$
מכשירים ומדריכים

פרויקט "טאבלט לכל ילד" של ממשלת הודו נתקל בקשיים

החברה שזכתה במכרז הממשלתי לייצור טאבלט שיגיע לידי כל תלמיד בהודו ייצרה רק 10,000 מכשירים בעוד שהתחייבה על 100 אלף מהם. "נתקענו, אבל אנחנו עושים כמיטב יכולתנו", אמר בכיר בחברה

יוסי גורביץ 13:1031.12.12
פרויקט שאפתני של ממשלת הודו, להענקת טאבלט זול לכל ילדי מדינת הענק, נתקל בשורה של קשיים. חברת DataWind, שזכתה במכרז הממשלתי, אינה מסוגלת לעמוד ביעדי ייצור מכשיר ה-Aakash (שמיים בהינדית). כך דיווח בסוף השבוע הניו יורק טיימס.
הפרויקט, שממשלת הודו התייצבה מאחוריו במלוא כוחה, אף הוצג למזכ"ל האו"ם באן קי מון, שאמר בעקבות כך ש"הודו היא מעצמה בתחום אוטוסטרדת המידע". מיליוני הודים מיהרו להזמין את הגרסה המסחרית של הטאבלט.

 

טאבלט לכל ילד. Aakash טאבלט לכל ילד. Aakash

 

DataWind, שמנוהלת על ידי שני אחים - סוניט סינג טולי, המנכ"ל, וראג'ה סינג טולי, סמנכ"ל הטכנולוגיה ויו"ר החברה - אפילו לא מתקרבת להיקף המכשירים שלקחה על עצמה לייצר. החברה סיפקה עד כה רק כ-10,000 מכשירים - אף שהתחייבה לספק כ-100,000 מהם עד סוף 2012. במכה נוספת ליוקרתו של הפרויקט, DataWind הודתה שהיא ייצרה את האאקאשים לא בהודו, כפי שהתחייבה, אלא בסין. ראג'ה טולי הודה בפני כתבים ש"נתקענו, אבל אנחנו עושים כמיטב יכולתנו".

 

מומחים: מחשב לא יכול לבוא על חשבון מורה

 

האאקאש מבוסס על אנדרואיד ונועד לסייע בהזנקת מערכת החינוך ההודית קדימה. זאת, על אף שמומחים הזהירו את ממשלת הודו כי טאבלט אינו בסיס מתאים לפרויקט. פרופסור ליי ל. לינדן, שהתמחותו היא מערכת החינוך ההודית, אמר לניו יורק טיימס שלפי מחקרים עדכניים, היכולת של מחשבים לסגור פערי חינוך מוטלת בספק - ואינם משתלמים יותר משכירת מורים נוספים.

 

לינדן ציין שורה של מחקרים שלפיהם ההסתמכות על מחשבים במקום על מורים מובילה לירידה בהישגי התלמידים. מחקרים אחרים הראו כי מחשבים מגדילים את "פער בזבוז הזמן": תלמידים מבתים אמידים אכן משתמשים במחשבים לצרכי לימוד, אך ילדים מבתים עניים משתמשים בהם בעיקר למשחקים ופעילויות לא חיוניות אחרות. ממשלת הודו אמרה, עם זאת, כי היא ממשיכה לתמוך בפרויקט אאקאש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x