלל שני: קומפוזיציה – השתמשו בכלל השלוש

קומפוזיציה היא למעשה בניית התמונה. מדובר על סדרה של חוקים שצלמים מוכשרים לומדים ולאחר מכן נהנים לשבור. אבל בשביל לשבור – צריך לדעת קודם כל לבנות. החוק הבסיסי (או לפחות אחד מהם) הוא כלל השלוש. הוא אומר כך: נסו לחלק את הפריים או מסגרת התמונה לשלושה חלקים מאונכים – הוסיפו להם שלושה חלקים מאוזנים ותקבלו חלוקה של 9 משבצות – כמו איקס, מיקס,דריקס. נסו למקם את מושא הצילום שלכם באחד מהצדדים ולאו דווקא באמצע הפריים. אגב, רוב הסמארטפונים כיום מגיעים עם אפשרות להקרין על המסך רשת 3 על 3 לטובת הנושא הזה בדיוק. 

 

 צילום: pixabay

 

כלל שלישי: שימו לב למקור האור

תאורה היא נושא רגיש. יש לזכור שהמצלמה היא בעצם מלכודת אור, התמונה שנקלטת היא למעשה תרגום של האור שמוסט ממושא הצילום. אם תצלמו מישהו כשהשמש מולכם – כל מה שתקבלו זה את הצללית שלו. זה נהדר להסתרת זהות מרואיינים, אבל פחות שימושי לתמונה משפחתית. אי לכך דאגו תמיד שמקור האור יהיה מאחוריכם או לפחות לא מאחורי מי שאתם מצלמים. 

 

 צילום: pixabay

 

כלל רביעי: נו פלאש פור יו!

הפלאש או המבזק בעברית, הוא האויב של תמונות וצילום באופן כללי. יש לו נטייה "לשרוף" את התמונה מה שמיתרגם לצילום עם איזורים שלמים שנראים כאילו שפכו עליהם טיפקס. פלאש שמור למצבים בהם אתם צריכים פנס בשביל למצוא את המפתחות בחושך. עוד מרעותיו של המבזק: עיניים אדומות, צבעים דהויים או צבע עור עכור. בקיצור נסו להשתמש כמה שיותר באור טבעי. זה יחסוך לכם בסוללה וזה זה יותר בריא.

 

 צילום: pixabay

 

כלל חמישי: אסור להשתמש בזום דיגיטלי

הזום הדיגיטלי הוא האויב של התמונות האיכותיות. למעשה הוא נמצא כאן רק בשביל שהיצרן יוכל לומר בברושור שהמצלמה שלו יודעת לצלם גם מטוס ממריא דרך בועה שקופה. אבל זה קשקוש. זום דיגיטלי רק הורס את התמונה על ידי כך שהוא גורם לטשטוש ולגירעון מוגבר שלה. בקיצור, הימנעו. אם אתם רוצים לצלם משהו רחוק מכם פשוט לכו כמה צעדים והתקרבו אליו פיזית.

 

 צילום: pixabay

 

כלל שישי: נסו לייצב את המכשיר ככל שניתן

רוב הסמארטפונים כיום מצוידים באמצעי ייצוב. אולם אלה לא תמיד יעילים. אם אתם רוצים להימנע ממריחות או מתמונות מטושטשות, פשוט נסו למצוא תמיכה חיצונית ליד או למכשיר.

 

 צילום: pixabay

 

שלב הבונוס

לסמארטפונים היום יש שלל מצבי צילום כגון HDR, פנורמה, צילום ברצף או מושהה. אל תפחדו להתנסות עימם בשביל להבין את היתרונות והחסרונות שלהם. גם אפליקציות העריכה והקיטלוג השתפרו מאוד בשנים האחרונות והשימוש בהם הפך אינטואיטיבי להפליא, נסו כמה ומיצאו לכם את זו שהכי נוחה. תתפלאו כמה אפשר לשפר תמונה לא טובה בעזרתן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x