$
טורים

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: קשיי קליטה

התקלות באייפון 4 ממשיכות להסעיר את הרשת, אבל ייתכן שחתיכת סלוטייפ יכולה לפתור את הבעיה; והממשל הסיני מקשיח את הצנזורה על הרשת, אבל גוגל נמנעת מלהרגיז אותו כדי שתוכל להמשיך ולפעול במדינה

רוני שני 09:2502.07.10

יום ההשקה של אייפון 4 הפך להיות המוצלח בתולדותיה של אפל, ומיליוני צרכנים ברחבי העולם רכשו את הסלולרי החדש ועתיר התקלות של החברה. מרביתם, נראה, הם בעלי אייפון שמשדרגים את הסלולרי "הישן" שלהם, מה שמוכיח מעל לכל ספק ש-Apple Fans לא רק לא מתים, הם אפילו לא מתחלפים.

 

אנשי ועדת הפרטיות של הקונגרס האמריקאי ושרת המשפטים הגרמנית מודאגים מהשינויים בהסכם השימוש של iOS4, מערכת ההפעלה הסלולרית של אפל, ובוחנים אם מדיניות חוסר הפרטיות של החברה מפרה את החוק, אבל נראה שהרגולטורים לבד; הציבור שעליו הם מנסים להגן לא מתקומם נגד העובדה שהחברה (לא גוגל, לא פייסבוק, לא מיקרוסופט - אפל) מוכרת את פרטי המיקום של משתמשיה למפרסמים.

 

אחת התקלות המקוריות ביותר במכשיר היא בעיות הקליטה שלו, שמקורן עדיין לא ברור (ככל הנראה, גם מכשירים מדור קודם, שבעליהם שידרגו את מערכת ההפעלה, סובלים מהן), אבל לסטיב ג'ובס יש טיפ: אחזו את המכשיר בצורה שאינה נוחה לכם או רכשו נרתיק. סטיב ג'ובס המזויף (העיתונאי דניאל ליונז) מסביר איך זה עובד וב-Fast Company מציעים להדביק על המכשיר היוקרתי פיסת סלוטייפ.

 

המעריץ המושבע סטיבן פריי, בעודו מתפעם מהאייפון 4, הביע אי נוחות מהצנזורה התאגידית שמפעילה אפל על התכנים בחנות האפליקציות שלה וקיווה שג'ובס לא הביא איתו מפיקסאר "ערכי משפחה" מפוקפקים בנוסח דיסני. אבל יש מי שדואג לשבש את ההבטחות של ג'ובס, שהמכשיר שלו יהיה נקי מפורנו: יזמים זריזים כבר מחפשים מועמדות לאיוש שירותי שיחות הסקס בווידאו שמאפשר הטלפון.

 

רוכשי האייפון החדש. לא מתים, גם לא מתחלפים רוכשי האייפון החדש. לא מתים, גם לא מתחלפים צילום: טלי שמיר

 

אנשי מגזין העיצוב Core77 ערכו ראיון ידידותי עם ג'ונתן אייב, המעצב של אפל, ושמעו ממנו על חשיבות החומרים וסודות המבנה (הבעייתיים בדיעבד) של המכשיר.

 

התקשורת העולמית איבדה עניין בסוגיית מפעל המוות פוקסקון, וראשיו מנצלים את ההפוגה לתכנון מפעל נוסף, אבל חובבי גאדג'טים שחשבו לתומם שזו הבעיה היחידה עם ההתמכרות שלהם טועים: כמה יצרניות חומרה, בהן אפל, אינטל ו-RIM, משתמשות במה שמכונה מתכות-דמים, המופקות ממכרות בקונגו, שרווחיהם משמשים להמשך המלחמה במדינה האפריקאית. במגזין Foreign Policy סיכמו בצורה מאירת עיניים את ההשלכות הגיאו-פוליטיות של ה-iPhone וחבריו.

