$
אינטרנט

חברות הייטק חוששות מהמשבר במצרים ויוצאות מהמדינה

בעקבות ניתוק הרשת על ידי משטר מובארק, הודיעה מיקרוסופט כי פעילותה במצרים מושהית. HP הורתה לעובדיה במצרים לא להגיע לעבודה. בשנים האחרונות, ניסתה מצרים ליצור מרכזי פיתוח

יוסי גורביץ 10:3331.01.11
מיקרוסופט הודיעה אמש (א') כי היא משהה את פעילות המרכז שלה במצרים, וכי הפונקציות שהוא ממלא הועברו למרכזים אחרים, מחוץ למדינה. בהודעתה אמרה מיקרוסופט כי היא "בוחנת בעקביות את ההשפעות של המהומות ושאלת החיבור לרשת על הנכסים והשירותים שלנו"; ההודעה באה לאחר שמשטר מובארק ניתק את מצרים מן הרשת ביום חמישי האחרון, כהכנה לקראת המהומות. כך מדווח ComputerWorld.

 

שירותי מיקרוסופט במצרים מתמקדים בעיקר במרכז שירות ותמיכה, והם ממוקמים בפארק הייטק שבנה המשטר במהלך העשור האחרון, המכונה Smart Villages. חברת הייטק מערבית נוספת שפועלת בסמארט ווילג'ז, HP, הורתה לעובדיה שלא להגיע לעבודה עד להודעה חדשה.

 

יוזמת סמארט ווילגז' נוצרה ב-2003, והיא היתה מיועדת לספק תעסוקה לצעירים המשכילים ודוברי האנגלית של מצרים. המשטר השקיע סכומים נכבדים בפרויקט, ובסוף 2009 הודיעה ההנהלה כי כ-28,000 אנשים עבדו בפארק, כאשר הציפייה היתה להגיע לכ-100,000 עובדים עד סוף 2014.

 

החלטת המשטר לנתק את מצרים מן הרשת נועדה לפגוע ביכולתם של המתקוממים במצרים להתארגן, אך היא השפיעה קשות גם על חברות ההייטק הפועלות במדינה, שמצאו עצמן מנותקות. פיל פרשט, מנכ"ל חברת היעוץ והמחקר Horses for Sources, אמר ל-ComputerWorld כי להערכתו, חברות הייטק נוספות ילכו בעקבות מיקרוסופט אם ניתוק מצרים מן הרשת לא יסתיים במהירות; הוא אמר עוד שהחלטת המשטר צפויה להקרין גם על סיכוייהן של מדינות אפריקאיות אחרות להקים פארקי הייטק ומרכזי פיתוח, משום שחברות מערביות צפויות להסס להשקיע במדינות שעשויות ללכת בעקבות משטר מובארק ולנתק את ארצן מהרשת בזמן משבר.

 

את תגובת הסוכנות הממשלתית המצרית האחראית לתחום ההייטק והפיתוח לא ניתן היה להשיג.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x