$
מכשירים ומדריכים

פרויקט "מגה-דרואיד": 300 אלף סמארטפונים וירטואליים בחממת מחקר חדשה

ממשלת ארה"ב מבקשת לגלות כיצד מתנהלות רשתות סלולר תחת עומסי מידע, התקפות האקרים, אסונות טבע ועוד - ולכן בנתה רשת וירטואלית של מאות אלפי מכשירי אנדרואיד בכל גרסה אפשרית

הראל עילם 15:5904.10.12
מערכת ההפעלה הסלולרית הנפוצה בעולם נמצאת על הרדאר של הממשלת האמריקאי. סנדיה, מעבדת המחשבים הממשלתית בקליפורניה, מעוניינת לחקור את ההשפעות של עומסים על רשתות הסלולר ולכן יצרה רשת של לא פחות מ-300 אלף מכשירי אנדרואיד וירטואליים. היא קוראת לפרויקט "מגה-דרואיד".

 

מגה-דרואיד הוא בעצם 520 שרתים חזקים במיוחד שמדמים 300 אלף מכשירי אנדרואיד בגרסאות שונות - של היצרניות, של מפתחים עצמאיים ועוד. המטרה היא לחקות מגוון עשיר של סיטואציות - מהתקפות האקרים על רשתות הסלולר ועד לעומסים שיכולים לקרות במהלך אירועים גדולים ואסונות טבע. דיוויד פריץ, ראש צוות החוקרים מאחורי מגה-דרואיד, אומר כי המטרה של המעבדה היא "להבין ולהגביל את הנזק שיכול להגרם לרשתות".

 

מכשירים וירטואליים, יכולות מלאות

 

לא סתם מדובר בכמה שורות קוד שרצות על שרות מרוחק - מכשירי האנדרואיד הוירטואליים יכולים לקבל מידע מבוסס מיקום ולחקות בדרך זו איך מאות אלפי אנשים יכולים לנוע ברחבי עיר עמוסה ולהתנהג במקרים של רעידת אדמה, שטפונות או מתקפת טרור.

 

הרבה אנדרואידים, הרבה בעיות. כיצד רשתות התקשורת מתמודדות? הרבה אנדרואידים, הרבה בעיות. כיצד רשתות התקשורת מתמודדות? צילום: בלומברג

 

כל מכשיר וירטואלי גם יכול לבצע שיחות, להוריד מידע ולשלוח SMS, וכך לחקות את העומס שיציב על המערכת והאנטנות השונות – ואף להריץ אפליקציות נפרדות וגרסאות מערכת הפעלה שונות. המכשירים הוירטואליים גם מתקשרים עם מכשירים פיזיים הממקומים במספר אתרים ברחבי ארצות הברית. "אנחנו צריכים לחפור דרך הררי קוד אנדרואיד על מנת לדמות כל פונקציה, חיישן ותכונה במערכת ההפעלה" הסביר פריץ.

 

כרגע הכלי מיועד לממשלת ארה"ב, שחולקת את המידע עם רשות התקשורת הפדרלית (FCC) וחברות הסלולר השונות שיכולו לשדרג את הרשת שלהן על בסיס הלקחים. אבל המעבדות מתכוונות בעתיד לפתוח את חוות השרתים ואת קוד התוכנה שהם יצרו עבור 300 אלף המכשירים הווירטואליים לציבור הרחב.

 

פתרון לבעיות היציבות של אנדרואיד?

 

פתיחת הקוד ופרסום מסקנות החקר יוכלו לבטל את כל הבעיות שאנדרואיד סובלת כיום, ובאופן ספציפי הפרגמנטציה של גרסאות מערכות ההפעלה. כיום, רק רבע מהמשתמשים מריצים אנדרואיד 4.0 ומעלה - אחוז דומה למשתמשי iOS שמחזיקים ב-iOS 6, אבל מדאיג ברגע שחושבים שג'ינג'רברד, אנדרואיד 2.3 הותיקה, עדיין שולטת על 55% מהשוק.

 

מגה-דרואיד יכול לאפשר לבודקי תוכנה לבצע QA על גבי מאות אלפי מכשירים בקלות ובנוחות, ולבדוק איך אפליקציה חדשה או גרסת תוכנה תתפקד במגוון עצום של מצבים, עומסים, גרסאות מערכות הפעלה ועוד. גוגל מציעה שירות דומה אותו היא השיקה בתחילת השנה, תמורת 7,200 דולר ליום.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x