$
תעשייה ופיננסים

בגלל התייקרות הייצור בסין - אברקרומבי, פולו ונייקי מזהירות: "החל בסתיו הקרוב המחירים יעלו"

עלויות העבודה הגבוהות יותר במפעלים בסין, העלייה בתעריפי ההובלה וכן היואן היקר - כל אלה יגררו בסתיו הקרוב עלייה של עד 6%

סוכנויות הידיעות 15:5122.06.11

במשך יותר מעשור, החל בראשית שנות התשעים, האינפלציה בארה"ב רשמה מגמת ירידה על רקע הצטרפות עובדים בסין ובמדינות מתפתחות אחרות לכלכלה הגלובלית והזרמת שטף של מוצרים זולים לארה"ב. העידן הזה, כך נראה, הסתיים.

 

"הוול סטריט ג'ורנל" מדווח כי מחירי המוצרים המיובאים לארה"ב,

מנעליים ותכשיטים ועד לחלקי מכוניות, מטפסים בהדרגה והופכים למקור ללחצים אינפלציוניים. מחירי הסחורות המיובאות לארה"ב, להוציא נפט, עלו ב־8% במהלך השנתיים האחרונות, לעומת מגמת ירידה משך שני העשורים הקודמים. העלייה גדולה אף יותר בשקלול מחירי הנפט, שעולים על רקע ביקושים גלובליים והמהומות במזה"ת. אף כי הלחצים הללו הוקלו במקצת בשבועות האחרונים, עם ירידת מחירי הסחורות, קיימים סימנים לכך כי הם יהפכו למטרד גדל והולך בשל העלאת משכורות העובדים בסין ובכלכלות המתפתחות האחרות, ובמקביל, המירוץ שלהם אחר מוצרי הצריכה.

 

שערי המטבעות משחקים תפקיד מרכזי במשוואה הזו. בשש השנים האחרונות היואן עלה ב־28% לעומת הדולר. אף כי הדולר החלש מסייע ליצוא האמריקאי, היואן החזק דוחף מעלה את עלויות סל הקניות האמריקאי. השינויים הללו בולטים במיוחד בתחום הביגוד וההנעלה. קמעונאים ויצרנים מזהירים מפני כוונתם להעלות מחירים של שלל מוצרים, בהם נעלי נייקי, לבני היינס, בגדי אברקרומבי, פיץ' ופולו ומגפי אגס - עם כניסת קולקציות הסתיו לחנויות.

 

גורם המפתח הוא עליית מחירי הכותנה בשל ביקושים גואים ממדינות מתפתחות. עם זאת, עלויות העבודה הגבוהות יותר במפעלים בסין, העלייה בתעריפי ההובלה וכן היואן היקר - כל אלה יגררו בסתיו הקרוב עלייה של עד 6%.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x