 

כל זה לא חדש כמובן, יש אקטיביסטים שמתריעים על כך כבר זמן מה, וכמה ארגונים ואתרים מנסים לגרום לצרכנים להתעניין קצת יותר במקורם של המכשירים שבחיקם.

 

גוגל מתקפלת בסין

 

ממשל סין אוסרת על חייליה לפתוח בלוגים, סצינת התגובות הממומנות ומהפוברקות במדינה עולה כפורחת והצנזורה הכללית של הרשת לא פחתה, אבל גוגל עדיין רוצה נתח משוק האינטרנט המפוקפק הזה. השבוע הודיעה החברה כי תחדל לבצע הפניות אוטומטיות ממנוע החיפוש המקומי שלה בסין אל המנוע החופשי יותר בהונג קונג, זאת, כדי לא להרגיז את פקידי הממשל בסין ולאבד את הרישיון לפעול במדינה. החוקרת רבקה מקינון מציגה את ארבע התוצאות האפשריות של הפרשה, והעיתונאי דן גילמור חושב שגוגל סתם דוחה את הקץ.

 

הרשויות האמריקאיות דווקא גרמו לחברה מעט נחת השבוע, כאשר בית משפט פדרלי דחה את תביעת ויאקום נגד יוטיוב בטענה שזו האחרונה הפרה את זכויות היוצרים שלה. ויאקום, בעלת הזכויות על תכנים של MTV, פרמאונט ו-Comedy Central, הבטיחה לערער. ב-Tech Liberation מנתחים את הפסיקה ואת המצב החוקי בארה"ב; דן גילמור מברך על הפסיקה וקורא לה ניצחון לחופש הביטוי ותוכן הגולשים; בהוליווד מרוצים הרבה פחות.

 

מטה גוגל בסין. רק דוחה את הקץ מטה גוגל בסין. רק דוחה את הקץ צילום: בלומברג

 

השבוע הושקה Froyo, גירסה 2.2 של אנדרואיד, מערכת ההפעלה הסלולרית של גוגל. ברשת האתרים של GigaOm מספרים מה החידושים ומציגים טבלה השוואתית של מכשירי האנדרואיד המובילים בשוק. שימו לב שבשלב זה, רק מכשיר הנקסוס 1 של גוגל ו-HTC נהנה מ-Froyo.

 

נוקיה הודיעה כי ה-N8 יהיה המכשיר האחרון בסדרה N, שיתבסס על מערכת ההפעלה סימביאן. מעתה והלאה ישווקו הסמארטפונים שלה עם Meego, מערכת הפעלה מבוססת קוד פתוח, שפותחה בשיתוף אינטל. סימביאן, עם גרסה 4 העתידית שלה, תסתפק במכשירים עממיים יותר. ב-GigaOm מנסים להבין את האסטרטגיה של ענקית הסלולר.

 

כרום, דפדפן האינטרנט של גוגל, עקף את ספארי בקרב הגולשים האמריקאים, ונתח השוק שלו עומד על 8.97% לעומת 8.88% לדפדפן של אפל. שניהם, כמובן, נמצאים הרחק מאחורי אקספלורר ופיירפוקס (52% ו-28.5%, בהתאמה). גם בישראל מצבו של כרום מצוין, והוא מותיר את ספארי הרחק מאחור; היקף השימוש המקומי בכרום עומד על 11.9% בהשוואה ל-2.6% אשתקד, פיירפוקס עלה מ-10.4% ל-13.4% ואקספלורר ירד מ-85.3% לפני שנה ל-72.3% ב-2010. אגב, בלי שום קשר, דו"ח של חברת קומסקור מגלה כי הגולשים הישראליים מבלים בממוצע 38.3 שעות בחודש באינטרנט, שניים רק לקנדים.

