סגור
ועידת Mind the Tech ניו יורק - פאנל אירה רובינס, יגאל רותם, ג'ו פרוטו

Mind The Tech
"חברות הפינטק צריכות לעבוד עם בנקים ולא להילחם בהם"

זו המסקנה העיקרית העולה מפאנל בהשתתפות מנכ"ל ואלי בנק אירה רובינס, מנכ"ל Finaro יגאל רותם, והיזם ומשקיע הפינטק ג'ו פרוטו, שנערך במסגרת ועידת Mind the Tech של כלכליסט ובנק לאומי בניו יורק

חברות הפינטק צריכות לעבוד עם בנקים ולא להילחם בהם. זו המסקנה העיקרית שעלתה מפאנל "המסע לפינטק 2030" בו דיברו אירה רובינס מנכ"ל ואלי בנק, יגאל רותם מנכ"ל Finaro וג'ו פרוטו, יזם ומשקיע פינטק עם אילית גלר, שותפה ב-Disruptive AI במסגרת ועידת Mind the Tech של כלכליסט ובנק לאומי בניו יורק. בנוסף עלה בפאנל הנושא של יציבות הבנקים מול הקריפטו וה-PayPal.
מה האתגרים המרכזיים שאתם מתמודדים איתם היום?
לפי אירה רובינס מנכ"ל ואלי בנק, יש כיום אתגרים רבים בסביבה הרגולטורית. "אני מתרגש מהיכולת לפתור בעיות ולחבור לגופים כמו הגראג'. יש הזדמנויות רבות בתחום הפינטק".
יגאל רותם מנכ"ל Finaro אמר כי "האתגרים משתנים כל הזמן. כשהתחלנו, האתגר היה איך לשלם את משכורת החודש הבא ואיך נגייס כסף ובהמשך יש אתגרים רבים. עולם התשלומים מאוד סגור, יש שתי חברות מדהימות ששולטות בו- אחת מהן היא ויזה והיכולת ליצור השפעה. לאחרונה הודענו על מיזוג בשווי 600 מיליון דולר עם חברת שיפט 4 וזה האתגר הגדול ביותר שלנו כרגע".
לדברי ג'ו פרוטו, יזם ומשקיע פינטק: "זה זמן טוב מאוד להיות בעולם הפינטק. זה תחום בוער כבר כמה עשורים והוא משתנה כל הזמן ובעל אתגרים רבים. אני לא עובד עם חברות שמנסות לדחוף בנקים מעבודה עם לקוחות. החברות שבניתי ומכרתי היו ידידותיות לבנקים ועבדו איתם ולא נלחמו בהן".
יש אתגרים רבים להתמודדות עם הסביבה המשתנה היום, בעיקר בבנקאות הפתוחה.
"שותפים רבים עוזרים לנו להתמודד עם המשבר והרגולציה. ממשלות סומכות על בנקים ומסייעות להן", אמר רובינס.
לפי פרוטרו, "אמרו לי שאני צריך למכור את המניות של מאסטרקארד שהחזקתי וכאשר שאלתי למה אמרו לי שהחברות המסורתיות יקרסו בגלל פייפאל וקריפטו. לשמחתי לא מכרתי את המניות ומאז פייפאל וקריפטו התרסקו אבל הבנקאות נשארה יציבה".
"בנקים לא הולכים להיעלם, ולכן Finaro נהייתה בנק. הבנו שאנחנו צריכים להיות בנק כדי להישאר פעילים" אמר רותם.
"יש הרבה סיבוכים בעולם התשלומים עדיין אבל יש משהו מאוד חשוב ביציבות של הבנקים. אני מסתכל על ארגון כמו שלנו שיש בו הרבה גמישות- זה העתיד של עולם התשלומים", אמר רובינס.
"היום קשה מאוד להעביר תשלומים מאשר בעבר", אמר רותם, "במיוחד שאתה אומר בישראל שאתה עובד בקריפטו. העובדה שחברה פרטית כמו שלנו נכנסה תחת רגולציה בהונג קונג ואנגליה היא כי האמנו שאם רוצים לשנות תעשייה צריך לעשות זאת מתוכה. פגשנו לאחרונה את מי שמנהלת את סיטיבנק כיום ולא רבים יודעים כמה עובדים בתחום הרגולציה של סיטי, 65 אלף, יש שם ועדיין לא בטוח שהם מצליחים למנוע הונאות".
ג'ו פרוטרו סיפר כי "הצטרפתי לבורד של הענן של גוגל לאחרונה וזה מאוד מרגש. כמות הדאטה שתעבור לענן מאוד משמעותית ותשפיע מאוד על עולם הפינטק".