סגור

מכת הקורונה: זינוק של כמעט 30% במקרי הדיכאון והחרדה בעולם

כך לפי מחקר אוסטרלי חדש, שבחן את השפעת המגפה על הנפש; עוד עולה כי נשים וצעירים מועדים יותר לפגיעה נפשית עקב הקורונה

מספר מקרי החרדה והדיכאון ברחבי העולם עלה דרמטית במהלך 2020, עם תוספת של 76 מיליון מקרי חרדה (זינוק של כ-26%) ו-53 מיליון מקרי דיכאון (28%) למספר המקרים הרגיל באם נגיף הקורונה לא היה מכה, כך לפי מחקר המתפרסם בגרדיאן.


זהו האחרון בשורת מחקרים שמראים שהמגפה גבתה מחיר כבד בכל הקשור לבריאות הנפש, ושנשים וצעירים יותר מועדים לסבול מכך לעומת גברים או אנשים מבוגרים.

1 צפייה בגלריה
חיסון לקורונה קורונה חיסונים ב סידני אוסטרליה
חיסון לקורונה קורונה חיסונים ב סידני אוסטרליה
חיסון לקורונה בסידני
(גטי)

"אנו מאמינים שהסיבה לכך היא שנשים יותר מועדות להשפעה מההשלכות החברתיות והכלכליות של המגפה", אמר החוקר הראשי במחקר, ד"ר דמיאן סנטומאורו (Damian Santomauro) מאוניברסיטת קווינסלנד שבאוסטרליה, "נשים לוקחות על עצמן עוד משימות טיפול ומשק בית עקב סגירת בתי הספר, וחולי של בני משפחה. נשים גם מרוויחות פחות, חוסכות פחות ומחזיקות במשרות פחות יציבות מאשר גברים, ולכן הן נמצאות בעמדת נחיתות כלכלית במהלך מגפה". הוא הוסיף שהעלייה באלימות בתוך המשפחה במהלך המגפה שיחקה גם כן תפקיד בכך.
"הנוער הושפע מסגירת בתי הספר והאקדמיות, ונמנע מהם מגע עם בני גילם", אמר סנטומאורו, שהוסיף שצעירים גם יותר מועדים להיות בלתי מועסקים אחרי משבר כלכלי.
הצוות הבינלאומי של החוקרים, שפרסם את מחקרו בכתב העת The Lancet, תיאר כיצד סקר 48 מחקרים בנושא שנעשו בין ה-1 בינואר 2020 וה-29 בינואר 2021, כולל סקר של מידע לגבי שכיחות של הפרעות דיכאון וחרדה במדינות שונות, לפני ובמהלך המגפה. הצוות העריך שבמהלך 2020 אירעו בעולם 246 מיליון מקרים של הפרעת דיכאון מז'ורית, ו-374 מיליון מקרים של הפרעות חרדה.