$
מוסף נדל"ן אוקטובר 2012

"העתיד מפחיד אותנו"

רונית (32) ואסף (33) וקנין, במאית ועו"ד עצמאיים, חולמים על בית צמוד קרקע בנתניה אבל מבינים שייאלצו להסתפק בדירת 5.3 חדרים במרכז העיר

אריאל נוי 08:5624.10.12
"למרות העובדה שאנחנו מרוויחים משכורות יפות, יוקר המחיה פשוט לא מאפשר לנו לחסוך. אין כמעט תחום שבו המחירים לא הפכו בלתי אפשריים. הארנונה שאנחנו משלמים כיום על הדירה היא הגבוהה ביותר בנתניה, שבה יוקר הארנונות הוא במקום השלישי־רביעי בארץ. אף שהמשרד שלי סמוך יחסית לדירה, הדיונים שאני נוסע אליהם והכתבות שעושה אשתי בכל הארץ הופכים את הוצאות הרכב שלנו למטורפות". כך אומר אסף וקנין (33), עו"ד עצמאי הנשוי לרונית (32), כתבת, במאית ומפיקה כתבות וידיאו וסרטוני תדמית. לבני הזוג ילדה, שירה (3.5).

 

היום הם מתגוררים בשכירות ברחוב ז'בוטינסקי בנתניה, בבניין ישן. "הבניין מתאים לפינוי־בינוי או לתמ"א 38. הדירה עצמה מרווחת יחסית ומשופצת, ושייכת לקרובי משפחה שלנו, תושבי חוץ. פעם בשנה, כשהם מגיעים ארצה, אנחנו נאלצים לצאת מהבית ולגור כחודש אצל ההורים. זה קשה מאוד, קשה במיוחד כשהילדה היתה תינוקת, כי צריך להעביר המון ציוד. זה גם קשה נפשית, כי חודשיים־שלושה לפני מתחילים הארגונים והלחץ לקראת המעבר. אצל ההורים לא כל כך נוח, די צפוף, ותמיד שוכחים דברים ומביך לחזור לדירה ולבקש אותם". אבל לא רק חסרונות יש במעבר השנתי, שכן עלות השכירות מסובסדת בהתאם. "זה שווה לנו מאוד ואנחנו אפילו מוקירים את הטובה הזו שעושים לנו. זו הדרך היחידה שלנו לחסוך קצת".

 

אסף, רונית ושירה וקנין. שוקלים רילוקיישן אסף, רונית ושירה וקנין. שוקלים רילוקיישן צילום: נמרוד גליקמן

 

הם התחתנו לפני כחמש שנים. לדברי אסף, להורים שלהם כמעט אין איך לסייע להם ברכישת דירה. "החלומות שלנו על בית צנוע צמוד קרקע הפכו לחלומות באספמיה. זה מתסכל מאוד. היום כדי לרכוש דירה פשוטה במרכז נתניה צריך הון עצמי של 300 אלף שקל לפחות, אבל זה החלק הקל - אף שגם אליו עוד לא הגענו. לאחר מכן צריך להשתעבד ל־30 שנות משכנתא, כאשר שנינו עצמאים. אי אפשר אפילו להיות חולים, כל היום נצטרך לרדוף אחרי פרנסה, זה מפחיד ומייאש".

 

רונית ואסף השלימו עם העובדה שהחלום על בית צמוד קרקע בנתניה לא יתגשם בשנים הקרובות, ולעת עתה הם מחפשים דירה בת 3.5–4 חדרים במרכז העיר, עם מעלית וחניה. "אנחנו יודעים שמחיר הנכס לא צפוי לעלות עם השנים", אומר אסף, "שהאזור מבוגר ומתבגר, ללא מוסדות לימוד נורמליים בסמוך, ושהמגורים יהיו בבית ישן יחסית עם ארנונה גבוהה. האופציה היחידה האחרת היא לעבור לשכונות הקשות של נתניה, שם אמנם הבתים זולים יותר אך איכות החיים ובעיקר החינוך לילדים ייפגעו אנושות".

 

"לא תהיה לנו עזרה מההורים, אך אני מקווה שנגיע להון עצמי של 300 אלף שקל לפחות, כך שנוכל לקחת משכנתא סבירה", אומר אסף. בני הזוג מקווים לרכוש דירה ב־1.2–1.1 מיליון שקל. "העתיד מפחיד אותי מאוד. מקצוע עריכת הדין סובל מתחרות גבוהה ומצניחת שכר טרחה. רונית עובדת בעבודות מכניסות יחסית, אך הן אינן קבועות ותלויות בכל כך הרבה גורמים שגם זה מכניס חוסר יציבות ואי־שקט לחיים שלנו כמשפחה. ממש קשה לחיות כאן, וזה עוד לפני שדיברנו על המצב הביטחוני. אני בהחלט שוקל להחליף מקצוע או לעשות רילוקיישן ולעבוד בשכר ראוי בארץ אחרת".

 

ההצעות שלנו

 

דירת 3 חדרים ברחוב דיזנגוף בנתניה

קומה 2, חזיתית, 98 מ"ר, עם מטבח וחדר אמבטיה מרווחים. מעלית וחניה מתחת לבניין

מחיר מבוקש: 1.25 מיליון שקל

לפרטים: רונית פיטרס־יזרעאלי נדל"ן

 

רחוב דיזינגוף, בנתניה רחוב דיזינגוף, בנתניה צילום: נמרוד גליקמן

 

דירת 4 חדרים ברחוב זמנהוף בנתניה

קומה ראשונה עורפית, כ־95 מ"ר, משופצת, בניין שמור ומטופח, מעלית וחניה

מחיר מבוקש: 1.18 מיליון שקל

לפרטים: Home in Israel

 

דירה בזמנהוף בנתניה דירה בזמנהוף בנתניה צילום: נמרוד גליקמן

 

דירת 4 חדרים ברחוב פינס בנתניה

קומה ראשונה, כ־90 מ"ר, משופצת קומפלט. יחידת הורים עם מקלחת. מעלית וחניה.

מחיר מבוקש: 1.1 מיליון שקל

לפרטים: אנגלו־סכסון נתניה

 

דירה ברחוב פינס בנתניה דירה ברחוב פינס בנתניה צילום: נמרוד גליקמן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x