$
בורסת ת"א

"מי שהביע אמון בחברה לאורך הדרך רואה היום ברכה בהשקעתו"

משפחת ברנמילר התקשתה לשכנע את שוק ההון בחלום אגירת אנרגיית החום, אך הקורונה פתחה למשקיעים את הכיסים - ולמניית ברנמילר את המבערים לעבר שיאים חדשים. אופציות שהונפקו למימוש בעוד 3 שנים מקנות לחברה שווי עתידי של 805 מיליון שקל

צלי גרינברג 20:2417.11.20
הנפקת האופציות עליה דיווחה אתמול (ב') חברת אגירת אנרגיית החום, מנבאת לה שווי של 804.8 מיליון שקל, הנתפס כמעט דמיוני עבור מי שרק לפני כשנה וחצי כמעט והתרסקה בשל מחסור במזומנים, וקיבלה אולטימטום מבנק לאומי להחזר הלוואה שנטלה.

 

אבל אז הגיעה הקורונה, שהובילה להתעניינות מוגברת בתחום האנרגיה המתחדשת, והאירה זרקור גם על ברנמילר אנרג'י שעד להתפשטות הנגיף עדיין דשדשה בין חיים ומוות. החברה הצליחה להגיע ביוני האחרון להסדר חוב עם בנק לאומי, והחלה ברצף דיווחים על סגירת עסקאות, שהעלו אותה חזרה כאופציית השקעה בגל האנרגיה הירוקה ששוטף את הבורסה בתל אביב.

 

אחת מאותן עסקאות דווחה גם היא אתמול, במסגרתה ברנמילר חתמה על מזכר הבנות לא מחייב להתקנת מערכת אגירת אנרגיה תרמית עם 'המרכז הרפואי לגליל' בנהריה. ההערכות הן כי המערכת תאפשר לבית החולים לחסוך כ-55%-70% מעלות האנרגיה השנתית שלו, הנאמדת בכ-8-10 מיליון שקל, והחיסכון עתיד להתחלק בין בית החולים לבין החברה לאורך תקופת ההסכם בין השניים.

 

ברנמילר שרדה את 2019 בעור שיניה וסיימה את השנה בשווי 41 מיליון שקל, המהווה ירידה של 78.7% בהשוואה לשווי שבו סיימה את יום המסחר הראשון שלה לאחר הנפקתה - 192.8 מיליון שקל.

 

עד לקורונה המנייה חוותה תנודתיות גבוהה ואת יום המסחר בסגר הקורונה הראשון שהוטל על ישראל ב-15 למרץ השנה היא סיימה בירידה של 10.23%, שהובילה אותה לשווי 66.5 מיליון שקל. השוק ייחס הירידה אז לאי הוודאות בקשר ליכולתה להמשיך בעבודות הנדרשות לה בתחנת הכוח רותם, הסמוך לדימונה, ולהודעה יום קודם לכן, כי בנק לאומי העמיד לה אולטימטום לתשלום הלוואה שנטלה.

 

כשנה וחצי לאחר מכן היא כבר זוכה לביקושים של פי 4.5 על האופציות שהנפיקה, שנרכשו במחירי מימוש המנבאים לה שווי הגבוה פי 4 משוויה בהנפקתה הראשונה. מדובר באופציות ל-3% ממניותיה (לאחר מימושן) המוסיפות לה 800 אלף מניות, מהן 400 אלף אופציות קצרות טווח למימוש במחיר של 24 שקל לאופציה תוך שנה, ו-400 אלף נוספות במחיר מימוש של 35 שקל הניתנות למימוש בעוד 3 שנים.

 

ניר ברנמילר, משנה למנכ"ל, אמר ל'כלכליסט', כי "מי שהביע אמון בחברה לאורך כל הדרך רואה היום ברכה בהשקעתו ואנו מאמינים שזו רק ההתחלה. היו שלא האמינו בנו לאחר הירידות שחווינו כי לא היינו מוכוונים שוק הון אלא עשייה, אבל כל אלה שחשבו כי החברה סיימה את תפקידה, רואים כיום שזה לא נגמר עד שזה לא נגמר, ואצלנו זה רק מתחיל. תוצאות הנפקת האופציות משקפות את האמונה בדרך החברה להפוך למובילת שוק בתחום האגירה התרמית העולמית, ומחיר המניה משקף גם את המיקוד העסקי החדש שלנו במגזר התעשיה והמסחר, לצד המעבר למכירות".

 

ניר ברנמילר ניר ברנמילר

 

344.8 אלף מהאופציות נרכשו על ידי אברהם ברנמילר, בעל השליטה (44.36%), והשאר על ידי הציבור, ששילמו 6.2 שקל על כל חבילה שהכילה אופציה אחת קצרת טווח ואופציה אחת ארוכת טווח. מחיר המניה בסוף יום המסחר שלשום (א') עמד על 19.8 שקל, שנותן למחיר מימוש האופציות קצרות הטווח יחד עם מחיר הרכישה פרמיה של 52.5% על מחיר הסגירה, ופרמיה של 76.7% לאופציות ארוכות הטווח.

 

החברה תזכה לתוספת של 26 מיליון שקל להון, מהם 12 מיליון שקל ייכנסו לאחר מימוש האופציות קצרות הטווח בתוך שנה, ו-14 מיליון שקל נוספים תקבל החברה שנתיים לאחר מכן, עם מימוש האופציות ארוכות הטווח. לאחר מימוש מלוא האופציות, ובדילול מלא, ימשיך אברהם ברנמילר להחזיק בשליטה עם 40.95% מהמניות, השווים 329.5 מיליון שקל לפי מחיר מימוש האופציות ארוכות הטווח.

 

 

x