$
הייטק והון סיכון

זירה: Infinidat הוא הסטארט-אפ בעל השווי הריאלי הגבוה בישראל

לפי חברת הדירוג הישראלית, שוויו הריאלי של סטארט-אפ האחסון עומד על 608 מיליון דולר, פחות מהערכות קודמות, אך מספיק כדי למקם אותו במקום הראשון. עוד ברשימה: טאבולה ופורסקאוט

אסף גלעד 13:4203.02.16

חברת הדירוג הישראלית Zirra מפרסמת עדכון לרשימת הוואליואציות (שווי) של חברות הסטארט-אפ הישראליות שמוערכות בשווי של מעל 100 מיליון דולר. בראש הרשימה עומדת Infinidat, חברת האחסון החדש של משה ינאי שגייסה בשנה שעברה 150 מיליון דולר לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר אחרי הכסף.

השווי הריאלי שהוענק לה על ידי זירה עומד על 608 מיליון דולר, שיפור ביחס לחודש שעבר אז הוערכה ב-447 מיליון דולר, והיא נחשבת לחברת הסטארט-אפ הפרטית בעלת השווי הגבוה ביותר בדירוג. בזירה מסבירים כי למרות ששווי החברה ידוע ופורסם בעבר כגדול יותר, הוא משקלל בתוכו מניות בכורה וסדרי עדיפויות בין משקיעים, כך שהשווי הריאלי הולם יותר את השווי שהוערך בזירה. חלק מהעלייה בשווי החברה מוסבר גם על ידי העדכון הסמנטימנט של שוק האחסון בכללותו. האלגוריתם של זירה מתעלם מהשווי המוצהר של חברה ובונה על סמך פרמטרים רבים הקשורים לתנאי שוק, סנטימנט, ותחרות שווי שהיא מעריכה כריאלי.

 

משה ינאי. אינפינידט משה ינאי. אינפינידט צילום: עמית שעל

 

השווי של טאבולה, חברת המלצות התוכן של אדם סינגולדה, עלה משווי משוער של 419 מיליון דולר בחודש שעבר ל-589 מיליון דולר כיום, בין השאר הודות להסכמים שנחתמו עם MSN ועם AOL, הודות להובלה בשוק המלצות התוכן וכן הודות לסנטימנט החיובי בשוק שנוצר כלפי ענף ההמלצות, שבא לידי ביטוי גם בהסכם של המתחרה, אאוטבריין, עם הוושינגטון פוסט. בכך מתמקמת טאבולה במקום השני במדד הוואליואציות.

 

אאוטבריין ירדה בכ-100 מיליון דולר בשווי הריאלי ל-377 מיליון דולר, על פי חברת הדירוג. חלק מהירידה מוסבר באמצעות איבוד ההובלה שלה ושינוי לרעה במעמד התחרותי בתעשייה שבה מספר שתיים נמוך משמעותית מהמוביל.

 

שלישית בדירוג היא חברת הסייבר פורסקאוט, שרק בחודש שעבר קיבלה שווי של מיליארד דולר במסגרת גיוס ענק של 76 מיליון דולר. במסגרת הסיבוב, פורסקאוט חשפה גם את הכנסותיה השנתיות שעמדו על 125 מיליון דולר ב-2015. השווי הריאלי של החברה לפי זירה עומד על 578 מיליון דולר, עם הופעה ראשונה ברשימת הגדולות של חברת הדירוג.

אדם סינגולדה. טאבולה אדם סינגולדה. טאבולה צילום: David Pexton

 

למרות הגיוס הגדול של חברת הבינה העסקית סייסנס (Sisense), זירה הורידה את השווי שלה מ-652 מיליון דולר בחודש שעבר ל-336 מיליון דולר בלבד החודש; בחברה מסבירים זאת בכיול השווי של חברות מתחרות בתחום הבינה העסקית, דבר שהוביל לירידה מסוימת בתוחלת הפוטנציאל של כל חברה. חלק מהירידה בשווי מוסבר בשיפור הפרמטרים של מדידת חברות בתחום הבינה העסקית, בצורה שהורידה את ההערכה לכלל החברות בשוק.

 

גט (לשעבר גט טקסי) ירדה משווי מוערך של 469 לשווי של 314 מיליון דולר. הירידה בשווי של גט מוסברת, בין השאר, בכניסת שני מתחרים גדולים לשוק: אובר וריידר, בנוסף לחוסר ודאות לגבי מעמדה המוביל וכמעט בלעדי של גט בשוק בעתיד.

 

בחברת הדירוג מבהירים שמטרתם אינה לשערך חברות או לחזות את הוואלואציה (השווי) שלהן, אלא שהוואלואציה המוצגת בדו"ח היא סיכום של מצב הרוח בשוק, ואלואציות של שווקים ספציפיים כמו פרסום או אחסון והערכה שמנסה לפצות על חוסר השקיפות בשוק הפרטי של חברות הטכנולוגיה.

 

האלגוריתם של זירה מורכב מ-68 גורמים המשפיעים במיוחד על ערכן של חברות הסטארט-אפ, בכלל זה ציון איכות היזמים, המומנטום בו מצויה חברה מסוימת, קצב צמיחה וחשיפה חיובית ברשתות החברתיות ובעיתונות. לאחר מכן, האלגוריתם משווה בין החברה הנבדקת למתחרותיה ולחברות הפועלות בתחומים דומים. השינויים המהירים יחסית בשווי החברות הם בין השאר הודות למשוב אנושי. לאחר שהאלגוריתם מפיק שווי לחברה, זירה מפיצה את ההערכה בקרב עשרות עד מאות אנשים העוסקים בתחום שהיא פועלת בו. אנשי חומרה, למשל, לא יוכלו להעריך חברות מדעי החיים. המשוב משפיע הן על ההערכות של כל חברה בנפרד (והשפעתן גדלה ככל שהפער בינן להערכת האלגוריתם גדל), והן על נוסחת החישוב הכללית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x