$
מחירים ומסלולים

על אף המפץ הסלולרי, החברות הוותיקות משתלמות יותר בחו"ל

צרכנים רבים לא קוראים את השורות הקטנות ומקבלים בתדהמה את חשבון הסלולר שלהם לאחר כמה ימי שימוש מחוץ לארץ. כלכליסט בדק את התוכניות לטסים לחו"ל ומצא שללקוחות המרבים לגלוש כדאי לבדוק דווקא מה מציעות הספקיות הוותיקות

אופיר דור 08:0822.05.13

נציגי שירות הלקוחות בחברות הסלולר כבר רגילים לטלפונים מלקוחות זועמים שלא מאמינים איך צברו חיובים של אלפי שקלים בכמה ימים בחו"ל. בעידן הסמארטפונים התופעה הפכה ליותר נפוצה משום שהמכשירים החכמים מנהלים באופן אוטומטי אינטראקציה מתמדת עם רשת האינטרנט לסנכרון דואר אלקטרוני ועדכון תוכנות, כך שהלקוח יכול לצבור חיובי עתק בחו"ל מבלי לשים לב בכלל. עוד סכנה שהלקוחות בדרך כלל לא מודעים אליה נובעת מהעובדה שהודעת טקסט מכילה עד 70 תווים בעברית, כשטקסט ארוך יותר מפוצל לכמה הודעות שמחויבות בנפרד.

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: shutterstock

 

תעריפי החיוג הישיר מחו"ל לישראל נקבעים על פי הסכמים בין החברה הזרה לחברת הסלולר הישראלית, והם מגיעים עד לעשרות שקלים לדקת שיחה. רוב החברות מציעות מסלולי חיסכון באמצעות מערכת שהופכת את השיחה מחו"ל לשיחה נכנסת לישראל (Callback). זאת לעומת המפעילות הווירטואליות רמי לוי והום סלולר שמחייבות רכישת סים מקומי. חברות הסלולר הוותיקות דורשות תשלום חד־פעמי או רכישת חבילת שימושים כדי לקבל מחירי שיחה נמוכים במגוון רחב של יעדים בעולם, בעוד החברות החדשות אינן דורשות תשלום מוקדם, אולם מציעות תעריפים נמוכים לאירופה וארה"ב ויקרים ליעדים אחרים.

 

הגלישה הסלולרית בחו"ל היא הגורם היקר ביותר. מחקר שביצע ארגון OECD ב־2011 מצא כי התייר הישראלי משלם בממוצע כמעט פי שניים על כל מגה־בייט בנדידה בהשוואה לתייר גרמני, ויותר מפי שניים וחצי מתייר אנגלי. החברות הוותיקות מציעות חבילות המוזילות דרמטית את תעריפי הגלישה בתמורה להתחייבות מראש לנפח גלישה מסוים, כשלחברות הצעירות אין פתרון דומה, מה שהופך את הגלישה של לקוחותיהן בחו"ל ליקרה מאוד.

 

 

בין החברות הוותיקות, סלקום ופלאפון ידידותיות יותר למשתמש. החבילות של פרטנר מאפשרות להגיע למחירים אטרקטיביים רק בהתאם להתחייבות מראש לכמות שימושים מסוימת. עם זאת, מכיוון שהחבילות של פרטנר אינן מבוססות על מערכת ה־Callback הן מאפשרות לבצע שיחות מקומיות בחו"ל באותו התעריף כמו של שיחה לארץ - אופציה שלא קיימת בחברות אחרות.

 

החברות הצעירות שנכנסו לשוק לאחרונה לא מחייבות את הלקוחות לתשלום מראש ומציעות מחירים די אטרקטיביים אולם בעיקר ליעדים באירופה וארה"ב. כאשר מתרחקים המחירים קופצים באופן משמעותי ומגיעים אף לחמישה שקלים לדקת שיחה ו־3 שקלים ל־SMS.

