סגור
אור פרי, עידן תלם
(צילום: ריאן פרויס, צילום ושידור: Streame)
ועידת הגיימינג

אינדה גיים: "תחומי העניין של הקהל ויוצר התוכן חייבים להיות חופפים"

עידן תלם, בין היוטיוברים המצליחים בישראל, השתתפף בשיחה יחד עם אור פרי, מנכ"ל StreamElements, בוועידת הגיימינג של כלכליסט בשיתוף פלייטיקה וגוגל. לדבריו: "יכול להיות משפיען מטורף שלא קשור לקהל ולכן חשוב לשים לב שהקהל חופף, והמשפיען מבין עניין ואכפת לו מהתוצאות"

אור פרי, מנכ"ל StreamElements ועידן תלם, בין היוטיובים המובילים בישראל ויוצר תוכן, המוכר בכינוי "אינדה גיים", השתתפו בשיחה ועידת הגיימינג של כלכליסט בשיתוף פלייטיקה וגוגל, על איפה נפגשים המשחק, הסיפור והמשפיען?
StreamElements עובדים כיום עם 22 מיליון יוצרי תוכן בעולם ששילמנו להם מעל חצי מיליארד דולר. "כדי לעשות את זה אנחנו חייבים להבין את העולם של engagement (רמת האינטראקציה של הצופים עם התוכן של היוצר. נמדד באמצעות לייקים, תגובות, שיתופים, וזמן צפייה)", אומר פרי. "כל יוצרי התוכן בעולם עושים שורטס, טיק טוק ואינסטגרם וכולם רוצים להפעיל את הקהל וכשהקהל עושה את זה בהצלחה זה מייצר דופאמין שמשתחרר, והוא מרגיש אושר עילאי שיוצר התוכן אמר לו תודה, ואז שאר האנשים גם רוצים. זה הכסף של יוצר התוכן. יוצר התוכן מייצר engagement אצל הקהל שלו כדי לייצר currency".
תלם מסביר איך הוא בונה את התוכן. "אני מאמין בהפעלה. צריך להפעיל אתכם לחשוב. זה מה שכדאי לעשות גם דרך תכנים באינטרנט. כולם גוללים סרטנים כל היום וסרטון שמפעיל לחשוב בולט. אז להפעיל קהל לחשוב ולתת לו תחומי עניין משותפים, זה משאיר אותו בקהילתיות ויוצר אמינות חיובית אצל הקהל".
אז איך יוצרי תוכן עושים כסף?
פרי: "החלק הקטן ביותר הוא ישירות מהקהל. צריך לעבוד קשה כדי לגרום לקהל לקנות את המוצר. זה מייצר 10-20% מעוגת ההכנסות של יוצרי תוכן. זה דורש את האחד על אחד עם הצופה כדי להגיד לו תודה רבה שקנית כי אני יודע שיהיה טוב בשבילך. הפלטפורמות מהוות 15-25% מעוגת ההכנסות ומה שתופס הכי הרבה מעוגת ההכנסות זה כל מה שקשור לספונסרים. מדובר ב-50-70% מההכנסות. מותג שרוצה לקדם יוצר תוכן כפרזנטור ומקדם מכירות למוצר שלו".
"אנחנו מוציאים החוצה הרבה תכנים ורובם לא ממוסחרים", אומר תלם. "יש המון אאוטפוט ואין יחס נכון לאינפוט. קמפיינים הם המקום לשלב כוחות יחד עם לקוחות ושם יש מקום לאינפוט להשתלב עם האאוטפוט".
"מותגים עושים את זה כי באינטגרציה חכמה לתוכן שמתבססת על engagement אפשר להביא תוצאות מעולות" אומר פרי. "אז איך מודדים engagement?"
"בעבר זה היה לפי כמות העוקבים שיש למישהו", אומר תלם, "אבל אז כשנכנסים לצפיות ולייקים רואים מעורבות נמוכה. אין הלימה בין כמות עוקבים לבין כמה בפועל מגיע לכולם. עשיתי טסט קמפיין עם פלייטיקה בארץ, התחייבתי ל-100 אלף הורדות והקמפיין הגיע בחודש וחצי ל-200 אלף. יש משפיענים שמבינים אסטרטגיה ויש להם ביטחון להגיד 'הקהל שלי תואם למה שאתם מחפשים'. יכול להיות משפיען מטורף שלא קשור לקהל ולכן חשוב לשים לב שהקהל חופף והמשפיען מבין עניין ואכפת לו מהתוצאות".
"אם תיקחו שני יוצרי תוכן זהים אבל לאחד מהם יש 10% יותר לייקים ותגובות מהקהל ה-ROI שלכם יהיה ב-25% גבוה יותר", אומר פרי. "בבחירת יוצר תוכן היו מסתכלים על subscribers ועברנו להסתכל על views Engage, כמה מהקהל באמת ישב וצפה בסרטון ולחץ והגיב. אם אין לכם גישה למידע הזה לא תוכלו לבחור את יוצר התוכן הנכון ולייצר engagement".
תלם מוסיף: "תחומי העניין של הקהל שלכם חייבים להיות חופפים עם יוצר התוכן שאתם לוקחים. אם זה לא קהל שמתעניין באותם דברים זה לא יצליח. להסתכל על צפיות, לייקים, הנעה לפעולה. יכול להיות יוצר תוכן עם שם גדול אבל פחות מניע לפעולה. הוא ייקח המון כסף אבל הקהילה בפועל לא תניע לפעולה. זה מנעד בין הנעה לפעולה לקהילתיות, לסלביות. שימו לב במי אתם בוחרים".
ההמלצה האחרונה של פרי היא "לעבוד עם כמה שיותר יוצרי תוכן. לפרוש תקציב עם כמה שיותר יוצרי תוכן. לאסוף כמה שיותר מידע על איזה סוג אינטגרציה עבדה אתכם, לנסות קריאייטיבים שונים עם מה שעובד עכשיו במדיה. יוצרי התוכן חיים ונושמים את זה כל יום. תנו להם חופש בבריף, לקחת את המוצר שלכם ולהביא לקהל בצורה הנכונה ביותר ולהצליח".