$
חדשות התקשורת

התעוררות ברפורמה הקווית: קצב הניודים זינק פי 3 בחודש האחרון

הרפורמה שמחייבת את בזק להשכיר את התשתית שלה למתחריה, כדי שיוכלו להציע חבילת אינטרנט משולבת הכוללת ספק ותשתית, קיבלה זריקת מרץ באמצע מאי, עם המעבר לממשק אוטומטי. עם זאת הספקים טוענים כי בזק עדיין מערימה קשיים

אופיר דור 08:5411.06.15

הרפורמה בשוק התקשורת הקווית צוברת סוף סוף תאוצה. במסגרת הרפורמה מחויבת בזק להשכיר את התשתית שלה לספקי האינטרנט כך שהם יוכלו להציע חבילה משולבת של ספק ותשתית אינטרנט במחיר אחד.

 

 

בשלושת החודשים הראשונים מאז יצאה הרפורמה לדרך ב־17 בפברואר עברו 27 אלף מנויים בלבד לחבילות המשולבות של הספקים. הקצב האיטי יחסית נבע מהממשק הידני בין בזק לספקי האינטרנט שהאט את העברת הלקוחות. עם זאת, בפחות מחודש מאז שהממשק בין החברות הפך לאוטומטי וממוחשב עברו יותר מ־25 אלף מנויים לחבילות המשולבות.

 

במהלך השלב הידני עברו מאות בודדות של לקוחות ביום לחבילות המשולבות. אולם מאז תחילת השלב האוטומטי התגבר מאוד הקצב והגיע עד לשיא של 1,500 מנויים ביום בשבוע האחרון. על אף שמדובר במספרים משמעותיים, ההערכה במשרד התקשורת היתה כי אפשר להגיע לקצב של כ־2,000 מנויים ואף יותר ביום או קרוב ל־40 אלף בחודש. "ספקי האינטרנט מחממים עדיין מנועים. הם עוד לא פועלים בשיא הקצב ואוספים את הביקושים הקלים, בלי להתאמץ יותר מידי", אומר בכיר בשוק.

 

כרגע הפרסום על ידי ספקי האינטרנט של החבילות המשולבות שמציעות הוזלות של עשרות שקלים ביחס לעבר מוגבל יחסית. 018 אקספון העלתה קמפיין בטלוויזיה בתחילת התהליך ו־012 של פרטנר יצאה בקמפיין אינטרנטי, אך עדיין לא מדובר בבליץ שיווקי משמעותי. גם סלקום לא יצאה במהלך פרסומי גדול לאחר שהשיקה את חבילת הטריפל שלה שכוללת ספק ותשתית אינטרנט, טלפון קווי וטלוויזיה ב־149 שקל.

 

 צילום: בלומברג

 

ספקי האינטרנט מעדיפים עדיין, כך נראה, לקטוף את הפירות של הסיקור הנרחב במדיה של הרפורמה, מבלי להוציא כסף. סלקום ופרטנר, שתי השחקניות הגדולות בשוק, אינן משופעות במזומנים בימים אלו ולא ממהרות להשקיע מיליונים בשיווק כאשר הן אינן חייבות. כאשר הביקוש הטבעי יידעך, הן יהיו חייבות להכניס את היד לכיס.

 

בקרב ספקי האינטרנט מתלוננים כי על אף השיפור בממשק העבודה מול בזק, עדיין קיימות בו בעיות. "רוב הלקוחות עוברים בממשק הממוכן ואז אין בעיה, אבל איפה שמתחילות לצוץ תקלות, אז לוקח שעות לפתור אותן מול בזק", אומר בכיר באחת הספקיות. "לפעמים הטיפול בלקוח שמתלונן על ניתוקים יימשך שלוש שעות ויותר, וזה מאט את כל העבודה".

 

אחת התלונות העיקריות של הספקים היא ביחס לקצב שליחת הטכנאים על ידי בזק להתקנת תשתית חדשה אצל הלקוח. התקנה דרושה למשל כשלקוח HOT רוצה להצטרף לחבילה משולבת. הספקים טוענים כי הלקוחות נדרשים לחכות ימים ארוכים לטכנאי וכאשר זה מגיע הוא מתעקש למקם את נקודת האינטרנט במקום שנוח לו ולא במקום שהלקוח רוצה. עם זאת, בבזק סבורים כי תלונות החברות מעידות על כך שהן עדיין לא הפנימו את מהות הרפורמות לפיה הספקיות אחראיות על טיפול בלקוח מקצה לקצה והן הגורם היחידי שצריך לעמוד מול הלקוח.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x