 

לקוחות המפעילות הווירטואליות רמי לוי והום סלולר יצטרכו לקנות סים בינלאומי כדי לדבר מחו"ל. לקוח שרכש את הסים הבינלאומי של רמי לוי יוכל להתקין אפליקציה הפועלת בזמן גלישת WiFi שמאפשרת לקבל ולהוציא שיחות במחיר של 17 אגורות לדקה לכל יעד. עלות הסים הרב־פעמי של הום סלולר היא 49 שקל ואיתו הלקוחות יכולים להוציא דקת שיחה במחיר של בין 90 אגורות באירופה וארה"ב לכ־7 שקלים במדינות היקרות יותר.

 

סלקום: תשלום חד פעמי של 49 שקל

 

לקוחות שנרשמים באתר ומשלמים תשלום חד-פעמי של 49 שקל יזכו לתעריף אחיד של 79 אגורות עבור דקת שיחה והודעת SMS לישראל ממגוון יעדים, כולל מדינות אירופה, ארה"ב ותאילנד. מיעדים כמו אוסטרליה, דרום אפריקה, סין ויפן ישלמו מנויי החבילה 1.99 שקל לדקה או להודעה.

 

הצטרפות לחבילה מאפשרת גם לגלוש במשך יום שלם (מוגבל בנפח) במחיר של 29 שקל באירופה וארה"ב ו-149 שקל במדינות אחרות. לקוחות שרוצים רק לגלוש יכולים להצטרף למסלול יעודי שבו התשלום החד-פעמי הוא 29 שקל בלבד.

 

פלאפון: גלישה מוזלת גם מקולומביה

 

לאחר ההרשמה יופעלו המסלולים המוזלים של פלאפון אוטומטית בכל נסיעה עתידית של הלקוח לחו"ל. המסלולים כוללים תשלום חד פעמי של 19.9 או 49.9 שקל לכל נסיעה, ומציעים בהתאמה תעריפים של 2.5 שקל או 75 אגורות לדקת שיחה ו-SMS לישראל. המסלול כולל גם גלישה יומית במחיר של 29.9 שקל (מוגבל בנפח).

 

החבילות של פלאפון תקפות ברוב מדינות העולם, ומאפשרות לגלוש בתעריף יומי מוזל גם בקולומביה וניו זילנד לדוגמה.

 

פרטנר: לאנשים שמתכננים מראש את השימושים

 

פרטנר מציעה מבחר מבלבל של חבילות הכוללות תעריפים מוזלים לגלישה, שיחות והודעות מרוב מדינות העולם. חבילות אלו דורשות התחייבות מראש לרכישת בנק שימושים של בין 171 ל-490 שקל לחודש. ככל שהלקוח מתחייב לרכוש בנק גדול יותר, הוא זוכה לתעריפים אטרקטיביים יותר של עד ל-35 אגורות לדקת שיחה, הודעה ומגה-בייט גלישה. בחלק מהמקרים עם סיום בנק השימושים, הלקוחות מועברים אוטומטית לתעריף המחירון הסופר יקר, אף שבפרטנר טוענים כי הם מיידעים את הלקוח על סיום החבילה ב-SMS. לחברה יש גם שלל חבילות גלישה הפועלות על עיקרון קניית נפח כולל מראש, בניגוד למודל של חיוב על כל יום שבו הלקוח גולש כמו בסלקום ופלאפון.

 

החבילות של פרטנר מאפשרות להגיע למחירים אטרקטיביים במיוחד ללקוחות כבדים אך הן דורשות התחייבות מראש לכמות שימושים והקפדה דקדקנית כדי להגיע לניצול מקסימלי ולא להפסיד כסף. מכיוון שהחבילות של פרטנר אינן מבוססות על Callback הן מאפשרות לבצע שיחות מקומיות בחו"ל באותו התעריף כמו של שיחה לארץ – אופציה שלא קיימת בחברות אחרות.

