סגור
תמונת גג חמש הכי קוקטיילים

התאילנדי, היפני ואפילו הגבעתיימי: ברי הקוקטיילים הכי שווים בישראל

מה הטעם של "בלאדי מרי פוגש סלט פפאיה"? איפה אפשר להתפעל ממכונת ברד יפנית? מה מגיש אבי מהפכת הקוקטיילים המקומית? ולמה כדאי לשתות לצד רגל יעל מפוחלצת? חיליק גורפינקל ישב על הבר ובחר את 5 מקומות הקוקטיילים הכי שווים בישראל




ברי קוקטיילים הפכו בעשור האחרון למשהו כל כך נפוץ עד שנדמה שזוהרם הועם מעט, ודאי מאז שברי יין הוא לטרנד בולט. ועדיין, ברי קוקטיילים – ויותר מהם, תפריטי קוקטיילים, אפילו במסעדות – עדיין זוכים לפופולריות רבה, משדרגים את תרבות השתייה הישראלית בהדרגה והופכים אותה למורכבת, מתוחכמת ומענגת מאי פעם.
רגע לאחר סגירתו של בר האימפריאל בתל אביב, שהיה אחד ממחוללי המהפכה בתחום, "כלכליסט" יצא לסבב טעימות, השתכר וחזר מחויך עם רשימה של שלושה ברי קוקטיילים ושתי מסעדות, שכיף במיוחד לדגום את תפריט הקוקטיילים שלהם.


223 / בל בוי
אריאל לייזגולד הוא אבי אבות הקוקטיילים המודרניים (או העתיקים, מיד נסביר) בישראל. כבר ב-2008 הוא פתח בקצה הצפוני של דיזנגוף את הבר 223, שהפך במהרה מוקד עלייה לרגל ומודל לחיקוי והערצה בקרב דור שלם של ברמנים שכינו את עצמם מעתה מיקסולוגים. דורות שלמים של משקשקים ומערבבים כאלו גדלו על ברכיו והחלו את דרכם ב־223, כולל כמה מאנשי קבוצת אימפריאל.
גם כיום ממשיך 223 להיות אחד מברי הקוקטיילים הטובים ביותר שיש. מוזגים מטורזנים בחולצות לבנות ושלייקעס שחורים עומדים מאחורי הבר בחלל הקטן והאפלולי ומנערים כמה מהקוקטיילים הכי מוצלחים שיש, כגון "ספייסי אפל מרטיני" (וודקה מתובלת עם מיץ תפוחים, סירופ אלדרפלאוור, ליים, צ'ילי וחלבון) או "Paper Plane" (ברבן, אפרול, אמארו ומיץ לימון).
כמה שנים לאחר מכן פתח לייזגולד גם את בלבוי ברחוב ברדיצ'בסקי ובתוכו עוד בר נוסף "סודי", מאחורי דלת סתרים בקיר - הבאטלר, שבו מוגשים קוקטיילים ממתכונים עתיקים, מתחילת המאה-20 ואף קודם לכן. שניהם מהווים יחד את הבר הכי מוטרף בסצנה עם עיצוב תיאטרלי בסגנון תחילת המאה שעברה בארצות הברית. מכל תפריט הקוקטיילים האינסופי במקום מצטיינים במיוחד "Holy Water" (וודקה, מסטיקה, אקליפטוס, ליים, סוביניון בלאן, מור ולבונה), ו"זנזיבר" (ג׳ין, ג׳ק-פרוט, מחית ליצ׳י, תות, ליים, דמררה וסובולו - חליטת היביסקוס, ג'ינג'ר וקינמון).
223, דיזנגוף 223, תל אביב; בלבוי / באטלר, ברדיצ'בסקי 14, תל אביב
5 צפייה בגלריה
פנאי בלבוי בר קוקטיילים חדש
פנאי בלבוי בר קוקטיילים חדש
קוקטייל של בלבוי
( צילום: אנטולי מיכאלו)

