סגור
פרי הגליל בחצור
מפעל פרי הגליל בחצור הגלילית (צילום: אביהו שפירא)
נחשף בכלכליסט

משפחת וינר היהודית-אמריקאית רוכשת את מפעל פרי גליל ב-112 מיליון שקל

המוכרים, בעלי חצי חינם, דרשו בהתחלה סכום של 180 מיליון שקל, אבל לאחר מו"מ נוקשה החליטו להתפשר. איילת וג'ונתן וינר ישכירו את המפעל לפריניר, שתרחיב את הייצור שלה לתחום שימורי הירקות

עסקת מכירת מפעל פרי גליל בחצור הגלילית נחתמה אמש (ד'). במסגרת העסקה תשלם פליקאן גרופ 112 מיליון קל עבור שטח המפעל וקווי הייצור שלו למשפחות שלום וקופרלי, בעלות קבוצת חצי חינם שהחזיקה בפרי גליל וסגרה אותו. המו"מ לרכישה נחשף בכלכליסט בפברואר.
הרוכשת, פליקאן גרופ שבבעלות ג'ונתן ואיילת וינר, יהודים מניו יורק, תקבל לידיה 65 דונם קרקע ו ו-28 אלף מ"ר בנוי של קווי ייצור של שימורים וקפואים של תירס, עגבניות, גזר גנמדי, אפונה ושעועית. מנכ"ל הקבוצה הישראלי הוא מוטי גולדשטיין.
בעלי חצי חינם דרשו 180 מיליון שקל תמורת הקרקע אבל התפשרו במו"מ שהיה נוקשה. הם מכרו את המפעל לאחר שהפסידו בו מאות מיליוני שקלים מאז 2009.
המפעל יושכר בשכירות ל-12 שנה לחברת פריניר שבבעלות תומר צ'סקלה ומשפחת נקש בחלקים שווים, שמייצרת כיום שימורי עגבניות ומוצריהן, מלפפונים וזיתים. פריניר, שתחתום היום על העסקה, תרחיב את הפעילות שלה במהלך האסטרגטגי הגדול בתולדותיה לשימורי ירקות נוספים. פריניר לטשה עיניים עשרות שנים למפעל פרי גליל, וניסתה לרכוש אותו פעמיים בימיו של מייסד פריניר ואביו של תומר, יעקב צ'סקלה.
מפעל ויטה פרי הגליל, שהוקם ב־1962, ידע עליות ומורדות לאורך הדרך, אך מה שהכריע אותו היה הורדת המכס על ירקות קפואים ב־2022, שהפכה להפסדית את פעילות הירקות הקפואים שהמפעל ייצר למותג הפרטי של רשתות שיווק. בנובמבר 2023 הודיעה פרי גליל לרשתות שופרסל, רמי לוי ומחסני השוק על הפסקת הייצור למותג הפרטי שלהן ונימקה זאת בפתיחת השוק ליבוא פטור ממכס. פרי גליל העסיקה בשיאה 500 עובדים, ותחת קופרלי ושלום העסיקה 150 עובדים קבועים ו־200 עובדי קבלן.
פליקאן גרופ ביצעה מספר עסקאות נדל"ן מניב בארץ, ומחזיקה כבר ב-200 דונם של קרקעות תעשייה בפריפריה, חיפה וצפונה וקרית גת דרומה, ו-100 אלף מ"ר בנוי של מפעלי תעשייה. לפני שלושה חודשים רכשה החברה את מפעל פלקסטרוניקס באופקים מידי אדגר של משפחת שניידמן. החברה מחזיקה גם במרלו"ג של שטראוס בצומת צ'ק פוסט בחיפה.
החברה מעדיפה עסקאות בפריפריה מתוך מחשבה שפוטנציאל הצמיחה שם גבוה יותר, לאור העדפת רשויות מקומיות להעביר קרקעות של תעשייה לתעסוקה, לטובת ארנונה יקרה יותר, וכן מטעמי ציונות, כך לדבריה.
מטעם קבוצת חצי חינם הובילה את העסקה מנכ"לית פעילות הנדל"ן ליהי סונק והבעלים מוטי קופרלי. עו״ד שלום סימון מפישר בכר חן ייצג את הרוכשים, והמוכרים יוצגו ע״י שמואל שוב.
בקבוצת חצי חינם ציינו כי החליטו למכור ולממש את הנכס כחלק ממהלך אסטרטגי רחב לטובת הוצאה לפועל של מגה פרויקטים עתידיים שמתוכננים בתחום הנדל"ן בהיקף של כ-900 אלף מ"ר ברחבי הארץ בשנים הקרובות. זאת בנוסף לנדל"ן שהקבוצה מחזיקה כיום בארץ בהיקף של יותר ממיליון מ"ר ובתוכו מרכזי מסחר, קמעונאות, לוגיסטיקה, משרדים, מגורים, שטחים ועוד, ששימשו עד היום בעיקר לשימוש עצמי.
ליהי סונק, מנכ״לית meex נדל״ן, מסרה: "העסקה הזו לא רק על נדל"ן – היא על ציונות, חקלאות ישראלית, ועל אנשים שעושים את ההבדל. אנחנו מאחלים הצלחה למנכ״ל מוטי גולדשטיין שמוביל את קבוצת הנדל״ן פליקאן גרופ לעשייה מוצלחת בהמשך. אני והקבוצה מתכננים להמשיך ולהשקיע בהשבחת נכסינו, להרחיב את הפעילות העסקית שלנו ולקדם פרויקטים גדולים ומשמעותיים בתחום הנדל"ן בישראל תוך שימוש בחזון שמוביל את הקבוצה ולייצר בשורות משמעותיות לתחום"
מוטי גולדשטיין, מנכ"ל פליקאן, מסר: "היה מו"מ קשה. אנחנו גאים להוביל עסקה מורכבת שכזאת, שבה מצד אחד רוכשים נכס ריק, ומצד שני מאתרים שוכר אסטרטגי לטווח ארוך".