$
מכשירים ומדריכים

פורצי הדרך

נמאס לכם לגור בפריפריה? פשוט התניעו את העיר וסעו

חזון העיר הניידת - פלטפורמה עצומה שיכולה להסיע גורדי שחקים, תשתיות, מבני מגורים ופארקים ממקום למקום - קורם עור וגידים; ניתוח עדכני מראה שהפיתוח אפשרי טכנולוגית, תקציבית והנדסית

הראל עילם 21:5604.11.13

נמאס לכם לגור בפריפריה? מזג האוויר מעצבן? פשוט התניעו את העיר, העבירו להילוך וצאו לדרך. זה הרעיון מאחורי עבודת הגמר של מנואל דומינגז, סטודנט לארכיטקטורה ממדריד. דומינגז יצר תוכנית מפורטת וריאליסטית ליצירת מבנה גדול במיוחד שהוא לא פחות מעיר שלמה על גלגלים.

העיצוב מבוסס על פלטפורמה בגובה מאה מטרים עליה יוקמו גורדי שחקים ומבני מגורים, פארקים, תחנת כוח, שדה תעופה, קניונים, תחנת טיהור מים, אזורי תעשייה וכל השירותים הנדרשים בעיר מודרנית. הפלטפורמה יושבת על שלוש רגליים עצומות מתחתן מנועי ענק וזחלים כמו בטנקים.

 

התזה כוללת חישובים מפורטים של פיזור מאסה, לחצים ועומסי מבנה, צריכת אנרגיה, מהירות, גודל וכו'. הם מוכיחים שהעיר הניידת אפשרית כיום מבחינה טכנולוגית, הנדסית, תקציבית ואפילו חברתית.  

 

  • העיר הניידת, נוסעת על פני מדבריות
    העיר הניידת, נוסעת על פני מדבריות
  • שרטוט העיר ורכיביה, מתחתיה - הזחלים העצומים
    שרטוט העיר ורכיביה, מתחתיה - הזחלים העצומים
  • העיר אולי תזיק לסביבה בנסיעתה, אך לא תגרום נזקים בלתי הפיכים לטווח ארוך כמו עיר נייחת
    העיר אולי תזיק לסביבה בנסיעתה, אך לא תגרום נזקים בלתי הפיכים לטווח ארוך כמו עיר נייחת
  • ערים ניידות יוכלו לשכן עובדי מכרות למשל, בעת מעבר מסביבת כריה אחת לאחרת
    ערים ניידות יוכלו לשכן עובדי מכרות למשל, בעת מעבר מסביבת כריה אחת לאחרת
  • תרשים העיר, המראה את הבניינים ואזורי הפעולה שבה
    תרשים העיר, המראה את הבניינים ואזורי הפעולה שבה
  • העיר תוכל לכלול גם מנחת לכלי טיס
    העיר תוכל לכלול גם מנחת לכלי טיס
  • אילוסטרציית העיר בתנועה
    אילוסטרציית העיר בתנועה
  • תרשים הזחלים העצומים שיניעו את העיר
    תרשים הזחלים העצומים שיניעו את העיר
  • אילוסטרציית העיר הניידת
    אילוסטרציית העיר הניידת

 

מחסור באנרגיה? פותחים לוח סולארי ונוסעים למדבר

 

עיר ניידת יכולה להיות כלי חשוב עבור במדינות מתפתחות ואזורי ספר. היא תוכל לשרת כורי נפט, פחם ומתכות, חקלאים באזורים עונתיים במיוחד באוסטרליה או עבור פאתי סין שמתקשה לבצע אורבנזציה מספקת למחוזות הנידחים והעניים יותר שלה.

 

שימוש בעיר ניידת באזורים לא מיושבים כמו מדבריות או יערות האמזונס גם יכול להבטיח שהעיר - כמו לא מעט מחיי הטבע - תנוע ממקום למקום ולא תשב במקום אחד ותחריב את משאבי הטבע. כיום, ערים רבות שיבשו או הרסו את מקורות המים הטבעיים שלהם, למשל. כמו כן, בהתחשב ביעילות ההולכת וגדלה של מקורות כוח מבוססי שמש ורוח, העיר תוכל לנוע בהתאם לעונות השנה למקום שבו היא יכולה לייצר מקסימום חשמל, ושבו היא זקוקה להכי מעט קירור או חימום.

 

ממקומות בילוי ועד לשדה תעופה. אילוסטרציית העיר הניידת ממקומות בילוי ועד לשדה תעופה. אילוסטרציית העיר הניידת

 

הרעיון של עיר ניידת גם נבחן בקפידה על ידי גוגל וחברות הייטק קליפורניות אחרות שנאבקות במחסור בכוח אדם מתקדם. מספר רעיונות הועלו לשיכון של ספינות ענק, כגון נושאות מטוסים ישנות ולהמיר אותם לפלטפורמות מגורים. אילו יוכלו לשוט ליד גופי קליפורניה ולספק מקומות מגורים זמניים שיהיו במים הבינלאומיים, עבור עובדים שעדיין לא קיבלו ויזת שהיה קבועה בארצות הברית.

 

רעיון אוטופי חדש-ישן

 

דומינגז ציין כי בימינו התעשייה נהיית יותר ויותר גלובלית וערים כגון דטריוט פושטות את הרגל - כך שעיר ניידת היא התפתחות טבעית. עם זאת, הוא מודה כי הרעיון שלו אוטופי: "כל עבודות הגמר הן אוטופיות, בסופו של דבר. אז רציתי לעשות אחת שהיא במודע עתידנית".

 

זהו אינו רעיון חדש בעולם הארכיטקטורה, שהוצע לראשונה ב-1964 על ידי האדריכל הבריטי רון הרון. מאז, הוא היה חלק אינטגרלי מספרות המד"ב, ולא מעט ספרים כללו ערים ניידות שנעו על גבי פלנטות זרות. "הגנב הקוונטי" של ד"ר האנו רג'אמני תיאר עיר ניידת על גבי מאדים, בעוד ש"אבסלוטיין גאפ" של ד"ר אליסטייר ריינולדס תיאר עיר ניידת על גבי כוכב חמה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x