$
חדשות טכנולוגיה

סודות ההצלחה של סמסונג: הגלקסי S7 והודו

היצרנית הקוריאנית רשמה עלייה של 10% ברווח התפעולי בזכות ההשקה המוקדמת של הגלקסי S7 והתנהלות נכונה בשוק ההודי ובשווקים מתפתחים נוספים

הראל עילם 11:4907.04.16

סמסונג אלקטרוניקס פרסמה הבוקר (ה') את התחזית שלה לתוצאות הרבעוניות הנוכחיות, בחודשי ינואר-פברואר-מרץ היא רשמה עלייה של 4% בהכנסות ו-10% ברווח התפעולי לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הערכות האנליסטים היא שהסיבה לעלייה החדה הזאת היא לא רק ההשקה המוקדמת והמוצלחת של מכשיר הדגל גלקסי S7, אלא גם התאוששות מעמדה של החברה בשווקים מתפתחים.  

בסך הכל, הכנסות סמסונג אלקטרוניקס צפויות לעמוד על 42 מיליארד דולר, עם רווח תפעולי בגובה 5.7 מיליארד דולר. ממוצע הערכות האנליסטים שפורסם בסוכנות הידיעות בלומברג צפה רווח תפעולי של 4.7 מיליארד דולר, כאשר האנליסטים חזו שסמסונג תמשיך את מגמת הירידה שהיא רשמה בשנים האחרונות ובמיוחד ברבעון האחרון – בעיקר בגלל התחרות הקשה מול היצרניות הסיניות הצעירות והכישלון המסחרי היחסי של השקת הגלקסי S6 שהוביל לסבב פיטורים ומינויים חדשים בצמרת החברה.

 

גלקסי S7. סיפור הצלחה גלקסי S7. סיפור הצלחה

 

מכיוון שמדובר בתחזית לקראת הדוחות המלאים, סמסונג לא פירטה מה הוביל לקפיצה המהירה בהכנסותיה וברווח התפעולי. אולם ההערכות מצביעות בעיקר על ההצלחה של הגלקסי S7, שהושק לפני המתחרה העיקרי שלו, ה-LG G5, וזכה לביקורות משבחות והצלחה מסחרית נאה. בכיר בסמסונג אמר לאחרונה כי החברה קיבלה יותר ההזמנות מראש לגלקסי S7 מכל מכשיר אחר אי פעם בסדרת גלקסי.

 

עם הפנים להודו

אנליסטים רבים מציינים את ההתאוששות המהירה במעמדה של סמסונג בהודו, אינדונזיה וסין. במשך שנים ארוכות, סמסונג הייתה יצרנית הסלולר המובילה במדינות הללו, אבל מאז 2013 רשמה ירידה חדה, שהתבטאה בנפילה בנתח השוק העולמי שלה מ-31% ל-22%. 

 

גלקסי A5? סדרות הביניים זוכות להצלחה בשווקים מתפתחים גלקסי A5? סדרות הביניים זוכות להצלחה בשווקים מתפתחים צילום: ניצן סדן

 

אולם לפי חברות המחקר GfK ו-CounterPoint, נתח השוק של סמסונג בהודו קפץ בפברואר האחרון ל-30%, והחזיר אותה למקום הראשון בשוק. חברות המחקר טענו כי הסיבה לכך היא הורדה חדה של מחירי דגמי הביניים של הסמארטפונים השונים של סמסונג, ובמיוחד של סדרת J, שיחד עם סדרת A מהווה את דגמי הביניים והמכשירים המוזלים של החברה. החברות אף טענו ש-70% מכל המכירות של סמסונג במדינה הן של מכשירים מסדרת J, וכי המכשיר הכי נפוץ בהודו הוא ה-J2.

 

סמסונג מצידה שיפרה את סדרת J עם עיצוב שמזכיר את מכשירי הפרימיום המתקדמים יותר, וגם הוסיפה לה תמיכה במצלמות מתקדמות. התוצאה היא שסמסונג חזרה למקום הראשון גם באינדונזיה, וצופה לשקם את מעמדה גם בסין. די.ג'יי קו, ראש סמסונג אלקטרוניקס, אמר כי הוא צופה שבתוך כמה חודשים המספרים ישקפו עליה במכירות של סמסונג בסין.

 

הודו היא אחד השווקי המעניינים בעולם כיום; בניגוד לסין, שוק הסלולר ההודי עדיין אינו רווי ואינו מתקרב לעצירה. אפל עושה מאמצים משמעותיים לשפר את מעמדה בהודו, ואף מעוניינת להציע שם דגמים ישנים ומכשירים משומשים במחירים זולים במיוחד, אסטרטגיה שמתקבלת בזעם בהודו.

 

אפל לא לבד – גוגל גם היא שמה דגש על הודו בתוכנית אנדרואיד One שלה, שנועדה לפיתוח סטנדרטי לסמארטפונים זולים שמריצים את אנדרואיד. גם שיאומי הסינית פועלת בצורה אגרסיבית בהודו, המדינה השיניה ששיאומי נכנסה אליה, אחרי סין. אבל בינתיים ההצלחה של שיאומי בהודו לא נוגסת בנתח השוק של סמסונג.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x