סגור
סלט מסעדת קיו Cue של השף בן כהן פנאי
סלט עלים, ירוקים ומנגו מתובל בחומץ ורדים, עם יוגורט מעושן. מנת הדגל (צילום: אמיר נחום)

מסעדת קיו: איך מסעדה ברחבה מיוזעת הפכה למקום הכי רצוי בעיר?

קיו של השף הצעיר בן כהן יקרה להחריד וממוקמת ברחבה מיוזעת, אך היא מסעדת פיין דיינינג מעולה שעושה כבוד ליין ואוכל

על מסעדת קיו (Cue) היה דיבור כבר מיומה הראשון לפני חודשיים. מאחוריה עומד השף הצעיר בן כהן, ירושלמי במקור, שכבר עבד בטובות שבמסעדות ישראל.
במסעדה, הממוקמת ברחוב הרכבת המתבסס כסצנה קולינרית משמעותית, חלל מרווח אך לא גדול שמגובה ברחבה חיצונית שבקיץ התל־אביבי יכולה להיות קצת מאתגרת. למזלנו, הצלחנו להשיג שולחן. אומנם ב־18:30 אך השעה המוקדמת התגלתה כשיחוק: האפי האוור עם 20% הנחה. בינגו.
התחלנו עם צמד צדפות אויסטר שהגיעו עם שמן למון גראס, סלרי מוחמץ, פונזו ועירית. לרוב אני לא מחבב תוספות לאויסטרים אבל זה היה לא רק יפה לאללה אלא טעים במיוחד. המשכנו עם האש בראון, מלבנים של תפוחי אדמה מטוגנים בחמאה שעליהם מונח איולי בצל ירוק, עירית וקוויאר. הייתי מוכן לאכול רק את זה עד סוף הערב.
טרטר טונה מוגש כאן עם תועפות של פלפל אורפה גרוס (זה נראה יותר מדי אבל זה לא), צ'ילי מותסס ואורז קלוי, ולצידו מוגשת עצם מנוסרת לאורך עם המון מח עצם בתוכה. אתה מוזמן לערום קצת טונה על קרקר השיפון עם זרעי כוסברה וגרעיני חמנייה, למרוח מעל את המח ואת רוטב הגרמולטה הירוק שהוגש גם הוא, ולזלול. זה נשמע מוזר, זה אכן נועז – ים־יבשה, חם־קר, מושחת־מושחת, וזה מפתיע וטעים בטירוף. בראבו.
המלצר, שבסוף התגלה שהוא עדן הלל, מבעלי הבית, התעקש שניקח את הסלט ושזו מנת הדגל. אף פעם לא שמעתי על מנת דגל שהיא סלט. אבל הוא התעקש. הגיעה ערימה יפהפייה של עלים — חרדל, מיזונה, צ'רוויל, בזיליקום וריג'לה – מתובלת בחומץ ורדים, מתחתיה פקוס, גבעולי סלרי, שומר ומנגו בוסר מעורבבים ביוגורט מעושן כמו היו מין צ'זיקי מופרע, ומעל הכל גרעיני חמנייה ודלעת. על הנייר זה נשמע כמו בלגן גדול. בפועל, האיש צדק. לא יודע אם זו באמת המנה הכי טובה אבל לא משהו שהייתי מוותר עליו בשום אופן.
שיפוד שקדי טלה הוגש עם לימון שרוף, איולי אצות קומבו וקושו (מחית צ'ילי וקליפות הדרים מותססות). יש סיכוי שזה היה שיפוד שקדי הטלה הכי טעים שאכלתי מימיי. סליחה מר מוצפי היקר משוק התקווה.
קינחנו בעוגת חמאה חומה עם קרם גבינה ופלפל אנגלי, קרמבל חמאה חומה וגלידת סינימיניס (סוג של קורנפלקס אם אתם כבר לא בגיל). מפתיע ונהדר. עוד קינוח מצוין היה מקפא סמיפרדו של יוגורט ודבש עם פאף כוסמת וקרמל דבש.
את האוכל ליוו שני קוקטיילים נהדרים — האחד של שרי יבש מעורבב עם שמן זית ופלפל שחור, והשני של טקילה, ליקר תפוזים, אפרול ובירה.
קיו היא כנראה המסעדה החדשה הכי טובה זה זמן רב, גם אם כרגיל היא נורא יקרה. מסעדת פיין דיינינג משוחררת שעושה כבוד ליין, מציעה תפריט קטן אבל מנומק ומוכיחה שוב שתל אביב היא מחוז חפץ קולינרי ברמה עולמית, לא פחות.
קיו, הרכבת 12, תל אביב
***

לפני הטיפ

  • 2 אויסטרים - 52 שקל
  • האש בראון עם קוויאר - 62
  • טרטר טונה - 94
  • סלט - 64
  • שקדי טלה - 40
  • עוגת חמאה - 40
  • סמיפרדו - 42
  • קוקטייל שרי - 62
  • קוקטייל טקילה - 64
*20% הנחה על כל האוכל והשתייה בין 18:00 ל-20:00. המחירים כאן הם לפני הנחה.