$
חדשות טכנולוגיה

דרוויניזם סלולרי והקלות הבלתי נסבלת של הפרגמנטציה

במצב שבו קיימות כמה מערכות הפעלה סלולריות, רק החזקה ביותר תשרוד. אך אם חברות כמו מיקרוסופט וגוגל לא יפסיקו להכשיל את עצמן - הן עלולות לצאת מהמשחק מוקדם מהצפוי

שי ענבל 21:0213.03.10
ריבוי הפלטפורמות היא אחת הבעיות הגדולות ביותר של תעשיית הסמארטפונים כיום, וסובלים ממנה רבות מפתחים ומשתמשים. כיום קיימות לא פחות מעשר מערכות הפעלה, ורוב האפליקציות הסלולריות רצות על דגמים בודדים בלבד. לצד פיתרון הפלטפורמה האחידה, כמו AIR או HTML5, קיימת האפשרות שכוחות השוק יעשו את שלהם, ומספר מערכות ההפעלה יצטמצם באופן ניכר - בדיוק כפי שקרה לתעשיית המחשבים האישיים בזמנו. השאלה הגדולה היא מי יישאר.

 

הדבר ייקבע על ידי אותו גורם שהשאיר לבסוף את חלונות, מק ולינוקס בזירה: היישומים. עתידו של האייפון מבחינה זו מובטח. לא כי הוא מכשיר טוב יותר; "חלונות" שולטת בלמעלה מ-90% מהשוק לא בגלל יציבותה או מהירותה, אלא כי אין שום תוכנה שלא תפעל עליה.

 

הבעיה שאותה אפל הצליחה לעקוף לחלוטין, ועומדת בפני חברות כמו גוגל ומיקרוסופט, המשקיעות באופן ניכר על מנת להבטיח את מקומן בשוק הסלולר, היא ריבוי הגרסאות של מערכות ההפעלה שלהן, הגורם לפרגמנטציה. בעוד שכל משתמש אייפון יכול לשדרג לגרסה האחרונה באמצעות תוכנת האייטונז, אצלן הדבר לא אפשרי, וכך תמיד יתקיימו כמה גרסאות במקביל. כאשר חברת משחקים מעוניינת לפתח יישום, היא תיאלץ לעשות עבודה כפולה, ולעיתים משולשת.

 

קצב העדכונים המהיר של גוגל - בו בתוך כשנה הצליחה להוציא שלוש גרסאות אנדרואיד - הוא בעוכריה, ומשיג בדיוק את המטרה ההפוכה. כאשר אין לרוב המשתמשים יכולת לשדרג את מערכת ההפעלה של הסמארטפון שלהם מבלי לפרוץ אותו או לחכות לחסדי המפעילות, מונצח מצב בו תמיד עשרות אחוזים מהם יישארו מאחור.

 

 

בווינדוז פון (לשעבר ווינדוז מובייל) של מיקרוסופט המצב אף גרוע יותר. בשבועיים האחרונים דאגה החברה להבהיר כי אף אחד מהיישומים שעבדו בגרסה 6 לא יעבדו ב-7, וכי אף אחד מהמכשירים המריצים כיום את גרסה 6.5 לא ישודרג לגרסה החדשה - גם ה-HTC HD2 המתקדם. נותר רק להתפלא על קלות הראש שבה מיקרוסופט מוותרת מראש על יתרון משמעותי במיוחד - מאגר של אלפי אפליקציות ומשתמשים.

 

ריבוי מערכות ההפעלה לסמארטפונים היא עובדה מוגמרת, אך היא רק מחדדת את הצורך במתן פיתרון לפרגמנטציית הגרסאות הפנימית של מערכות ההפעלה הקיימות. בבעיה זו רק החברות עצמן, כמו מיקרוסופט וגוגל, יכולות לטפל בבעיות, ועדיף שיעשו זאת במהרה. אחרת, בין אם נזכה לצפות בפלטפורמת פיתוח אחידה ובין אם כוחות השוק יאמרו את דברם - הן לא יזכו להמשיך הלאה.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x