$
סטארט-אפים והון סיכון

לקרן אינטל קפיטל דרושה: חברה ישראלית בוגרת

אחרי בצורת של 18 חודשים עם אפס השקעות חדשות בישראל, מסתערת זרוע ההשקעות של אינטל על השוק המקומי: "במקום להשקיע בחברות צעירות, נתמקד מעכשיו בחברות שנמצאות בצמיחה", מצהיר מרקוס בטיסטי, הממונה החדש על ישראל בקרן, "השקעה של 10–20 מיליון דולר בחברה אחת לא מפחידה אותנו"

מאיר אורבך 11:0606.07.10

"אנחנו בוחנים בישראל בעיקר השקעות בחברות בשלבי צמיחה, כלומר חברות עם מחזור הכנסות של מעל 15 מיליון דולר. לאחרונה הצגנו למנהל אינטל קפיטל ארבע חברות ישראליות, ואני מאמין שנשקיע בלפחות חלק מהן", כך אמר ל"כלכליסט" מרקוס בטיסטי, מנהל אזור ישראל ומערב אירופה בקרן ההשקעות אינטל קפיטל.

 

בראיון שנערך עמו לרגל כניסתו לתפקיד, לפני כמה שבועות, מסביר בטיסטי לאן מועדים פניה של הקרן בתקופה הקרובה ומה מעניין אותה בישראל. הוא מבהיר כי אחרי תקופת שפל בהשקעות בישראל, עכשיו הגיע הזמן של אינטל להסתערות מחודשת על השוק המקומי. "אינטל קפיטל לא נעלמה בשנה האחרונה", הוא מצהיר. "המשבר העולמי לא פסח גם על השוק שאנחנו פועלים בו, וחברות רבות בחרו שלא לבצע השקעות חדשות, אלא להתמקד בהשקעות המשך (השקעות בחברות שבהן השקיעו בעבר - מ"א). למרות זאת, אני כבר רואה שינוי במחצית השנייה של 2010. חברות רבות מחפשות כסף חדש".

 

בטיסטי. מרגיש כמו האיש העשיר בשכונה בטיסטי. מרגיש כמו האיש העשיר בשכונה צילום: תומי הרפז

 

אינטל קפיטל היא זרוע ההשקעות של קונצרן אינטל בחברות סטארט־אפ וטכנולוגיה בשלבים מתקדמים. להבדיל מקרנות הון סיכון אחרות, הקרן אינה תלויה בגורם חיצוני כלשהו המשקיע סכום מוגדר, אלא מקבלת כסף באופן שוטף מאינטל עצמה, ולכן יכולה להפגין גמישות רבה יותר מקרנות אחרות. "אנחנו משקיעים על פי הצרכים של אינטל וזה המנדט העיקרי שלנו, אבל חשוב לנו גם להביא תשואה נאותה, כמו כל קרן הון סיכון אחרת. על פי הבדיקות שאנחנו עושים, אנחנו נמצאים במקום לא רע בכלל מבחינת הקרנות העולמיות".

 

כאשר אתה מדבר על ההתעניינות שלכם בחברות בשלבי צמיחה, אתה מתכוון שתשקיעו יותר במבנה של פרייבט אקוויטי ופחות במבנה של קרנות הון סיכון?

"אינטל קפיטל היא קרן הון סיכון ולא פרייבט אקוויטי, אבל אנחנו כן מחפשים השקעות בסדר גודל של קרנות כאלה. השקעות של 10–20 מיליון דולר בהחלט אפשריות מבחינתנו. יש כיום הרבה חברות בישראל ובמערב אירופה שנמצאות בשלבי צמיחה וצריכות סכומי כסף גדולים כדי להיהפך לחברות גדולות. אם בעבר חברות ישראליות היו חייבות לפנות לשוק האמריקאי כדי לקבל השקעות גדולות, היום הן לא צריכות להגיע לשם אלא יכולות לפנות אלינו - אנחנו נמצאים מעבר לפינה".

