$
אינטרנט

בית המשפט קבע: יוטיוב לא הפרה זכויות יוצרים

בית משפט פדרלי בארה"ב דחה תביעה של מיליארד דולר מצד ענקית התוכן ויאקום, שטענה כי אתר הווידיאו של גוגל משתמש בתכניה תוך הפרת זכויות יוצרים. ויאקום הודיעה כי תערער

יוסי גורביץ 10:0424.06.10

ניצחון חשוב לגוגל: בית משפט פדרלי בארה"ב דחה אתמול (ד') את תביעתה של ענקית התוכן ויאקום, שדרשה מגוגל פיצוי בסך מיליארד דולר בטענה שאתר הווידיאו יוטיוב השתמש בתכניה תוך הפרת זכויות יוצרים. ויאקום הודיעה כי תערער על ההחלטה.

 

גוגל רכשה את יוטיוב בשנת 2006 תמורת 1.6
מיליארד דולר, ו-ויאקום הגישה נגדה את התביעה ב-2007. לטענת ויאקום, תוכני הווידיאו באתר התבססו על הפרה שיטתית וממוסדת של הפרת חוקי זכויות היוצרים. בשלב מסוים במשפט דרשה ויאקום וקיבלה תעבורת מיילים של מייסדי יוטיוב, שהוכיחו כי המייסדים עצמם העלו חומר מוגן לאתר. התביעה של ויאקום כנגד גוגל הגיעה משום שבוויאקום הבינו כי למייסדי יוטיוב עצמם אין אפשרות לממן את הפיצויים שדרשה החברה. הנושא הדאיג את גוגל עד כדי כך, עד שמייסד החברה לארי פייג' נאלץ להודות שגוגל הציעה לוויאקום 592 מיליון דולר ובלבד שלא תתבע.

 

 

ולמרות זאת, קיבל בית המשפט את עמדתה של גוגל. הוא קבע שחוק זכויות היוצרים הדיגיטלי (DMCA) מעניק הגנה מפורשת ("נמל מוגן") לספקי תוכן שאינם יודעים מפורשות שתוכן ספציפי הוא תוכן מוגן. כלומר, ספקי התוכן עשויים לדעת שבאופן כללי האתר שלהם מכיל תוכן מוגן בניגוד לחוק, אך כל זמן שאיש אינו מצביע על תוכן ספציפי כזה, הם אינם מחויבים לפעול להסרתו.

 

מנהגה של גוגל, מאז רכישת יוטיוב, היה להסיר מיד סרטונים שבעלי הזכויות עליהם טענו שהועלה לאתר ללא הסכמתם. בכך, קבע בית המשפט, עמדה גוגל בדרישות החוק. גוגל הודיעה כי היא שמחה על פסק הדין, והגדירה אותו כניצחון "לא רק לנו, אלא למיליארדי האנשים ברחבי העולם שמשתמשים ברשת כדי לתקשר ולחלוק חוויות אלה עם אלה". ויאקום, מצידה, הודיעה כי לדעתה הפסיקה פגומה ועומדת בניגוד לעמדות שבית המשפט העליון הביע בנושא בעבר, וכאמור הודיעה כי תערער.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x