 

בפינצטה

 

ואם כבר מדברים על דפדפנים, מיקרוסופט שחררה את Internet Explorer 9 platform preview 3, גרסה מוקדמת נוספת של הדפדפן העתידי שלה, שמטרתה להדגים את השימוש המשופר של התוכנה בתקני HTML5 ו-CSS3, בעיקר ביחס לשני המתחרים המובילים.

 

ב-InfoWorld ריכזו תשעה תחומים בהם HTML5 ישפיע על האינטרנט. במקביל, נתוניו של אתר הווידיאו MeFeedia מגלים כי הגולשים מעדיפים לצפות בווידיאו המשודר באמצעות HTML5 לעומת פלאש. המידע מבוסס בעיקר על שימוש בסמארטפונים ואייפד (שאינו תומך בפלאש), אבל נראה שהיתרונות של התקן החדש הולכים ומתרבים כל כך, שאפילו תעשיית הפורנו שמה לב אליהם.

 

גם גרסה 3.6.4 של פיירפוקס, שיצאה לשוק לפני כשבועיים, התייחסה בחוסר סובלנות לבעיות שגורם תוסף הפלאש והעניקה לו 10 שניות של חסד. השבוע מיהרה קרן מוזילה לשחרר גרסת תיקון - שמאריכה את הזמן ל-45 שניות - בעקבות מחאות שחקני פארמוויל.

 

אחרי שנים של דיונים, ICANN, הארגון האחראי על רישום דומיינים, אישר את הסיומת XXX לאתרי פורנו. דרור פויר לא מבין מי צריך את הגטו הזה, ומברך על צריכת הפורנו בשעות העבודה, שלפי סקר של נילסן נפוצה בקרב שליש מהעובדים. במקרה לגמרי, מחבר הטור The Ethicist בניו יורק טיימס מתמודד עם שאלה דומה וחושב קצת אחרת.

 

ובאותו עניין: הספד מוקדם לצ'ט-רולט, שגסיסתו המואצת מיוחסת לחשיפת היתר של משתמשיו. אבל הסירו דאגה מליבכם, כמות הפורנו החובבני, שמיוצר על ידי גולשים, נמצאת בעליה; הנה האתרים המובילים את הז'אנר.

 

תחום אחר, שבו תוכן הגולשים מתקבל באהדה פחותה - לפחות בקרב העוסקים בתחום באופן מקצועי - הוא כלכלה. נראה שבדיוק בשביל זה המציאו את מניפסט Slow Media.

 

הבלוגר פול גרהאם, בינתיים, מסביר למה הוא שבע מהאינטרנט ומדיונים על עתיד המדיה והטכנולוגיה: זה משעמם.

 

גם ג'יימס סטורם, הקריקטוריסט שהתנתק מהאינטרנט לתקופת מבחן, ממשיך להפיק תובנות מעניינות.

 

ראסל קירש, המדען שפיתח את הפיקסל המרובע, מביע חרטה על מוגבלות ההמצאה.

 

ואפרופו פיקסלים, אוכלוסייה נוספת שצריכה להתרגל לספרים האלקטרוניים היא קהילת המעצבים.

 

אמילי פולן, מוכרת ספרים ובלוגרית, מספרת עד כמה שונה חוויית הקריאה בספר אלקטרוני לעומת ספר מודפס.

 

Tumbler, פלטפורמת הבלוגים של המאגניבים, מתחילה את מסעה למיינסטרים הישראלי. הנה כמה המלצות קריאה מהעולם.

 

במוסף גלריה של הארץ ערכו ראיון גיקי וקופצני עם הסופר קורי דוקטורו.

 

"העור לא נועד לדיגיטציה", זו נקודת הפתיחה של וירג'יניה הפרנן בטור השבועי שלה, שעוסק הפעם בשאלה אם טלוויזיות HD משנות את תפיסת היופי שלנו.

 

כתבת במגזין Vanity Fair הלכה לחפש את מזלה באתר של Sugar Daddies וחזרה עם תובנות על אהבה וממון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x