 

HOT mobile: רק לא לגלוש מהמכשיר

 

לקוחות HOT mobile לא נדרשים להירשם או לשלם תשלום חד-פעמי כדי להצטרף לשירות המוזל לחו"ל, ורק צריכים להפעיל אופציה בטלפון. במדינות אירופה וארצות הברית ישלמו לקוחות HOT mobile מחיר אחיד של שקל לדקת שיחה או להודעת SMS, אך במדינות אחרות התעריף מזנק לעד 5 שקלים לדקה ו-3 שקלים ל-SMS. בנוסף החיוב יחול מרגע המענה לשיחה החוזרת מהמערכת אף אם לא מומשה שיחה עם הנמען בסופו של דבר.

 

ל- HOT mobile אין כרגע חבילות גלישה והתשלום הוא פר שימוש וגבוה במיוחד. באירופה וארה"ב המחיר עומד על 9 שקל למגה-בייט ובמדינות אחרות מגיע עד ל-29 שקל למגה.

 

גולן טלקום: השיחה הזולה ביותר מאירופה, בלי התחייבות

 

במסגרת המסלול המוזל של גולן ניתן לקבל את המחיר הטוב ביותר לחיוג מרוב מדינות אירופה לישראל – 35 אגורות לדקה ושקל להודעת SMS, מבלי לשלם חיוב חד פעמי. לקוח שנוסע לארצות הברית ישלם 99 אגורות לדקה ולהודעה לישראל, וביעדים אחרים כמו תאילנד המחיר יעלה ל-1.25 שקל לדקה ו-2 שקל להודעה.

 

גם לגולן אין עדיין חבילת גלישה מוזלת והמחיר למגה-בייט ינוע בין 2 שקל באירופה ל-14-17 שקל ביעדים האקזוטיים יותר.

 

Youphone: דברו במקום לגלוש

 

גם מפעילת הסלולר הוירטואלית מציעה שירות חיוג מוזל לחו"ל בשיטת Callback. במדינות אירופה ובארצות הברית המחיר לדקת שיחה לארץ ינוע בין שקל ל-1.8 שקל ומשלוח הודעת SMS יעלה שקל. מחוץ לאירופה וארה"ב המחירים יהיו גבוהים יותר כששיחה מישראל לתאילנד תעלה 1.8 שקל והודעת SMS 2.9 שקל.

 

גם Youphne לא מציעה חבילות גלישה מוזלות והמחיר למגה-בייט בודד ינוע מ-3.9 שקל באירופה ובארה"ב ועד ל-19.9 שקל ליעדים אחרים.

 

רמי לוי: מחליפים לסים הבינלאומי

 

לקוחות רמי לוי שנוסעים לחו"ל צריכים לרכוש סים בינלאומי בעלות של 100 שקל כולל משלוח. הסים מגיע עם מספר ישראלי, בריטי ואמריקאי נייח ואפשר להשתמש בו גם בנסיעות הבאות. את הסים צריך לטעון במינימום 50 שקל לפני השימוש הראשון וניתן לשוב ולטעון אותו באמצעות אתר האינטרנט.

 

עם הסים הבינלאומי מחירי השיחות לישראל ינועו בין חצי שקל לדקה באירופה לשקל לדקה ביעדים אחרים. משלוח SMS יעלה שקל באירופה וארה"ב ויכול להגיע גם ל-5 שקלים ביעדים כמו תאילנד. מגה בייט גלישה יעלה שקל באירופה אך מחירו יקפוץ עד ל-8 שקלים ביעדים אחרים.

 

לקוח שרכש את הסים הבינלאומי של רמי לוי יוכל להתקין אפליקציה שמאפשרת לקבל ולהוציא שיחות במחיר של 17 אגורות לדקה לכל יעד. האפליקציה פועלת רק בזמן גלישת Wi-FI, אבל לא דורשת כי שהצד שיקבל את השיחה יהיה מנוי אליה.

 

הום סלולר: איפה איפה הגלישה?

 

גם לקוחות הום סלולר נדרשים לרכוש סים בינלאומי כדי להשתמש בו בחו"ל במקום סים הישראלי. עלות סים רב-פעמי היא 49 שקל ואיתו הלקוחות יכולים להוציא דקת שיחה במחיר של בין 90 אגורות באירופה וארה"ב ועד כ-7 שקלים במדינות היקרות יותר. הסים לא מאפשר גלישה סלולרית בכלל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x