סגור
מסכי האייר
מסכי האייר. מיניליין תקבל ככל הנראה גם זיכיון להפצת מוצרי החשמל למטבח של החברה הסינית (צילום: Shutterstock)
בלעדי

מיניליין שולחת יד למותג של ניופאן: תמכור מסכי האייר

מיניליין קיבלה זיכיון בלעדי לשיווק מסכים של החברה הסינית, ותחל להפיץ אותם לקראת סוף יוני. מקררי האייר, הפופולריים בישראל, יישארו בידי המתחרה ניופאן וגם מכונות ומייבשי הכביסה 

אחרי שניופאן קיבלה את ההפצה של מותג מוצרי החשמל סמסונג, מיניליין, המפיצה לשעבר, שמה יד על המותג האייר, שהזיכיון שלו נמצא בבעלות של ניופאן. לכלכליסט נודע כי מיניליין קיבלה מהחברה הסינית האייר זיכיון בלעדי לשיווק מסכי הטלוויזיה של האייר וככל הנראה גם של מוצרי חשמל למטבח – תנורים, כיריים, מדיחי כלים, מיקרוגלים ועוד.
מקררי האייר, שהם המוצרים המשמעותיים של המותג, נשארו ביבוא של המתחרה ניופאן כמו גם מכונות ומייבשי כביסה.
השבוע קיבלה מיניליין את המשלוח הראשון של מסכי האייר ולקראת סוף יוני יגיעו משלוחי מסכים נוספים, ואז תחל היבואנית להפיץ אותם בקרב רשתות וחנויות פרטיות למוצרי חשמל. בהמשך, על פי החברה, היא צפויה להפיץ גם חלק ממוצרי החשמל הלבנים, שהמשלוחים שלהם עוד לא התקבלו בחברה.
המערכה בין ניופאן למיניליין, שתי יבואניות משמעותיות בענף, לא עוצרת בהאייר. אבי אשר, הבעלים של מיניליין, נלחם בכל העוצמה כדי לקבל פיצוי מסמסונג העולמית על איבוד הזיכיון של סמסונג. כך, נודע עוד לכלכליסט, כי מיניליין החלה לייבא את סמסונג, המותג הקוריאני המוביל, ביבוא מקביל לחנויות א.ל.מ שבבעלותה. על פי קמעונאים בענף, היא משווקת גם לבעלי חנויות וגורמת לתחרות שמובילה לירידת מחירי המותג. החברה רוכשת את מוצרי המותג מספקים באירופה וכן מחברת י. שלום, הידועה כיבואנית מובילה בתחום היבוא הפרללי ועושה יבוא מקביל גם למותגי מיניליין.
מיניליין לא מתכוונת להביא את סמסונג ביבוא מקביל לאורך זמן כדי לא לחזק את המותג שעבר למתחרות שלה, אבל עושה יבוא מקביל כדי להפעיל לחץ על סמסונג העולמית שממנה היא דורשת, על פי דברי גורמים בענף, כ־50 מיליון דולר פיצויים על איבוד המותג שהיווה את עיקר הפעילות שלה. מחזור המכירות של סמסונג בישראל עומד על 650 מיליון שקל בשנה, ללא מכשירי הסלולר של המותג שמופצים בנפרד.
עוד לפני האייר רכשה מיניליין את הזיכיון למותג מוצרי החשמל הטורקי בקו, שניסה לפתוח בארץ נציגות מקומית שלא נחלה הצלחה, בין היתר בגלל החרם הטורקי על ישראל, והעבירה את הזיכיון ליבואנית מיניליין בתחילת השנה. במקביל מינה אשר את ירון מרקוביץ למנכ"ל הקבוצה, לאחר שהיה בתפקידי ניהול מכירות ושיווק במיניליין.
בינואר 2025 הפסיקה מיניליין לשווק את המותג סמסונג שהיה בהפצה בלעדית שלה משך 26 שנים. הסיבה לכך היא שינוי מודל ההפצה שעליו החליטה החברה הקוריאנית והמעבר של מחסני חשמל לרכישה ישירה של המותג מהחברה העולמית עבור מחסני חשמל ושקם אלקטריק, שתי השחקניות החזקות בשוק שיחד מהוות 30% מענף קמעונאות החשמל.
כיום אלקטרה מוצרי חשמל מייבאת את סמסונג ישירות לרשתות החשמל שבבעלותה וניופאן מפיצה את המותג ליתר חנויות ורשתות החשמל.
ניופאן כבר החלה להפיץ מחודש פברואר את מסכי סמסונג שאיבדו נתח שוק בתקופת המעבר והסכסוך עם מיניליין, ובמרץ קיבלה סחורה ראשונה של מוצרי קו לבן של המותג ובהם מקררי סמסונג שנחשבים למקררים מובילים בישראל לצד שארפ, שמובילה את הקטגוריה, ומקררי LG.
ניופאן הצליחה בשנים האחרונות להוביל את האייר להצלחה בקטגוריית המקררים עם 4 דלתות, והוא הפך למוביל שוק בסגמנט הזה, בין היתר בגלל המחיר הנוח שבו הוצע המותג הסיני אל מול האלטרנטיבות. בימים אלה היא מתחילה לשווק גם את מקררי סמסונג במקביל למקררים של האייר.
קטגוריית מסכי הטלוויזיה מושכת עניין לאחרונה, כאשר ההפצה של מותג חשמל נוסף החליפה ידיים בחודשים האחרונים. חברת TCL, ספקית סינית של מוצרי חשמל ובראשם מסכים, העבירה את ההפצה של מסכי הטלוויזיה של המותג מחברת SG לחברת סי דאטה, שמתמחה בהפצה בתחום המחשוב. זאת לאחר שכמו סמסונג, גם TCL נכנעה למחסני חשמל, שדרשה לרכוש את המוצרים ישירות ממנה ולדלג על תשלום עמלה ליבואן והיבואנית הרשמית התרעמה על איבוד נתח משמעותי מההפצה שלה.
כעת הודיעה TCL כי אלקטרה מוצרי צריכה קיבלה לידיה את זיכיון ההפצה של מוצרי הקו הלבן של TCL (מקררים, תנורים, מדיחים, מכונות כביסה ועוד) לכלל שוק החשמל. מדובר במוצרים שכיום אינם בליבת הפעילות של המותג, שנחשב חזק בעיקר בתחום המסכים, אך הספקית הסינית מנסה לחזק אותו בקטגוריות נוספות. במקביל, חברת אלקטרופרסקו קיבלה את ההפצה של מזגני TCL, שבעבר ניסו להיכנס לישראל ללא הצלחה רבה.
אלקטרה ניסתה בעבר לקבל את זיכיון ההפצה של מסכי TCL גם מחוץ לרשתות שבבעלותה, אך הספקית הסינית לא אישרה לה ולבסוף העבירה את הזיכיון למסכים לסי דאטה, שכן זו עובדת עם חנויות מחשוב, חברות מחשבים ומשווקת מסכים לבתי ספר, ובחברה הסינית, שמתכננת להשיק בקרוב מסכים מקצועיים שעובדים 24 שעות ביממה, מקווים כי המפיצה החדשה שעובדת עם אינטגרטורים גדולים בישראל במערכות מחשוב, תכניס אותם לפלטפורמות שעד כה לא היו פתוחות בפניה, כמו בתי חולים, בתי ספר וחברות מחשבים.