$
חדשות טכנולוגיה

לראשונה מזה שנתיים, לבלקברי יש סיבה לאופטימיות

נרשמה צמיחה בהכנסות החברה ברבעון השלישי של 2015 כתוצאה מהצלחת מכשירי האנדרואיד החדשים שלה, אבל לא בטוח שזה מספיק כדי למנוע את סגירת חטיבת המכשירים בשנה הקרובה

הראל עילם 15:2920.12.15
האם בלקברי מראה סימני התאוששות? החברה פרסמה במהלך סוף השבוע את התוצאות הפיננסיות לרבעון הפיננסי השלישי של 2015, שנגמר בנובמבר 2015. זאת הפעם הראשונה בשנתיים האחרונות שבלקברי הראתה צמיחה בהכנסות מרבעון לרבעון, למרות שעדיין מדובר בירידה יחסית לרבעון המקביל אשתקד.  
יצרנית הטלפונים הקנדית דיווחה על הכנסות בגובה 557 מיליון דולר בשלושת החודשים האחרונים – עליה של 14% לעומת הרבעון הקודם, אם כי כאמור מדובר בירידה חדה למדי של 31% מההכנסות לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

 

מניית החברה רשמה עליה של 10% בעקבות הדו"ח החיובי, שכולל בין השאר ירידה משמעותית בהיקף ההפסדים הנקיים. בלקברי רשמה הפסד בגובה 3 סנט למניה, בעוד שתחזיות האנליסטים צפו הפסד גבוה משמעותית, בהיקף של 14 סנט למניה.

 

בלקברי Priv, אחראי להתאוששות קלה במכירות בלקברי Priv, אחראי להתאוששות קלה במכירות

 

כתוצאה מכך, החברה נסחרת כעת לפי שווי שוק של 4.5 מיליארד דולר. עבור ג'ון שן, מנכ"ל בלקברי, מדובר לכאורה באינדיקציה להצלחת האסטרטגיה החדשה שלו, ששמה דגש על מכירת שירותי רשת וקידום שירותיה גם עבור פלטפורמות אחרות – גם על חשבון מערכת ההפעלה שלה. שן חוזה מצידו שבלקברי תחזור לרווחיות במהלך השנה הפיסקלית 2017 – שעבור בלקברי, תתחיל ב-1 מרץ 2016.

 

בין השאר, בלקברי רשמה עליה של 183% בהיקף הכנסותיה ממכירת שירותי רשת, שזינקו ל-162 מיליון דולר. אבל עבור בלקברי, עדיין מדובר בחלק קטן יחסית בהכנסותיה, והזינוק בהכנסות נובע דווקא בגלל ההצלחה של מכשירי האנדרואיד החדשים של בלקברי – ביניהם Priv, שמגיע עם מקלדת פיזית נשלפת. בלקברי אומנם מכרה רק 700 אלף סמארטפונים בבעון האחרון, ירידה קלה לעומת 800 אלף לפני כשנה – אבל בזכות ההצלחה של המכשירים החדשים, העלות של מכשיר ממוצע זינקה מ-240 ל-315 דולר. עם זאת, לא ברור האם העלייה הקלה, במיוחד כיוון שזו מיוחסת לתקופת החגים האמריקאית, תמנע משן לסגור את חטיבת המכשירים של בלקברי במהלך השנה הבאה – כפי שהזהיר בעבר שהוא עלול לעשות.

 

בלקברי המודרנית היא חברה שונה מאוד מהתאגיד העצום בגודלו שנסחר ב-2007 ב-120 מיליארד דולר. המשבר הכלכלי, השקת האייפון ומהפכת הסמארטפונים שחקו את כוחה של בלקברי, שבעבר הייתה יצרנית הסמארטפונים הגדולה בעולם ובעלת כוח משמעותי דווקא בשווקים מתפתחים ובמזרח התיכון. בדו"ח האחרון, 50% מהכנסותיה של בלקברי הגיעו מצפון אמריקה, זאת לעומת 23% לפני כשנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x