בושוויק
לפני חודש נפרדה קבוצת אימפריאל של בר שירה, גלעד לבנת ודרור אלתרוביץ' מהנכס המרכזי שלה, הלא הוא מלון אימפריאל ליד הים בתל אביב, ועמו נסגרו לא פחות מארבעה מקומות שלה שפעלו בו: בר האימפריאל המקורי, מסעדת לה אוטרה, בר השיפודים LP ו־8ball, אולם הביליארד והמשקאות שבקומה הראשונה. מהקבוצה המפוארת, שהפכה שם נרדף לקוקטיילים איכותיים, נותר לעת עתה רק בושוויק, בר הקוקטיילים והאוכל ברחוב נחלת בנימין.
בוושוויק נפתח ב-2018 בלובי של מלון הבוטיק פבריק, אך שומר על זהות נפרדת ממנו הכוללת גם חצר מקסימה בנוף אורבני קשוח. מומלץ לנסות כאן את הקוקטיילים "Take It Off" (ג'ין, ורמוט ורום שהושרה בו גרניום ובזיליקום) ו"בודגה מרגריטה" ( טקילה, ליקר סן ז'רמן, ליים, צ'ילי ירוק וכוסברה). לצדם הזמינו לעצמכם גם סביצ'ה או שרימפ רול ותדעו אושר מהו.
בושוויק, נחלת בנימין 28, תל אביב
5 צפייה בגלריה
פנאי בושוויק בר קוקטיילים
פנאי בושוויק בר קוקטיילים
קוקטייל של בושוויק
טיפהמרה
הנציג הגבעתיימי ברשימה הוא לא רק החריגה הגיאוגרפית היחידה מגבולות תל אביב, אלא גם הבר הכי פרוע ומדליק ברשימה, בין השאר בזכות תפאורה "מלוכלכת" משהו, שכוללת רגלי יעלים מפוחלצות ותמונות שכאילו נלקחו ממועדון החשפנות באדה בינג של "הסופרנוס". אוריה עטיה ושותפיו מוכיחים שגבעתיים יכולה ללמד את תל אביב פרק בהלכות בילוי כהלכתו.
מבין הקוקטיילים שבמקום, כדאי בייחוד לטעום את "Bols" (ג'ין חנייבר הולנדי עם קלבדוס, לימון, בזיליקום ופלפל שחור), ""The Devil Wears a Skirt (וודקה שהושרה בה צ'ילי מקסיקני עם לימון, אננס ופסיפלורה ועיטור של תערובת התבלינים המקסיקנית טאג'ין, שכוללת צ'ילי, מלח וליים מיובש), ו"ערק סמאש" (ערק, שקדים, נענע, לימון, סירופ שקדים ומי זהר).
טיפהמרה, כצנלסון 112, גבעתיים
5 צפייה בגלריה
פנאי טיפהמרה בר קוקטיילים
פנאי טיפהמרה בר קוקטיילים
קוקטייל של טיפהמרה
מולאם
מולאם הוא הבר התאילנדי החדש מבית התאילנדית בסמטת סיני, המסעדה התאילנדית הוותיקה ברחבת בית הכנסת הגדול בתל אביב, שמאופיין באווירה אפלולית, אוריינטלית וסקסית להפליא. ובהיותו בר אוכל ודרינקים, מולאם מספק לא רק חווית אכילה תאילנדית שונה ונועזת, אלא גם מבחר קוקטיילים מרתק במיוחד, בהשפעה תאילנדית כמובן. את הקוקטיילים כאן רקחה המיקסולוגית המחוננת מור קורל והם כוללים יציאות כמו "מולאם פאי" (וודקה, צ'ילי, עגבניות ובוטנים - מעין "בלאדי" מרי פוגש סלט פפאיה), "נאם סאי" (רום עם קוקוס, כפיר ליים ולמון גראס) ו"בטל מרטיני" (מרטיני מג'ין ועלי בטל תאילנדיים). ליד הקוקטיילים, כל מנה שיציעו לכם כאן היא מנה מנצחת, באחריות. נסו, למשל, את קרוקט החזיר או עלי בטל עם ממרח שרימפס ותמרהינדי.
5 צפייה בגלריה
פנאי מולאם בר קוקטיילים
פנאי מולאם בר קוקטיילים
קוקטייל של מולאם
מולאם, סמטת הר סיני 2, תל אביב
אסא
אסא היא הבייבי החדש של השילוש הקדוש הנוכחי בחיי האוכל של תל אביב: איציק חנגל (פאסטל), גיא גמזו ומוש בודניק, שמובילים יחדיו את הלנה וצ'אקולי. המקום החדש שלהם הוא היכל מפואר של אוכל יפני מגוון ונהדר, עם בר ויסקי צמוד הכולל קוביות קרח המגולפות מגושים ענקיים כמו ביפן ומכונה מיוחדת ששמה קקיגורי, שהופכת את גושי הקרח למעין ברד רך המעטר את הקוקטיילים הצבעוניים והטעימים. מומלץ לנסות כאן את "קקיגורי מידורי" (שרטרז ירוק, וודקה, מידורי, ליים וגנמאיצ'ה - תה ירוק עם אורז חום קלוי, שנקרא גם תה פופקורן), "מאצ'ה קולדה" (רום לבן, שרי מנזנייה, סירופ פנדן טרי, ליים, קוקוס ומאצ'ה) או "גולדן רמדי" (בלנדד וויסקי, סינגל מאלט מעושן, ג'ינג'ר, מנגו ולימון – משקה שישמח מאד חובבי ויסקי סאואר).
אסא, אחד העם 52, תל אביב
5 צפייה בגלריה
פנאי מסעדת אסא בר קוקטיילים
פנאי מסעדת אסא בר קוקטיילים
קוקטייל של אסא בר
(צילום: דן פרץ)