 

כבר השקיעו 11 מיליון דולר בחברה מישראל

 

כדאי להאזין בקשב רב להצהרת הכוונות של בטיסטי על השקעה מסיבית בחברות בישראל, היות שבעבר ביצעה הקרן השקעות דומות. כזו היתה למשל ההשקעה שביצעה אינטל קפיטל ביצרנית הציוד לבדיקת שבבים ג'ורדן ואלי בשנת 2007. אז השקיעה הקרן בחברה 11 מיליון דולר - סכום משמעותי בהתחשב בכך שמדובר בחברה יחידה.

 

בטיסטי אמנם מתעניין בעיקר בהשקעות בחברות שנמצאות בשלבי צמיחה, אבל הוא ממש לא מתכוון לזנוח השקעות בחברות הנמצאות בשלבים מוקדמים: "אין לנו כל כוונה לנטוש את השלב הזה בישראל", הוא מבהיר. "אמנם התחום הזה נמצא כיום בירידה משמעותית, אבל אנחנו עדיין בוחנים השקעות בשלבים מוקדמים בחברות ישראליות, אפילו שאנחנו משקיעים את רוב המאמצים בהשקעה בחברות שנמצאות בשלבי צמיחה".

 

אתה מנהל אזור גדול במיוחד, איך ישראל נתפסת באזור הזה?

"ישראל היא אחת המדינות החשובות ביותר עבור אינטל באזור שאותו אני מנהל. היא שנייה רק לבריטניה וגדולה יותר מגרמניה וצרפת, מבחינת ההשקעות שאנחנו מפנים לחברות באזור. עד כה האזור שאני מנהל נמצא תחת מנהל אחד שהיה אחראי על אפריקה, אירופה והמזרח התיכון. לאחרונה חילקנו את האזור בין שני מנהלים, ובאזור שלי נמצאות כל המדינות המערב אירופיות וישראל. הביקור הראשון שלי בתפקיד הוא בישראל - וזה מדגים את החשיבות שאנחנו מייחסים לה".

 

"אין לנו מגבלה של כסף"

 

כל הקרנות בישראל והרבה קרנות בחו"ל מתקשות בגיוסי כספים מהמוסדיים, ואילו אתם, שתלויים רק בכספי אינטל, במצב שונה. אתה מרגיש קצת כמו הילד העשיר בשכונה?

"כשאתה מציג את זה כך, אני באמת מרגיש כמו האיש העשיר בשכונה. אין לנו תלות במוסדיים או בכל גוף חיצוני אחר, אבל אנחנו שמחים לשתף פעולה עם גופים אחרים בישראל ואין לנו רצון להשקיע לבד. עם זאת, אם נדרשת השקעה של 10–20 מיליון דולר לבד, אין לנו בעיה לעשות זאת".

 

"אין לנו מגבלה של כסף", מוסיף בטיסטי, "וזה עושה אותנו לקצת שונים, אבל אני מקווה שחברות יבואו אלינו לא רק בגלל שיש לנו כסף זמין, אלא בגלל היכולת שלנו להביא ערך מוסף אמיתי לחברות שלנו".

 

לדברי בטיסטי, במסגרת הביקור שלו בישראל ערכה הקרן אירוע עם אמדוקס: "הבאנו לה תשע חברות מהאזור כדי שייווצר ביניהן שיתוף פעולה. הרבה חברות ישראליות זכו לקשרים טובים מאוד בעולם בזכות המפגשים האלה".

  

מהם תחומי ההשקעה העיקריים שבהם אינטל מבקשת להשקיע?

"יש תחומים חמים מאוד שבהם יש פעילות רבה וחשוב מאוד לאינטל שנהיה שם. אחד התחומים האלה הוא מציאות רבודה (טכנולוגיה המכונה augmented reality המאפשרת שילוב בין צילום וידיאו לעצמים וירטואליים על גבי הצג - מ"א), וכל מה שקשור להתפתחות בתחום הוא חשוב לנו".

 

"אנחנו מבקשים להשקיע גם במערכות סלולריות, מערכות מחשוב לרכב ותחומים נוספים. אם בעבר ראינו דומיננטיות טכנולוגית של מדינות מסוימות, הרי שכיום לכל מדינה יש כמה תחומים שבהם היא חזקה. ישראל חזקה בשבבים, מציאות רבודה ותחומים נוספים, אבל לא בתחומי הרכב".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x