סגור
דיסני וורלד פארק שעשועים תור תורים
תורים בדיסני וורלד (צילום: גטי)

המשקיע האקטיביסט נלסון פלץ נגד דיסני: "סוחטת כסף מהמבקרים בפארקים שלה"

המיליארדר, המחזיק במניות דיסני בשווי 900 מיליון דולר באמצעות קרן טריאן, מתח ביקורת על מחירי הכרטיסים בפארקי השעשועים של דיסני, שזינקו בכמעט 40% מאז 2019, ועל המשכורות הנמוכות שמשלמת החברה לעובדי הפארקים: "חשיבה קצרת רואי שמסכנת את ערך המותג ואת עסקיה העתידיים של החברה"

חברת דיסני סופגת ביקורת חריפה במיוחד מצד משקיע אקטיביסט שלה בשל כך שהיא "סוחטת", לטענתו, "כסף ממבקרי פארקי השעשועים שלה".
המשקיע האקטיביסט נלסון פלץ מקרן טריאן, שמחזיקה בכ-0.5% ממניות דיסני (וצברה מניות בשווי של 900 מיליון דולר בסך הכל), תקף את "ההסתמכות של החברה" על העלאת מחירי הכרטיסים בפארקים ועל עמלות נוספות כדי להניע צמיחה, וטען כי זו "אינה בת קיימא".
המיליארדר פלץ שטח את טענותיו במסגרת מצגת שבה קרא לשינויים משמעותיים בענקית המדיה. הוא העלה חששות לגבי הפסדים בעסקי הסטרימינג של דיסני והצביע על תלונות שעלו לגבי השכר הנמוך של עובדי החברה.
"דיסני אולי מאמינה שהעלאות מחירים ו'התקטננות' באשר לשכר של עובדיה טובות לשורה התחתונה, אבל אנחנו חוששים שזוהי חשיבה קצרת רואי שמסכנת את ערך המותג ואת עסקיה העתידיים של החברה", כתב.
דיסני הודיעה לאחרונה שהיא מבטלת כמה מהעלאות המחירים בפארקי השעשועים שלה. עם זאת, על פי טריאן, ההוצאה הממוצעת למבקר בפארקים של דיסני עלתה בכמעט 40% מאז 2019. העלאות המחיר נעשו בתקופה של אינפלציה קשה במקביל למחאת עובדי פארקי השעשועים על שכרם הנמוך, הנמשכת כבר כמה שנים.
פלץ הוא משקיע אקטיביסט שאינו מהסס לצאת נגד חברות גדולות, כמו רשת המזון המהיר וונדי'ס וחברת המזון פרוקטר אנד גמבל. במצגת שלו הוא טען כי דיסני נמצאת במשבר. לדבריו, חלק גדול מהקשיים שעמם מתמודדת החברה כיום היא יצרה בעצמה. הוא אמר גם שהחברה שילמה יותר מדי כדי לרכוש את רוב אימפריית פוקס של רופרט מרדוק, והעניקה חבילות תגמולים "מוגזמות" לבוב אייגר, אשר מונה לאחרונה מחדש לתפקיד המנכ"ל.
פלץ העלה גם חששות לגבי האסטרטגיה של עסקי הסטרימינג של החברה, אשר דיווחו לאחרונה על הפסדים גדולים. דיסני אמרה בעבר שהיא מתמקדת בשורה התחתונה של עסקי הסטרימינג שלה, אחרי תקופה של צמיחה ראשונית, ושהיא מצפה שהם יהפכו לרווחיים בשנה הפיסקלית 2024.