ועידת ניו יורק
"עם ריאקטור אחד, אנחנו יכולים לייצר כמות השווה ל-750 עצים בטבע"
טל גוברין, הזוכה בתחרות "יזמיות", במסגרת אירוע יזמיות בכנס ניו יורק 2026 של כלכליסט: "ב-Kokomodo, אנחנו מפתחים קקאו מבוקר אקלים שניתן לספק לאורך כל השנה. הוא הדיר, ניתן למעקב ובעל 'תווית נקייה'. ניתן לגדל אותו בכל מקום בעולם – אפילו כאן, בניו יורק"
"כשייסדתי את Proximo, לעיתים קרובות מצאתי את עצמי כאישה היחידה בחדר. זה לא תמיד היה קל, אבל זה הפך אותי לנחושה עוד יותר להצליח ולעזור לאחרים לאורך הדרך. זו הסיבה שקהילות כמו 'יזמיות' הן כל כך חשובות. הן יוצרות הזדמנויות, תמיכה, ותנופה אמיתית עבור נשים מייסדות. טל גוברין, מייסדת משותפת ומנכ"לית Kokomodo , הזוכה בתחרות 'יזמיות' בישראל מייצגת את הרוח הזו", כך הציגה יפית קרת, מנכ"לית ERB Proximo את הזוכה בתחרות במסגרת אירוע יזמיות בכנס ניו יורק 2026 של כלכליסט.
"הסיפור שלי עם הקקאו התחיל לפני 10 שנים והבת שלי היתה חלק מהמסע הבריא של הקקאו", כך לדברי גוברין. "הקקאו הוא לא רק מתוק, יש לו גם צד אפל. גידול קקאו מסורתי הוא הרסני. הוא גורם לבירוא יערות מסיבי ולניצול ילדים. בנוסף, משבר האקלים פוגע בגידולים. בעוד 20 שנה, רוב שטחי הקקאו לא יהיו ראויים לייצור. הקקאו הוא גם הצמח עם פליטות גזי החממה הגבוהות ביותר, שני רק לבשר בקר.
"אבל קקאו הוא הרבה יותר מרכיב לשוקולד. הוא למעשה 'תחנת כוח' תזונתית התומכת בבריאות הלב, בעור, באנרגיה, בהזדקנות בריאה ועוד. אז איך נוכל להגן על ה'מזון כתרופה' הזה? ב-Kokomodo, אנחנו מפתחים קקאו מבוקר אקלים שניתן לספק לאורך כל השנה. הוא הדיר, ניתן למעקב ובעל 'תווית נקייה'. ניתן לגדל אותו בכל מקום בעולם – אפילו כאן, בניו יורק.
"איך אנחנו עושים את זה? במקום עץ אחד שתלוי בחסדי הטבע, אנחנו מתחילים מההתחלה וקוצרים קקאו כל כמה ימים. הטכנולוגיה החקלאית שלנו מורכבת מארבעה שלבים: בחירת תאי הקקאו הטובים ביותר, גידול התאים בתנאים אופטימליים, שימוש בריאקטורים והתאמת הקקאו ליישומים השונים.
"כחברת B2B, אנחנו פונים לשווקים עצומים. הצרכנים רוצים רכיבים שהם יכולים לסמוך עליהם, והמותגים זקוקים לאספקה יציבה. אנחנו כבר משתפים פעולה עם מותגים רב-לאומיים כמו מארס, קרגיל ומונדלייז וכעת אנחנו סוללים את דרכנו לשוק האמריקאי. הכי חשוב – הכל נעשה בשילוב מושלם; אותו מתכון ואותו תהליך ייצור.
"אני גאה לומר ש-50% מהצוות ב-Kokomodo הן נשים. אנחנו משלבים מדע, טכנולוגיה ועסקים עם ניסיון מצטבר של מעל 80 שנה. האימפקט שלנו עצום: עם ריאקטור אחד, אנחנו יכולים לייצר כמות השווה ל-750 עצים בטבע – ללא בירוא יערות, ללא עבודת ילדים, ללא מתכות כבדות ובמינימום מים".
























