שיפודיה למאה ה־21: "גיטה" בשוק לוינסקי מצוינת. הבעיה היא המחיר
גיטה החדשה בשוק לוינסקי בתל אביב עושה מה שכולם עכשיו עושים: שיפודים. אבל עושה את זה עם חומרי גלם לא שגרתיים ועם כבוד למקור וגם להווה
קראתי פעם על מבקר מסעדות צרפתי ששפט מסעדות לפי סלט העגבניות שלהן. לא משנה איפה, הוא תמיד היה מזמין קודם כל סלט עגבניות. אם העגבניות לא היו קלופות, למקום לא היה סיכוי אצלו. לפי המדד הזה, גיטה, השיפודייה החדשה של אביעד פלד ואורי שטיינברג (פרא, קרוט), היא מקום מצוין. לא רק שיש כאן סלט עגבניות נהדר, העגבניות בו הן מזן מגי היוקרתי והנפלא ושומו שמים, הן קלופות. משהו שמעולם לא נתקלתי בו קודם לכן. וכן, זה עושה חתיכת הבדל.
גיטה, על שם סבתו הפולנייה של אחד השותפים, שלא ממש אכלה שיפודים כמובן, היא שיפודייה של היפסטרים. שיפודייה למאה ה־21. אבל היא לרגע לא דאחקה או פרשנות מודרנית לשיפודייה. מקסימום, וזה המון, ביצוע מוקפד לנושא מוכר.
היא מחליפה את קפה טוני ואסתר הוותיק והמצליח בשוק לוינסקי (שהצטמצם לדוכן), שכבר ניסה לשנות זהות תחת השף המוכשר דור ונגר, ניסיון קצר ימים שלא שרד. עכשיו מביאים לכאן פלד ושטיינברג את מה שנראה כאילו כולם רוצים עכשיו — שיפודים. אלא שבניגוד למסעדת ברבור, למשל, בגיטה לא מתחכמים עם השיפודים (בהצלחה גדולה) אלא מגישים אותם כפשוטם. לבבות זה לבבות ושקדים זה שקדים. אז נכון, היו לנו על השולחן גם שיפוד לשון ושיפוד אסאדו טלה, שבאורח מצער היו הפחות טובים מבין הארבעה, ועדיין יש פה כבוד למקור, גם אם בעזרת חומרי גלם טיפה פחות שגרתיים.
אבל עוד לפני השיפודים, ליד סלט העגבניות המופתי, שרק בשבילו שווה להגיע לכאן, היה גם חומוס טוב מאוד, עם פיתות טריות וחריף וזיתים טובים, וסלט מנגולד לימוני וחם ולא פחות טוב מהעגבניות. חמוצים וטחינה השלימו את ערכת הפתיחה, כולל פלפל ירוק חריף קלוי. אחריהם הגיעו השיפודים. לבבות מעולים, שקדי עגל משובחים במיוחד וכאמור לשון ואסאדו טלה שקצת התייבשו על הגריל שהוא, איך לא, לא סתם מנגל פחמים אלא ג'וספר סגור שעושה את אותו דבר בדיוק, רק עם קצת יותר פוזה. כדי להשלים את התמונה הזמנו גם את עראייס בר הים, שהוגש עם עמבה מעורבבת ביוגורט וצ'יפס מופתיים והיה מצוין ממש.
קינחנו בקרם בוואריה שיש סיכוי שהיה הטוב שאכלתי מימיי. בוואריה של שף. לא קינוח תעשייתי כמו רוב הבוואריות שאנחנו כל כך רגילים אליהן עד שלוקח שנייה להתרגל לרעיון שזה לא סירופ שוקולד מבקבוק אלא תוצרת בית, ולא קרם בוואריה ג'לטיני אלא קינוח אמיתי נהדר. לרגע אף עלתה תהייה שמא זו המנה הטובה בארוחה.
ומילה על המחירים: אומנם גם בשיפודי אולגה – מלכת השיפודיות — כבר לא ממש זול, כך שכנראה אין כבר מה לעשות וככה זה בישראל. ועדיין, 505 שקל לזוג (כולל טיפ ושתייה והמון אוכל, ועדיין) – ועוד אחרי 30% הנחה על כל שיפוד שני, אחרי הביקורות הקשות שחטפו – זה סכום קצת קשה לעיכול בשיפודייה שאוכלים בה בחוץ בחום של אוגוסט. בקיצור, תבואו בנובמבר. בראבו.
גיטה, לוינסקי 39, תל אביב. רק בצהריים
***
לפני הטיפ
- חומוס – 32 שקל
- סלט עגבניות – 28
- תבשיל מנגולד – 32
- שיפוד לבבות – 34
- שקדי עגל – 48
- לשון – 58
- אסאדו טלה – 58
- עראייס דג – 86
- בוואריה – 36
- חצי ליטר גולדסטאר – 34
- סבן אפ – 14































