תגובות פושרות להצגת ה-iPad: "לא יהרוג את הלפטופ"
לאחר חודשים של שמועות, הציגה אמש אפל את הטאבלט שלה. התגובות ברשת היו פושרות, ובמקרים רבים נרשמה אכזבה: "סטיב ג'ובס מציג את האייפד, והעולם ממשיך לסוב סביב השמש", נכתב בסרקסטיות ברג'יסטר
אחת השמועות העיקריות סביב האייפד היא שהוא יהיה "קוטל קינדל", ויחליף למעשה את הספר האלקטרוני של אמזון. כותבי הניו יורק טיימס נחלקו ביניהם בתחום: ניק בילטון סבר שהאייפד יצליח בכך, ואילו בראד סטון ציין שהאייפד עשוי לעניין אנשים ש"קוראים ספר או שניים בשנה", אך הקינדל "מיועד לאוהבי ספרים". סטון ציין עוד שנוסף לקינדל עצמו, אמזון תמכור ספרים במהדורת אייפד, מה שמעניק לה יתרון בתחרות בשוק הספרים הדיגיטליים.
דיוויד פוג, תומך אפל ידוע – שלאחרונה הסתבך בפרשת ניגוד אינטרסים כשנודע שהוא מפרסם ספרי הדרכה למוצרי אפל – ציין שכתיבה על הגאדג'ט, שאין לו מקלדת חיצונית, "תהיה קשה יותר מאשר על לפטופ", אמר ש"מדובר, בבסיס, באייפוד טאץ' ענקי", והמסקנה שלו היא ש"מוקדם מדי לקבוע מסקנות". הוא ציין שבעבר, בין ההצגה של האייפון הראשון להשקתו, היו עליו ביקורות רבות – אך הוא התברר כלהיט.
סקר ראשוני שערך הגרדיאן, מצא ש-70.1% מהמצביעים לא ירכשו אייפד. הביקורת הראשית של הגרדיאן על הגאדג'ט מסיימת בקביעה שהאייפד עשוי "לפגוש יבבה קולקטיבית: 'זה הכל?'". אסופת תגובות ראשוניות מטוויטר שליקט הגרדיאן היתה שלילית ברובה.
הכותרת שנתן הרג'יסטר לידיעה על האייפד היתה סרקסטית: "סטיב ג'ובס מציג את האייפד, העולם ממשיך לסוב סביב השמש". הביקורת של האתר על המכשיר החדש פטרה אותו כ"אייפון שמן, בלי הטלפון", והיא התמקדה בחיסרון מרכזי של האייפד – חוסר היכולת שלו להפעיל כמה יישומים בו זמנית (מולטי-טסקינג).
אתר הטכנולוגיה הנחשב ארס טכניקה מצא שהתגובות הראשוניות להגעת האייפד היו מאוכזבות, וקבע שהפעם "לא נשמעה הקריאה הכלל-עולמית ש'אפל שינתה את המשחק'". תגובות כותבי ארס טכניקה עצמו היו מעורבות: סגן העורך ג'ון טוקלי ערך השוואה בין האייפד ובין מוצרים אחרים ומצא אותו לוקה בחסר, אך אמר כי יקנה כזה "כי זו העבודה שלי". עורך אחר, אריק בנגמן, העריך שמחירו הנמוך – ביחס להערכות – של האייפד יאפשר לצעירים לרכוש אותו ו"אפל תזכה בעוד דור צעיר". נייט אנדרסון התמקד בבעיות הממשק של הגאדג'ט – העובדה שהוא מחייב מקלדת חיצונית וכנראה עכבר – והעריך שהדבר יפריע לאייפד לשמש כתחליף לפטופ.
"עדיין לא מכשיר חובה"
אתר חדשות הטכנולוגיה cnet העריך כי אף על פי שתחום התחרות הטבעי של האייפד הוא שוק הנטבוקים, הוא לא יצליח להתמודד מולם. הוא ציטט ציוץ טוויטר תמציתי: "למה אין מצלמת רשת, אין מולטי-טסקינג, אין HDMI Port, אין (כנראה) פלאש, ועולה 500 דולר? רמז: לא נטבוק". הכותבים ציינו כי בניגוד לאייפד, הנטבוק הוא בכל זאת מחשב והאייפד – גאדג'ט.
מ.ג'. סיגלר מהבלוג טקראנץ' השתפך ואמר ש"הדבר הזה יפהפה ומהיר. מאוד מהיר. אם תסלחו על ההשתפכות, חשתי כאילו אני מחזיק את העתיד בידיי. אבל האם המכשיר הזה הוא חובה? זו שאלה מסובכת. התשובה המהירה והפשוטה היא: כרגע, להרבה מאוד אנשים, לא. בניגוד לאייפון, שמילא צורך קיים במובהק (שימוש בטלפון סלולרי), אין צורך שדווקא האייפד ממלא". עם זאת, הוא אומר שמשתמשי אייפוד ואייפון עשויים לרצות בו, משום שזו הפלטפורמה הטובה ביותר להפעלת אפליקציות.